שאלה....

שאלה....

הייתי ביום באיבטוח בישוב שאני גרה בו. אחרי שהאמבולנס נסע (רק קצת התרחק) תפס אותי מאבטח, לפני שהספקתי לצאת מהאזור ועדיין הייתי על מדים, וביקש להיכנס שניה לאולם. נכנסתי, ושם הייתה בחורה שהיה לה פצע גדול ברגל ולא היו לה תחבושות והיא ביקשה ממני. התקשרתי חזרה לחבר'ה שלי, והם לא יכלו לחזור. הבנתי שזה בגלל שהמקרה לא היה עכשיו אלא פצע ממקודם. אז יש לי שאלה, במקרה כזה (נגיד שהאמבולנס לא היה עוזב עדיין) אנחנו יכולים לתת תחבושת לבן אדם? הרי זה כמו לתת פלסטר או כדור נגד כאב ראש, נכון? ומה אני יכולה לעשות במקרה שאני מייצגת את מד"א עם מדים ולא יכולה לעזור לה? לא נעים.... (דווקא יש לי בבית וסט עם ציוד, רק שהוא כל כך גדול שאני לא יכולה לשים אותו עלי...)

amitzahavi

New member
חחח...

השבוע נסעתי (נהגתי..ואני אפילו חזרתי הביתה בשלום) לצפון (מצפה הימים) וראיתי שלט שמראה את הכיוון לשקד וככה נזכרתי בך פתעום ככה... לגבי וסט, אין כזה דבר לא יכולה כי זה גדול מידי...יש לא רוצה (וסט נחשב לנכס לאומי...מי שיש לו צריך לשים
) אין בעיה לתת תחבושת לבן אדם, את צריכה לטפל במי שמבקש טיפול. כול עוד את במקום כצוות מד"א, לא משנה אם זה קרה עכשיו או לא...אם את במקום איבטוח ואת נתקלת באדם שצריך עזרה רפואית אין סיבה לא לתת לו אותה. בשביל זה אנחנו שם. ושאין, באמת לא נעים...פשוט שואלים אם רוצים שיזמינו בשבילם אמב' לקחת לבית חולים. לא רוצה (החולה)? אז אין יותר מדי מה לעשות.. המשך ערב טוב!

orend123

New member
אז גם אני אענה

עמית גם לי יש ווסט וגם אני בקושי הולך איתו אז מה? עכשיו בואי נזכור שמד"א הוא ארגון הומני, נכון האיבטוח נגמר והאמבולנס נסע ומרגע זה את לא מחוייבת לכלום, אז גם אם זה כולה תחבושת תתני לבנאדם, למה לא? ברוב התחנות אין פלסטרים אלא במחסן, אני טורח באיבטוחים לבקש מהמחסן כמה כי תמיד באים אנשים ומבקשים רק פלסטר ואומרים להם שאין... אין? יש... עכשיו בנוגע לכדורים לכאבי ראש... פה תנסי כמה שיותר להתנגד, גם אקמול פשוט הוא תרופה לכל דבר ולכל תרופה כזכור יש גם תופעות לואי ורגישויות... גם אם יש עלי אקמול בשבילי אני לא אתן למי שמבקש, למה לעבור על נהלים כאלה? (חכי קצת ייכנס פרוטוקול טיפול בכאב ואז יהיו אקמולים)... בקשר להסביר לה שאין לך איך לעזור לה? בשקט ובנימוס להסביר לה שאת בסה"כ מתנדבת שבדרך הביתה ואין עלייך ציוד... זה הכל.. שבוע טוב.

../images/Emo46.gifהאמת שלא...זה לא מצחיק כ"כ

אם הנושא של המדים, הציוד, היחס וכו וכו' לא היה כ"כ עצוב, אולי הייתי צוחק מהשלומיאליות\רשלנות\אדישות\רשעות, אבל לא מדברים פה על חלם, מדברים על אירגון שאמור להיות מתוקתק ומסודר... אני לא אתחיל פה את כל הנושא מחדש, מה גם שיש לי עוד איזה תרגיל לשבת עליו הלילה...אבל צריך לפעמים להוציא קצת קיטור. מה שכן, אני אספר על משמרת לפני כמעט שנה, שאחרי שיחה עם נהג הייתי על הסף של לזרוק הכל ולעזאזל מד"א. הדברים שקורים באירגון הזה- לא להאמין...

amitp

New member
זה לא יכול להיות מתוקתק

זה ארגון הסתדרותי...

זה לא זה , עמית...

הלואי וזה היה העניין של ציוד, אבל זה לא זה... החלמאות לפעמים מגיעה ממש לידי רשעות: שמעת פעם על זה שלא מוציאים אמבולנס, כי פשוט "לא אוהבים אותו"? עכשיו שמעת... וזו לא שנאה של איש אחד, זו כמעט מדיניות מוקד. ולא, לא שמעתי אותה מנהג מתוסכל, שמעתי אותה ממוקדן... ועל השלמה לחובשים (88) שנמשכה שנתיים שמעת? אני לא מדבר על שנתיים של השתלמויות, לא ולא...אני מדבר על יום השלמה (תוסיף דגש שלי) אחד וטירטור של שנתיים... תחשוב מה היה קורה אם ב"ש היו מטרטרים אותך, אפילו פחות מזה? עד כמה אדם יכול להתמיד? עד כמה היית אתה, או כל אחד אחר פה בפורום, יכול להתמיד? אני שוקל להעלות פה את כל הסיפור, שהוא בעצם סיפור ההתנדבות שלי...אולי אחרי שאני אסיים את התרגיל...

שי 101

New member
זה לא הגיוני

....השלמה לחובשים שנמשכה שנתיים...אצלנו היה קורס 60 שנמשך שנה בערך...אין מה לע ככה זה ישותוצא לפעמים...ויש מקרים שהארגון עצמו לא כ"כ אשם. ...אני לא בא להגן על מד"א או משהו כזה אבל צריך לראות את כל הפרטים כדי להגיע למסקנות

../images/Emo104.gif שים לב שזה

"יום השלמה וטרטורים של שנתיים" הקורס לא היה במשך שנתיים, ובטח שלא ההשלמה.

הקטע של הכדורים...

היה רק דוגמא... אין לנו כדורים במבולנס, אבל תמיד בא איזה מישהו לבקש... סתם נתתי דוגמא... וזה בדיוק מה שעשיתי... בכל זאת לא נעים....

הקטע של הכדורים...

היה רק דוגמא... אין לנו כדורים במבולנס, אבל תמיד בא איזה מישהו לבקש... סתם נתתי דוגמא... וזה בדיוק מה שעשיתי... בכל זאת לא נעים....

אוי איזה כיף חושבים עלי!!

וואי, אני מוחנפת
בקשר לוסט, תתפלא, יום אחד יצא לי להראות לך איך הוסט הזה עלי, הוא יותר גדול ממני... ואני לא צוחקת! בקשר לעזרה רפואית למישהו שזה לא קרה עכשיו, בדיוק, אני מסכימה איתך, בגלל זה שאלתי, הרי זה מה שאנחנו אמורים לעשות ולא משנה מתי זה קרה... זה לא היה עד כדי כך רציני שהיא צריכה אמבולנס לב"ח, אבל בכל זאת היה ממש לא נעים להסביר שאני לא יכולה לעזור לה...

לא נורא, ווסט זה לא הכל... ../images/Emo13.gif

ודרך אגב שי... אני לא אומר שאתה הסנגור הראשי של מד"א, אבל בוא ונאמר שהתגובה הזאת מוכרת לי מהיכן שהוא... וזה שהדברים ככה יוצאים לפעמים, טוב...אצלנו זה נורמה (סמיילי חצי מחייך חצי עצוב), אני מדבר על דברים שמעבר לזה... אני אמנם לא כ"כ פעיל כאן, אבל אני נכנס די הרבה, ומהסיפורים שיש כאן אני לפעמים חושב שאולי קיימים שני אירגונים שנקראים מד"א, ופשוט נכנסתי לאירגון הלא-נכון... אתם בטוחים שאתם מדברים על מד"א, האירגון הזה עם הקיר שיש עליו סימני דם מראשים שנדפקו עליו?
(הראש שלי בטוח...)

שי 101

New member
"הסנגור" חחחח

אז ככה זה לא חדש שבמד"א יש בעיות ועיכובים וכל הדברים האלה ולא נראה לי שיש משהו שאפר לעשות אלא אם כן זה משהו באמת חשוב אבל קורס שנמשך שנתיים בסדר זה קורה.........לפחות פתחו אותו תן חיוך הכל לטובה אצלנו עד שפתחו את הקורס חובשים עבר שנתיים...אז מתרגלים

שי 101

New member
../images/Emo181.gif

אז בוא נארגן מרד של המתנדבים נגד ההנהלת מד"א מה אתה אומר? ככה נוכל להתנגד לרשעות של הארגון

אוקי, אני אפסיק בשלב זה

אם לא אכפת לך... אתה מסתלבט על הדברים שאמרתי, וזה לכשעצמו מאוד נחמד. כנראה שלך כל כך טוב במקום שאתה מתנדב בו, ואתה לא מצליח קצת להתרומם ולהסתכל בצורה כללית יותר...וזה ממש טוב, אני שמח בשבילך. גם אני רואה ושומע על מקומות שבהם באמת תענוג להגיע ולהתנדב. גם אצלנו יש רגעים שאפשר, אולי, להרשות לעצמך להרגיש ככה. זה לא שיש רק תלונות, וכמובן שאף אחד לא מצפה לטפיחה על השכם אחרי כל נסיעה. יחס כבוד בסיסי - זה כל מה שביקשתי. אני מניח שמאירגון הומני כמו מד"א אפשר לצפות לפחות לדבר כזה. אני רק מאחל לך שלא תצליח להתרומם... ודרך אגב - אני מתנצל בפני כל חברי הפורום על כל המרירות שאני שופך פה...לפעמים חבל לי לכתוב דברים כאלה אחרי שאני מבין מה קורה במקומות אחרים, פשוט לפני שבוע קיבלתי את ה"פלוק" השנתי שלי ממד"א ("מה, לא אמרנו לך שנפתח קורס נהגים? למה לא שאלת?" כאילו שהתחלתי לדבר רק אתמול...) והייתי צריך להוציא קצת קיטור...
אז זהו. בהצלחה לכולם במבחני סופסמסטר, בתקווה שמספר מועדי ב' לא יגדל יותר ממה שהוא... אני רק רוצה לצטט שורה מסרט נפלא שראיתי: "If we're gonna fight a disease, let's fight one of the most terrible diseases of all...INDIFFERENCE" ולמי שמגלה מי אמר...

amitp

New member
נראה לי,

לא אחרי מחקר מקיף אלא סתם כהתרשמות אחרי שהייתי בכמה וכמה תחנות ואיזורים, שיש מקומות טובים יותר וטובים פחות. זאת אומרת שהבעיה היא לא בארגון כארגון - הבעיה היא באנשים, האנשים הספציפיים בכל תחנה כזאת. עם חלק מזה אין מה לעשות אבל עם חלק יש - ועד מתנדבים בעייתי? תחליפו אותו בבחירות. אחראי מתנדבים בעייתי - תתלוננו להנהלת האיזור. מנהל איזור בעייתי? כסף מתחת לשולחן תמיד עוזר

למעלה