שאלה

טיקטי1

New member
שאלה

מה מתכנת עושה בעבודת פיתוח? נגיד והחברה שבה הוא עובד רוצה לפתור איזשהי בעיה מה המתכנת עושה מתהליך קבלת ההחלטה על הניסיון לפתור את הבעיה עד המוצר המוגמר? (פיתוח אלגוריתמים, כתיבת הקוד השתתפות בפיתוח הרעיון המרכזי של המוצר וכו) ובאיזה נושאים בתכנות יש יותר חשיבה (קריפטולוגיה וכו)?

DadleFish

New member
שאלה כללית מדי.

זה תלוי בתחום, זה תלוי בחברה, וזה תלוי בתוכניתן. תוכניתן יכול לעשות כל דבר מבדיקות ועד ניהול פרויקט שלם מההתחלה ועד הסוף כולל לו"זים וניתוח ו-DESIGN ואלגוריתמים וכו'. זה תלוי בהרבה פרמטרים. באיזה נושאים בתכנות יש חשיבה? בכל תחום בתכנות אפשר למצוא חשיבה. שוב, זה תלוי מה אתה מחפש. בעיצוב GUI יש חשיבה, אבל היא לא דומה לחלוטין לתכנות REAL TIME, וזה לא דומה בכלל לבינה מלאכותית. כל תחום ושטחי החשיבה שלו.

gmorphus

New member
בהחלט כללית אבל

התשובה מתחלקת לכמה חלקים: מתכנת הוא מתכנת... זה מה שהוא בד"כ עושה. יש גם בדיקות ותחזוקה אבל זהו כעיקרון - וכמובן גם design. מעבר לזה, אתה שואל למעשה את מחזור החיים של תוכנה, החל משלב הגדרת הבעיה או הצורך, דרך שלב האיפיון והגדרת הצרכים המדויקים, בדיקה נוספת מול הלקוח שזה מה שהוא באמת רוצה ופיתוח התוכנה, בשלבים ואיטרציות כך שאחרי כל איטרציה (שמוגדרת מראש) ישנן בדיקות תקינות וכו'. לפעמים כמובן חוזרים לשלוחן האפיונים אם מתעוררים קשיים. זה ממש, אבל ממש על קצה המזלג, והשאלה שלך בהחלט יותר מידי כללית...

טיקטי1

New member
תודה לשניכם

הכוונה שלי הייתה האם אתם מרגישים שאתם חושבים במקצוע או שזה יותר עבודה שחורה? האם צריך יצירתיות? ובאיזה נושאים בתכנות יש יותר חשיבה וצורך ביצירתיות (הבנתי שקריפטולוגיה זה נושא כזה)

vinney

Well-known member
טוב, זה לא ציור

אם כי לפעמים דומה. בכל מקצוע ותמיד יש עבודה שחורה, ובכל מקצוע נדרשת יצירתיות, אפילו לפנות זבל אפשר באופן יצירתי. הכל תלוי בבן אדם ואיך הוא ממצב את עצמו בחברה. יש לך שאלה יותר ספציפית? אגב, לגבי קריפטולוגיה, אז זה בעיקר מתמטיקה. יש אנשים שיגידו שזאת עבודה שחורה ויש שיגידו שזה שיא היצירתיות, בדיוק כמו בתכנות WEB - יש המתייחסים לזה כעונש, ויש שמחפשים רק את זה.

לפנות זבל באמת אפשר..

באופן יצירתי
ע"ע אלגוריתמי "פינוי זבל" ב-Java Runtime Environment

DadleFish

New member
שוב, זה תלוי בתוכניתן, במקום,

ובפרויקט. אני אישית - כן, אני חושב המון, וכן - נדרשת המון יצירתיות אצלי בתפקיד.

annefan

New member
אני חושב שזה מאוד תלוי

גם בחברה, וגם בפרויקט. במקום הקודם שעבדתי בו, לא הייתי שותף לקבלת ההחלטות, והיה לי מעט מאוד חופש לכתוב בכיונים שרציתי. בעבודה הנוכחית, למרות שאני לא ראש צוות, ואפילו לא מתכנת במשרה מלאה, בחלק התכנותי של העבודה שלי, היו כבר לא מעט מקרים, שקיבלתי מראש הצוות שלי דרישות כלליות ואני כתבתי מסמך design (לי ולאחרים שעבדו על אותו פרויקט). בכל שלב מהשלבים האלה, למרות שלא נדרשנו למצוא אלגוריתם חדש או משהו, יש המון חשיבה, המון יצירתיות, וגם לא מעט ימים ארוכים ועבודה משעממת (אבל פחות מהמעניינים...)

טיקטי1

New member
המשך

מי מפתח את האלגוריתמים? (שמעתי שמתמטיקאים/פיזיקאים בעלי תואר מתקדם) ומזה לפתח אלגוריתמים? (להחליט על המחלקות? להחליט על הרעיון העיקרי של התוכנה וכו) ותודה רבה לכולם

vinney

Well-known member
אתה לא מבין מה זה "אלגוריתם"

אין שום קשר בין המילה הזאת, למחלקות. מחלקות זה תכנות, יישום אלגוריתמים. פיתוח באמת נעשה בידי אנשי מדמ"ח/מתמתטיקה/פיזיקה/כימיה/ביולוגיה (תלוי בתחום הבעיה), ובד"כ בעלי תוארים מתמקדים. פיתוח אלגוריתם זה תהליך המביא לפתרון אבסטרקטי של בעיה מסוימת (ז"א כדי לפתור בעיה צריך לעשות כך וכך וכך), ואחרי זה בונים תוכניות ותהליכים שבאמת עושות כך וכך וכך ופותרות את הבעיה, שזה עיקר עבודת המתכנתים. אלגוריתם נולד כתוצאה ממחקר מפרך וארוך, לא בחדר ישיבות של חברת תוכנה, ובד"כ במוסדות אקדמיים/מפעלים בעלי יכולת מחקר אקדמי משלהם (לדוגמא AT&T או BELL בזמנם, שקידמו מאוד את פיתוח אלגוריתמים חשובים בתחומי מערכות הפעלה וקומפילציה, וכתוצאה נולדו UNIX, וC)

טיקטי1

New member
תודה רבה ומה האלגוריתמים שמתמטיקאים

מפתחים בדר"כ? באיזה סוג של עבודה (תכנון אלגוריתמים או תכנות) יש יותר עבודה חדשנית? והאם יש הרבה תפקידים (אים בכלל) שמשלבים תכנון אלגוריתמים ותכנות?

vinney

Well-known member
שאלה קצת לא ברורה

מה זה עבודה חדשנית? יש הרבה מאוד תפקידים שמשלבים אלגוריתמים ותכנות, תכנות בעקרון זה שימוש בהרבה אלגוריתמים משולבים, גם זה צריך לעשות בחוכמה מתמטיקאים מתעסקים עם בעיות שניתן לייצג במודלים מתמטיים, מן הסתם, אלה רוב הבעיות שניתנים לתכנות (למעשה, כולן), כך שאין תחום מסוים שמתמטיקאים מפתחים אלגוריתמים רק עבורו.

למעלה