שאלה

תלאבובה

New member
שאלה

היום הייתי בראיונון עבודה ומחר אני חוזרת אבל שכחתי לשאול משו חשוב אז אשאל אתכם... התפקיד הוא בעקרון עובדת מטבח - אבל זה לא ממש מטבח זה יותר באר כזה.. אוכלים מסובכים.. יש מלצרים גם, ויש כוס טיפים. האם לדעתכם המשכורת יותר נמוכה משל המלצרים?.. כי בעקרון באתי כדי למלצר אבל כשהמראיין ראה שיש לי נסיון במטבח הוא הציע לי את זה.. ושוב זה לא מטבח של עובדים זרים כזה
זה בבית קפה.. רואים אותי.. אוף

get well

New member
אגאדיר../images/Emo35.gif

יעזור אם תגידי אולי את שם המקום... בכל מקרה המשכורת של מלצרים בד"כ יותר גבוה כי זה על טיפים. אבל תלוי במקום כמה הציעו לשלם לך

תלאבובה

New member
אז זהו

שלא הציעו לי עדיין.. הראיון הוא מחר אבל זו שאלה דיי בסיסית.. לפי מה שראיתי יש כוס של טיפים... אז זה לא מתחלק בין כולם? לא אגאדיר, אספרסו בר

אני עובדת בעבודה דומה כרגע,

וכן, המשכורת פחותה משל המלצרים. אם מתאים לך, לדעתי זו עבודה נחמדה, ברגע שנכנסים לקצב. ושאלה- בראיון המעסיק אמר לי: " השכר הוא 20 לשעה" ועכשיו פתאום הוא אומר לי "השכר שלך כרגע הוא 18" "כשתתמקצעי הוא יעלה ל-20" "כנראה לא הבנת אותי נכון" למרות שהוא לא אמר שום דבר זולת " השכר הוא 20". מה אתן אומרים? טעות אנוש, או שהוא מורח אותי?

המקום בנוי כך שלומדים הכל:

גם הכנת אוכל, גם בר, וגם מלצור, אני פשוט בהתחלה...

תלאבובה

New member
אה זה דומה לארומה

שם לא נראה לי שהם גם ממלצרים.. כי בהתחלה הוא ראיין אותי למלצור.

למה לא, בעצם?

מובן שהכי נעים לסיים באווירה הדדית וטובה, אך אין סיבה שאלך במיוחד לקראתו, ואוותר על תנאים בסיסיים רק כדי להימנע מכל עימות, ושהבן אדם ירגיש טוב עם עצמו, וימשיך לתת לעצמו לגיטימציה לדרוך על אנשים. זה לא בא ממקום של כעס ועלבון (טוב, היה קצת בהתחלה, אבל עבר :) העניין הוא כזה- כשאני עובדת-אני נותנת את המקסימום, אני עובדת היטב, אני לא מזלזלת, אני ישרה לחלוטין. אין שום סיבה שבעולם שאני אסכים לקבל יחס שהוא נצלני, כשיש לי זכויות . (וכבר עבדתי בכל מיני- וכן, יצא שניצלו אותי-הרבה!או שפשוט הרשו לעצמם להייחס אלי כמו כוח עבודה זול, ולא כמו אדם.) אין שום סיבה שאף אחד יקבל יחס כזה. כן, נכון בטח רוב העובדים בעבודות כאלו, הם צעירים, לא מנוסים ממש, ובאים לעבוד לתקופה מוגבלת, אבל אם אנחנו נותנים מעצמינו- אין שום סיבה שלא נקבל את המינימום המגיע לנו.

למעלה