שאלה

וזה אמור להרגיע אותי? או לשמח אותי?

שאלוהים יוסיף הרבה מחיצות בינו לבין הבן שלי. יהיה לו נספיק זמן להיות בקרבתו (בעוד עשרות רבות של שנים) הילדים שלנו הם בני אדם רגילים עם בעיה מסוימת. נראה לי שבמקרים מסוימים המוח כאילו "מפצה" בעזרת יכולות מסוימות גבוהות, ולפעמים גם זה לא.

shirkoosh

New member
קשה לי להאמין בכך

אין לי ספק שאין שום דבר על טבעי בילדים אוטיסטים. הם ילדים רגילים עם בעיות קשות. אני אישית לא מוצאת שום עידוד בעצם המחשבה שלבתי יש איזו רוחניות יתרה בשל היותה אוטיסטית ואני מאוד מקווה שהיא כשאר הילדים ואין לה שיח ושיג עם בורא עולם. אני רוצה אותה כאן, איתי, בעולם שלנו.

TalHai

New member
שאלה

זה לא היה כל כך מזמן כשדיברו על תקשורת עם אוטיסטים ע"י לוח אותיות, יש אפילו מקרים כמו גליה, בו התגלו יכולות על טבעיות של הילדים. רציתי לשאול מה דעתכם, זה קיים? זה נכון? זה קורה?

razgalili

New member
אוטיסטים הם ילדים עם בעיה רפואית

מעולם לא הבחנתי ביכולת על חושית של הבן שלי. בין כל מאות ההורים שפגשתי, דיברתי או התכתבתי, איש לא טען שבנו או בתו הם בעלי תפיסה על חושית, יכולת פסיכוקינטית או קשר ישיר עם מלאכים. ילדים בספקטרום האוטיסטי הם ילדים נורמליים שסובלים ממחלה שפוגעת במערכת העצבים המרכזית. כל נסיון להגדיר אותם כבעלי תפיסה על חושית, או כיפים במיוחד או בעלי כשרונות מיחדים, היא סוג של שרלטנות והיא דוחה בעיני. אוטיסטים מסויממים מגלים כשרון ספציפי יוצא דופן לציור או למוסיקה, אבל גם אנשים בריאים מסוימים מגלים יכולת יוצאת דופן לציור או למוסיקה - אולי גם אצלהם זה נובע מפגיעה מוחית, מי יודע. בתור מישהו שהכיר גם הרבה אומנים ואמנים - לפחות לגבי חלק מהם יש מקום לחשוד בפגיעה מוחית
ראיתי בעבר מספר מאמרים בעיתונות לא מקצועית על מחקרים שנעשו במסגרתם מכות חשמל למוח משתקות חלק מהתפקודים הגבוהים של המוח, ומביאות להופעת יכולת ציור מפותחת יותר: http://www.wired.com/news/technology/0,1282,51421,00.html

limorta1

New member
מסכימה עם רז גלילי

יש לי 3 בנים. הבנים הגדולים שהם בריאים הם תלמידים טובים אך אין להם שום יכולות/ כשרון מיוחד בשום תחום (יש להם בעיה מוטורית קלה ולכן גם היה קשה לפתח בהם כשרון אמנותי כלשהו). הקטן שלוקה ב- PDD מזכיר לי אותם בעניין הזה. אין לו שום יכולות מיוחדות ומהבחינה הזו הוא בדיוק כמו אחיו. (ואפילו פחות..) לילדיי הבריאים היו חברים שבגיל 4-5 הרכיבו פאזלים של 100 חלקים או ידעו לקרוא/ לכתוב ואני מכירה גם כמה ילדי PDD כאלה. אולי כשמדובר בילד PDD זה יותר "מעניין" , "מסקרן" ו"מיוחד" לראות את היכולות האלה.

Avi Ariel

New member
שרלטנות

היתה לי בבית בזמנו קלטת וידאו שמסבירה ומתארת את השיטה. מדובר ברמאות ושרלטנות. היו גם כאלו שניסו לנצל את השיטה להחזרה בתשובה...

Limor004

New member
ניצול של ילדים שלא יכולים להביע

התנגדות - ראיתי פעם כתבה מזעזעת בכולבוטק או אמנון לוי לא זוכרת בדיוק על אישה מבוגרת דתיה שמנצלת את האוטיסט ומספרת שהוא מתקשר בעזרת לוח ואנשים באים אליה משלמים כסף והילד המסכן הזה כל היום מאלצים אותו לשבת על כסא ולהצביע על אותיות - ראו שהוא מתנגד ומרביץ לעצמו - מצטערת התמונות האלו לא יוצאות לי מהראש וזה הטריד אותי מאוד עוד הרבה לפני שבני אובחן - זה פשוט מזעזע הניצול הזה....

למעלה