שאלה...........

• פותח הנושא dpg
  • פורסם בתאריך

dpg

New member
שאלה...........

אז ככה קודם כל שנה שלא הייתי פה וואי ממש הרבה זמן קיצר שאלה מאחר יש לי נשק צהל"י שלי וסוף שבוע אני יוצא לסיור האם מותר לי מבחינת המשטרה להשתמש בנשק צהל"י לטובת המשטרה??? כי זאת שאלה שעדיין מטרידה אותי....... ועוד שאלה מאחר ואני יודע את הסדרי הביטוח של מתנדב שהוא חתום ביומן אבל הבעיה היא שאני חייל וזה לא שאני מתנדב מאתמול אני 4 שנים נמצא כבר (פזמניק...
הבעיה היא שאני לא ידוע מה מסתדבר לי בביטוח ניקח סיטואציה כל שהיא........ נגיד היום אני במשמרת ואני נפצע לאחר מכן אני פונה למיון וזה מבחינת המשטרה מותר לי אבל מבחינת הצבא אסור לי קיצר אני חייב לדעת מה לעשות........ מקווה שתעזרו לי

a l f o n

New member
בקשר לנשק -אסור לך להתשמש בו

צה"ל לא מאשר להתשמש בנשק לעיסוקים פרטיים והמשמר האזרחי הוא חלק משימושים פרטיים אני זוכר שהיה איזה מנדב בירקון ממשמר הגבול ואף לא היה לנו נשק צהלי

dpg

New member
Alfon.......

קודם כל תביא הוכחות מוצקות אפילו תצטט לי כי שמתי לך בפעם האחרונה שגם אתה לפני גיוס אז בלי להעליב אתה לא יודע וגם זה ממג"ב שאמרת הוא במקרה נושא נשק שהוא בשירות משטרת ישראל אז מותר כי הוא לא צהל"י! זהו בינתיים....... דרך אגב איפה אתה מתנדב?

משאז

New member
תעלה בפורום של וואלה....

עודד ורדי ויודית יעזרו לך בלי בעייה ואפילו יצטטו לך את הנוהל....

שלום30

New member
מאמר...

הועתק והודבק מתוך מאמרי הפורום האם חייל סדיר יכול להתנדב עם הנשק האישי שלו? אם קבוצת חילים בחופש יוצאת לפעילות - היא חייבת לחתום לפני שוטר או מספיק מתנדב שיתדרך ויחתים אותם? האם הם יכולים להגיע למקום הפעילות ( מחסום למשל או סיור בישוב )עם רכב צבאי ? מה דרישות המינימום לצוות מחסום ? האם אפשר להקים מחסום רק על בסיס מתנדבים רגילים ?(הכוונה - לא בוגרי קורסים למיניהם )? 1.חייל יכול לצאת לפעילות עם נישקו האישי(ארוך קנה) לפעילות במשא"ז בתנאי ש:נושא אישור,טווח בשנתיים האחרונות בנשק אותו נושא ,נירשם ביומן ההפעלה בבסיס+פרטי הנשק. 2.יציאה לפעילות מחייבת רישום ותדריך-תדריך ניתן וצריך לקבל ממב"ס/ראש משמרת בתחנה או שוטר אחר מטעמו/שוטר מש"ק או מתנדב שהינו בהגדרה "מפעיל בסיס או עוזר מב"ס. אין לעשות קיצורי דרך וחלטורות בעניין זה. 3.לצורך הגעה לפעילות,אך לא שימוש ברכב בפעילות-אתה יכול לבוא גם במסוק של הרמט"כל,אך שימוש ברכב לפעילות ניתן אך ורק ברכב פרטי או רכב חברה,אשר קב"ט החברה/מנ"כל/גיזבר אישר בכתב את השימוש ברכב לפעילות במסגרת המשא"ז. 4.ע"פ הנהלים(נוהל הוצאת מתנדבים לפעילות מבצעית-70.018 או 70.016)-מחסום יוצב אך ורק בנוכחות אדם במדים:שוטר,מב"ס,מתנדב יח"מ,סק"מ שעבר הכשרה ספציפית לנושא ביצוע מחסומים.

למעלה