שאלה

1Spark1

New member
שאלה

אתם מאמינים שרק לבני האדם יש נשמה? או שאתם מאמינים שלכל יצור חי יש נשמה? אשמח אם תפרטו... תודה מראש וסוף שבוע טוב!

אהממ אהממ..*תשובה*

לכל דבר בעולם שלנו יש נפש.. גם לחיות, גם לבני אדם להכול. אבל נשמה יש רק לבני אדם:)

I am a freak

New member
את מדברת על הנשמה או על הנפש../images/Emo35.gif

ישנן דתות שעושות הבדל ביניהן.

תגובה

לא, אני מדברת על הנפש.. שקיימת בכל דבר שקיים! אבל נשמה קיימת רק בבני אדם.. שמישהו מת, נפשו נשארת בגופו והנשמה מתנתקת ממנו לחלוטין בעיקרון הנפש נחשבת לדרגה הכי נמוכה.. גם לפרה שאוכלים יש נפש יש מבין? :)

I am a freak

New member
לא הגבתי אליך

למדי את תורת השרשור. הבנה הייתה עוד לפני שהגבת, השאלה היא אם פותחת השרשור הבינה מה היא שואלת חוץ מזה- חבל שלא ציינת שמה שכתבת זו הדיעה של היהדות בנוגע לנושא. וחוץ מזה- ישנם 5 חלקים לנפש ואכן, הנשמה זהו אחד החלקים. [כמובן שהכול לפי היהדות]. הפריק.

1Spark1

New member
איך בדיוק

החלטת שלך יש נשמה ול"פרה שאוכלים", שזה ביטוי נוראי בפני עצמו. . , יש נפש? ולפי מה החלטת שהנפש והנשמה נבדלות זו מזו? על איזו אמונה/סיבה את מתבססת? ותקני אותי אם אני טועה- את לא צמחונית/טבעונית. .

I am a freak

New member
לפי היהדות

את הנפש מרכיבים כמה חלקים. חמישה חלקים אם אינני טועה. לכל החיים [היישויות] יש נפש, אבל, לא לכולם יש את כל החלקים של הנפש. למשל- לבני האדם יש את כל החמישה... ולעכברים, למשל- יש רק שניים. הנשמה זהו אחד המרכיבים של הנפש. קאפיש
הפריק.

1Spark1

New member
אם כל הכבוד

איפה כתוב שהנשמה של האדם והנשמה של בעל החיים אינן שוות?? איפה ביהדות כתוב דבר כזה? ואתם מאמינים בזה?

אתם עושים כאן בלבול בין הדתות

דבר ראשון היהדות של ימי הביניים לפני כניסת המיסטיקה לתוכה אינה מאמינה בגלגול נשמות קרי לחיות אין נפש משום שרק לאדם היצירה הסגולית של ה' יש את הפריוולגיה להנות מן הנשמה. לעומת היהדות, הנצרות והאיסלאם, יש דתות פאגניות וכמובן את האמונה הבודהיסטית שלכל דבר יש נשמה, גם לחיות השדה. קיימת סבירות גבוהה שבאחד מן הגילגולים שלך תהפוך להיות לתרנגול. השאלה מה אתה מאמין לא מה שמכתיבים לך....

I am a freak

New member
מי דיבר על ימי היביניים../images/Emo35.gif

ראשית, לא דיברתי על תקופת ימי הביניים. אבל, בכל זאת- היהדות לא השתנתה כל כך הרבה במשך כל השנים. דיברתי עם המורה שלי לתנ"ך- שדיבר עם הרב שלו [בגלל זה אני כל כך בטו] ואלה היו דבריו. אני סומך עליו במאת האחוזים ולכן- אני סבור שאתה ממש [ממש] טועה. יומטוב, הפריק.

שאל את המורה לתנ"ך שלך

מאיפה בא המנהג של השתתחות על קברי צדיקים? שרשראות, קמעות, סגולות? הרב רנטגן ששורף נרות לסגולה? מקובלים שנחשבים כגדולי הדור כגון הרב עובדיה יוסף שמדבר על גלגלול נשמות? תשאל אותו אם היהדות לא עוברת תהליך של מטמורפוזה והופכת לעירבוביה מצחיקה של מיסטיקה, פאגניות, איסלאם, ושאר ירקות היהדות של היום שונה בתכלית מהיהדות המקורית משום שהיא עברה כל כך הרבה טלטלות וכל כך הרבה השפעות חיצוניות נכנסו אליה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. על כל מקרה למה בחרתי דווקא בימי הביניים?זאתי התקופה הגדולה של היהדות, הרמב"ם, יוסף קמחי, חיבורים דגולים כמו שולחן ערוך, ספר הברית, וכ" וכו". זאת תקופה שהיהדות הייתה כה מנודה שהשפעות חיצוניות כמעט לא חדרו אליה וזאת מבחינתי התקופה שבא היהדות שמרה על אופיה... יום טוב

I am a freak

New member
../images/Emo9.gif

תודה על ההסבר, ככה זה קצת יותר ברור. אני אנסה ליצור קשר עם המורה שלי, זו קצת בעיה- כיוון שאנחנו בחופש הגדול. תודה על הריענון, כשאניחושב על זה שוב, זה דווקא נשמע הגיוני... למרות שעוד יש לי ספק
הפריק.

I am a freak

New member
איפה כתוב../images/Emo35.gif

בזוהר, אני משער. זה שציינתי עובדה- לא אומר שאני לא מאמין בה. פשוט, היהדות עוטפת את כולם- ובגלל זה אני אוהב לציין דוגמאות משם- כי זו דוגמאת שקשורה לכולנו. הפריק.

I am a freak

New member
*זה לא אומר שאני מאמין בה

סליחה, רציתי לכתוב דבר אחד ויצא לי בדיוק ההפך. הפריק.

למעלה