שאלה:

בעז 21

New member
שאלה:

אני מנסה להרכיב רשת מסויימת (ללמידה) הציוד שברשותי הוא שני נתבי סיסקו,2 מודמי נל"ן ושני מחשבים. עשיתי את החיבורים כמו בתמונה המצורפת.. הנתבים מוגדרים לעבוד בפרוטוקול RIP אבל פה נמצא הבעיה. (זה פעם ראשונה שאני מתעסק עם נתבים אז תיהיו עדינים) כשאני עושה פינג מכל מחשב לנתב הקרוב שלו (ליציאת ה fastethernet ) הפינג מגיע. כשאני עושה פינג ליציאה הסיראלית גם הפינג מגיע. הבעיה כאשר אני מנסה לעשות פינג מהמחשב 1 לנתב המרחוק (ליציאה הfastethernet של הנתב המרוחק או למחשב המרוחק) הפינג חוזר בdestanation unreachable. לאחר התבוננות בטבלאות הניתוב של כל נתב הנתבים לא החליפו בעצם שום מידע (באמצעות rip ) ואני לא יודע למה.. כאילו אף נתב לא יודע על קיום על הרשת המרוחקת... וכל הידע שלו זה מהחיבורים הפיזים שלו... ניסיתי אפילו לעשות ניתוב ישיר שכל המסגרות של מחשב 1 יציאו לכיוון היציאה הסיראלית לעבר המחשב השני : ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 serial0 משהו בסגנון הזה אבל עדין הפינג לא מגיע ונותן timeout לאחר בדיקה באמצעות tracert אני רואה (נגיד הופעל tracert ממחשב 1 לכתובותו של מחשב 2 140.252.1.1.11 ) שהוא מגיע ליציאה האטרנת הקרובה אליו אבל לא מגיע ליציאה הסיראלית משום מה.. למישהו יש מושג אך אני יכול לפתור את זה?. (אני חדש בנתבים אז יכול להיות שלא הגדרתי כל מיני דברים אז תנסו לחשוב בכיוון הזה..) תודה מראש בנוסף :איפה אני יכול למצוא מידע על קינפוג בסיסי בנתבי סיסקו באמצעות ios אני מחפש מידע באתר סיסקו. אבל מה שאני מקבל זה או מידע ממש מסובך או מידע שמסביר ממש שטויות (מה זה show וכדומה) אני מחפש איזהשהו ספר אלקטרוני או משהו בסגנון שמסביר מההתחלהעד רמה גבוה...

antidot

New member
ip classless הגדרת בשני הנתבים ?

אתה עובד עם class B ומחלק אותו לsubnets. בשביל שהנתבים יוכלו להבין את זה, אתה צריך להגיד להם במפורש לא להשתמש בclassful. classful= הנתב קודם בודק את הclass של היעד (A,B,C) ורק אם אין ניתוב לפי היעד לפי הclass, מנסה לבצע התאמה לפי הsubnet. classless= הנתב פשוט מנסה לאתר את ההתאמה הכי טובה לפי הsubnet. אם זה לא פותר את הבעיה, תעלה בבקשה את הshow conf משני הנתבים. לגבי החומר בנושא IOS: אני מדי פעם מציץ בספר הבא בשביל לרענן את הזיכרון. למרות שהוא כולל המון דברים בסיסיים על פרוטוקולים וכו', הוא נותן לדעתי גם בסיס טוב למתחילים עם IOS.

בעז 21

New member
כמה שאלות

1.אך אני מגדיר לנתב שיעבוד ב classless ? 2.מה זה secondary ip ? 3.כשאני מגדיר נתב בפרמטרים של הסריאל שלו אני לא צריך להגדיר שם שעון\מהירות וכדומה הוא מקבל הכל אוטומטית מהמודמי נל"ן נכון?.

antidot

New member
----->

1) ip classless כאשר אתה בpriliged mode במצב קונפיגורציה (conf term). 2) כתובת נוספת לאותו ממשק. 3) למיטב ידיעתי אתה חייב להגדיר שעון לבד.

shaichor

New member
יש להגדיר שעון בנל"ן שבדוגמא

צריך לבדוק מי הנתב בעל ממשק ה- SERIAL של DCE (פקודת SHOW CONTROLLERS) ותחת אותו INT יש להגדיר CLOCK 19200 תלוי מה קצב המודמים שלך.

shaichor

New member
תיקון!

יש להגדיר שעון רק עם הם מחוברים ישירות. לא דרך מודמים.....במידה ויש מודמים הם מספקים שעון..

ariev

New member
תתחיל מהבסיס

תעשה show ip protocols האם הנתב "רואה" את הנתב השני כ-neighbor של RIP? האם רשמת בהגדרות ה-RIP שורות network לכל הרשתות?

ping2004

New member
לא יודע אם זאת טעות בציור

או שזה גם בנתבים אבל לשני הסריאלים יש את אותה הכתובת חוץ מזה תעשה פינג מנתב לנתב ןכמו שאנטי אמר תעלה sh run

למעלה