שאלה

conatus

New member
שאלה

תחושת החיים היא התחושה הנפלאה ביותר שבן אנוש יכול להשיג מכל שאר התחושות האפשריות (נניח כמו תחושת שובע אחר ארוחה טובה או הנאה כתוצאה מעיסוק מהנה וכו') ובכן נשאלת השאלה מדוע מחפשים בני אנוש להימלט כל העת מתחושה זו באלכוהול בסמים בשינה ובמקרה קיצוני אף בהתאבדות. מישהו יכול לנסות ולהשיב ?

erezsh

New member
שאלה

"תחושת החיים היא התחושה הנפלאה ביותר שבן אנוש יכול להשיג "?? איך הגעת למסקנה הזו?

conatus

New member
ארזש

החזרת את הכדור אלי בסדר אין כל בעיה. על כל פנים זוהי תחושתי וכנראה שדמיינתי לעצמי לרגע שזוהי נחלתם של כל בני אנוש אז לפי דבריך מסתבר שלא כלומר שיש תחושות שעולות על תחושת החיים אך לא טרחת לפרט אולי בהמשך תחשוק נפשך בכך (בלפרט) ונזכה לשמוע את הגיגיך בנושא ולהחכים ולהשכיל לדעת עליהן עוד... אסף

erezsh

New member
פעמים רבות

חווית החיים עבור אנשים היא התנסות שלילית, לדוגמא בעת חולי, רעב או צפייה בבריטני ספירס..

twigy

New member
אבל איך היה אפשר להנות

מההופעה האחרונה של נירוונה לולא היית יודע מה זה תחתית הקש בעודך מביט על המרקע וזוג הציצי המרקד שמכנה עצמו זמרת פופ.

November rain

New member
ענית לעצמך למעשה,

פשוט לא כל אחד מגיעה לכדי הרגשה כזאת. לי אישית אין בעיה עם אלכוהול או סמים אבל אני נמנע מהם פשוט כי תחושת החיים כמו שהיא נפלאה יותר מהכל, גם מהשינה אגב.

סטילגאר

New member
זה לא דבר כוללני

לא לכולם תחושת החיים היא נפלאה ויש אנשים שאפילו לא מקדישים לזה מחשבה והם מנסים בעצם לברוח מאותה תחושב שאצלהם לא מתבטאת בצורה נפלאה בעזרת סמים, אלכוהול וכו'...

twigy

New member
מה הבעיה עם אלכוהול

אני חושב בניגוד אוליך שאלכוהול לא מנתק אותך מהחיים אלא מעשיר לך אותם במימד חדש. מנטרל לך מסגרות חשיבה ומאפשר לך בחלק מהמקרים - להיות מי שאתה באמת. למעשה - אך ורק תחת השפעת אלכוהול אתה מי שאתה באמת וכך חווה את תחושת החיים המלאה והאמיתית.

Lu Tze

New member
אני היחיד שלא מבין למה אתה מתכוון?

מה זו בדיוק "תחושת החיים"? התחושה שאתה מקבל כשאתה חי? אם כן, כל מה שאתה מרגיש היא "תחושת החיים", כולל בזמן שינה או כשאתה מסומם. אבל לפי מה שאתה כותב, נראה לי שאתה מתכוון לתחושה של להיות בהכרה ובעל מודעות מלאה - מצב שבו אתה מודע למציאות. במקרה כזה, יש פשוט אנשים שמעדיפים אשליה על פני מציאות.

נכון, מה זה בדיוק?

יש הרבה עדויות "רגשיות" של "תחושת החיים" מפיהם של מי שהיו קרובים מאד (בצורה כלשהי) לאובדן חייהם (גם אם מדובר במוות רוחני "בלבד") . ייתכן שהבנת התחושה הזו נמצאת בעובדה שדווקא אז, אחרי חווייה של כמעט מוות, עולה "תחושת החיים" כדבר שניתן לדבר עליו. אולי כי אז ערך החיים כולו שווה אפילו את ההנאה מיקיצה טריוויאלית בבוקר.

erezsh

New member
אולי דומה הדבר

לכך שאתה אף פעם לא יודע איך שקט באמת נשמע עד שאתה שומע אחד (צפצוף מציק, עד כמה שזה מצחיק, בעיקר מתוך הרגל לרעש אני מניח ). תולעת בצנון לא יודעת טעמו של תפוח, ואולי גם טעמם של חיים?

elirand2

New member
מממממממממ

תגובותיכם לבטח לא נותנות תשובה חלקית לשאלה . משחק המחבואים הוא נחמד, אך בתור משחק, לא בתור דרך חיים.

למעלה