שאלה

שאלה

לכל המטיילים בפורום הזה....הייתי רוצה לדעת מה אתם עושים לא בזמנכם הפנוי...כאילו עבודה?!??!? מקווה שאני לא נדחחף למקומות שאסור להדחף, מקווה שתענו..... תודה....

jeshu

New member
עבודה אם תסכנס דרך השם לייד ההודעה תראה מה אנשים עושים.אני אישית סטודנט שגם גר,עובד וגולש באינטרנט במקום הלימודים שלי.

sela v

New member
אני עובד

בתחום המחשבים בלונדון. אפשר לשאול למה זה מעניין במה אנשים בפורום עובדים?

כי....

כיוון שטיולי התרמילאים הם ארוכים מאד....כמה חודשים הייתי רוצה לדעת איך אנשים משלבים טיולים כאלה עם העבודה שלהם

jeshu

New member
איך לשלב אני קורא כרגע ספר שנקרא Beyond The Beach מאת Klaus Westerhousen.הספר מאגד בתוכו את המסקנות בנוגע למחקרים על תרמילאים ומה שהוא אומר זה שרב האנשים שיוצאים לטיול תרמילאים עושים זאת משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא כי הם רוצים והשנייה היא כי נפתח להם חלון הזדמנויות בחיים שמאפשר לקחת פסק זמן ארוך למטרת טיול.חלון כזה יפתח בפיטורים מהעבודה,סיום לימודים באוניברסיטה או תיכוןאו במקרה הברור של הישראלים,סיום השירות הצבאי.לחלקם נכנס הג'וק הזה יותר עמוק והם ממשיכים לטייל במשך שנים ויש כאלה שמנסים לשלב את העבודה שלהם ברצון לראות את העולם ואת זה ניתן לראות היטב היכן שאני לומד. חוץ מזה נראה לי שהרבה גולשים מעריכים את הפרטיות והאנונימיות שלהם וכשאתה מבקש לדעת על מקומות עבודה אתה מעט פוגע בזה.חוץ מזה נראה לי שרובם חברה צעירים ובמה כבר הם עובדים... לא אכפת להם להתפטר מחר ולסוע לטייל כשיחזרו ימצאו עבודה אחרת.

sela v

New member
נכון ציינת

רוב הישראלים שמטיילים בסגנון תרמילאי הם צעירים אחרי צבא או אחרי לימודים. יש עוד שאלה, ששאלתי לא מזמן בפורום, והיא איך בדיוק תרמילאי מוגדר? אני חושב שלא חייבים לטייל חודשים בשביל לטייל בסגנון תרמילאי. לגבי עבודה, קשה אמנם להפסיק לעבוד לכמה חודשים, אז יש כאלה שעושים פסק זמן בחיים למשל. ראיתי גם אנשים שטיילו עם ילדים, יש כאלה שמטיילים בזוג יש כאלה שלבד. אני לא חושב שהיה לו כוונה לשאול למקום עבודה ספציפי אלא יותר מה אנשים עושים באופן כללי, ואני לא חושב שיש בזה פגיעה בפרטיות, ומי שחושב שכן שלא יענה.

jeshu

New member
קצת קשה ההגדרה אבל מב שבאמת קצת כאב ליזה לראות כל כך הרבה ישראלים שלא הסכילו לראות את המקומות האלה שהם ביקרו בהם.היו גסים אל המקומיים וזילזלו בתרבות ובאופן דיי עדרי עשו וחשבו את אותו הדבר.ופיספסו הרבה ערך מוסף מהטיול...ולא ידעו/הבינו שאפשר ורצוי קודם לראות ולהכיר את ישראל ואז הטיול פחות תלוש - משהו בסגנון "דע מאין באת ולאן אתה הולך" ואני מוסיף "ומה אתה רואה".אבל אני מניח שרב רצונם היה "לא להיות בתוך ישראל"

gabylevy2003

New member
דווקא זה

נושא שגם אני שואל את עצמי מדי פעם... אישית אני עובד היי-טק כבר כמעט 7 שנים ובספטמבר אני "פשוט" עוזב את הכל וטס לשנה. כן. צעד די מפחיד... אבל נראה לי שיהיה בסדר. לך תסביר את זה למי שלא מבין. (מה אתם עושים מטורפים שכמותכם?! לעזוב עבודה מסודרת?! תקנו דירה במקום!!!) לך תסביר להם...

אל תסביר להם..

הם ממילא לא יבינו :) בכל אופן, לא צריך טיולים ארוכים בשביל להיות תרמילאי. זה עניין של תפיסה והרגשה. לא הייתי ארבע שנים בחו"ל, אז אני כבר לא תרמילאית? מה פתאום.. אני תמיד אהיה.ב - 1 לאוגוסט אני טסה במשלחת סטודנטים, אני בטח אהיה היחידה שלא גוררת מזוודה של 30 קילו בגדים אלה את התרמיל שלי.(נו, טוב.. אולי לא היחידה ממש: :)

למעלה