שאלה. . .

DOPLEXN

New member
שאלה. . .

אתמול יצאנו לאדם שניסה להתאבד ע"י מינון יתר של כדורים. בהגיענו למקום דלת הדירה הייתה נעולה (כל השכנים כמובן בחוץ) ואימו של הבחור (בן 23- חולה אפילפסיה) בוכה על המדרגות מספרת שלילד היה "טריפ" רע. שאלנו אותה לסוג הכדורים. היא אמרה ווליום ומדללי דם. נכנסו לדירה דרך החלון שלה (בליווי משטרה כמובן) מצאנו את הבחור שוכב על המיטה עם סיגריה בידו וחבילות כדורים (בעיקר כדורים לטיפול באיפלפסיה) על השולחן. הבחור בלע כ-60 כדורים לא כ"כ צלול בדעתו. החלנו בשיחה עמו- הוא אמר בחסר לו כימיקל במוח ולכן הוא מתנהג כך- כלומר לוקה בנפשו. בבוקר של אותו יום, אותו בחור היכה רפואה בבי"ח לבריאות הנפש, אך הפסיכיאטר החליט לשחררו הביתה. רציתי לדעת יותר פרטים על כימיקלים במוח והשפעתם על בריאות הנפש- עדיף בהרחבה- תודה. נ.ב. החולה פונה בכפיה באישור הפסיכאטר העירוני.

Regenboog

New member
יש כ"כ הרבה סוגי כימיקלים וכ"כ הרבה

השפעות שונות (גם בין כימיקל לכימיקל וגם בין אדם לאדם). הגישה שלי תמיד נגדה טיפול תרופתי נפשי (ריטלין למשל) אבל גם בנושא הזה, הבעת הדעה אינה מוחלטת והטענות משתנות בהתאם למקרה.

amitp

New member
תסלח לי

אבל לפי דעתי אין לך מושג על מה אתה מדבר. גם כאחד שראה הרבה מטופלים בתחום, גם כחבר קרוב של חולה - אין לך מושג עד כמה התרופות האלה מסייעות. אני לא מדבר על ילד היפראקטיבי שאפשר להתווכח האם צריך לטפל בו תרופתית או לא אלא על חולים פסיכיאטריים, למשל חולת מאניה-דיפרסייה שיכולה להחליט שהיא מוכרת את הבית שלה תמורת שתי טרופיות כי הקונה נראה לה נחמד כשהיא בהתקף מאני, או סכיזופרן שהחליט לדקור חצי מבני הבית שלו כי הם "רדפו אותו". (ולא, אלה לא המקרים הנדירים אלא די הסטנדרט)

Regenboog

New member
ולכן אמרתי

שהבעת הדעה אינה מוחלטת והטענה משתנה ממקרה למקרה. ברור כאור יום שלטיפולים מסוימים יש צורך עצום והשפעה נפלאה על שיקום סובלים מבעיות פסיכיאטריות, אין לי ולו צל של ספק בכך, אמנם ישנם מקרים בהם הטיפול התרופתי, "מסמם"? נקרא לזה. אלה בד"כ לא מקרים של אנשים שלא יכולים לשלוט בעצם או סובלים מהפרעה נפשית אלא בעיקר כאלה שנוח למרוח. ושוב, אל תבין אותי לא נכון- עבודה פסיכיאטרית תרופתית חשובה למטופל כמו חדר ניתוח במקרים הנכונים!

amitp

New member
"כאלה שנוח למרוח"?

לדבריך זה כמעט נשמע כאילו שפסיכיאטרים מחלקים תרופות בשביל הכיף. לידיעתך זה לא המצב. לא יודע בכמה מחלקות פסיכיאטריות יצא לך לבקר, אבל אחרי שביקרתי לפחות בארבע המצב הוא לא בדיוק מה שאתה מתאר.

Regenboog

New member
יש לנו קצר בתקשורת

או סתם צירוף מקרים של מספר אי-הבנות. מעולם לא טענתי ואינני מוסמך לטעון שום דבר לגבי העבודה המקודשת, לדעתי, של הפסיכיאטר. אני מראש דברתי על השפעת כימיקלים שונים על המוח. קאפיש? :)

אתה לא יודע כמה אתה טועה

ריטלין במקרים ואכן הוא דרוש הוא מאוד חיוני לילד וזה אני יכולה להגיד מהיכרות קרובה מאוד עם התחום... זה ממקד אותו וגורם לשינוי קיצוני ומדהים בהתנהגות... זה כמו תרופת פלאים ואם מקפידים וצמודים לניורולוג זה כל כך משפיע על החיים אל תדבר בבקשה על תרופות מהסוג הזה ללא ידע מוקדם והכירות עם התרופה הנל

meijin007

New member
לי היה כמה פעמים

בליעה של כדורי אקמול בכמות גבוהה... בפעם האחרונה השתכללו, ובלעו רוקמול ג'ל, חשבו ימותו יותר מהר
בכל מקרה, במקרה האחרון גם היה מצב מאוד פתאומי של אפ&דאון, (מבכיות ועד לצחוק בלתי נשלט) יכול להיות שזה קשור?

ex man1

New member
תרופות ובריאות הנפש...

יש ב - ynet פורום לבריאות הנפש ותרופות שקשורות לכך.... תנסה שם ורוב הסיכויים שתמצא את מה שאתה מחפש...

למעלה