שאלה

• פותח הנושא efeg
  • פורסם בתאריך

efeg

New member
שאלה

יש לי צב מים כזה מאלה שמכרו עד לא מזמן...והוא נראה לי מאוד בודד בתוך האקווריום שלו, כל פעם שמישהו נכנס לחדר הוא ממהר לכיוון של השמשה שבכיוון של הכניסה לחדר ונותן מכות לשמשה כאילו הוא מת לצאת=\ בכל מקרה..יש איזה דגים שכדאי לשים איתו ושהוא יסתדר איתם ואולי יהיה פחות בודד?
כי הוא אצלי כבר כמה שנים וצב חדש סתם יהיה צעיר מידי..חוצמזה שלא מוכרים אותם יותר(למה באמת?) תודה מראש

Ella Bella

New member
אני לא בטוחה כמה זו חיה חברתית

לדעתי הוא שוחה לשמשה מתוך תקווה לאוכל. עדיין ניתן לקנות פה ושם (לפרטים תפנה אלי במסר) ולגבי חבריו הדגים, יש סיכוי גדול שזה ייגמר בסעודת מלכים.

dreaming h

New member
אנחנו מדברים על צבגון אדום אוזן?

כי צבים כשאר הזוחלים הם לא ממש חיות חברתיות, ולכן אני לא חושבת שיש להם בעיית בדידות, על אף שתמיד נחמד לראות צב על צב על צב על צב, כששמים כמה ביחד (כי זה בדרך כלל מה שהם עושים.... :)) לגבי דגים, כפי שנכתב, במוקדם או במאוחר זה יסתיים בסעודה טעימה לצבגון. בכל מקרה, בין אם אתה מוצא לו שותף או לא, בבקשה, אל תשחרר אותו בשום מקווה מים...

efeg

New member
תודה לשתיכם ו..

-כן, נראה לי שזה צבגון אדום אוזן כי יש לו כזה אדום באוזן=\ -הוא שוחה לשמשה גם אם עוד יש לו אוכל באקווריום שהוא לא גמר מהבוקר.. -אני לא יודע אם זה חיה חברתית או לא אבל הוא גם כל הזמן מחפש אותי..שאני שם לו רגל ליד(משחקי מילים:p) האקווריום הוא מנסה כזה להתסכל כמה שיותר מקרוב או כששמים לו אצבע על האקווריום..זה נראה כאילו הוא מחפש תקשורת=\ -בדיוק בגלל זה אני רוצה למצוא דג שיסתדר עם הצב..[גם מבחינת אוכל\נאכל וגם הבנתי שהצב יכול סתם לנשוך]..אז יש דג כזה?

אל תשחק איתו יותר מידי

לי יש שתיים כאלה ענקיים , והם טורפים , בהתחלה שמתי להם דגים , והם חיסלו אותם (דגי האכלה ) ועכשיו מדי פעם אני נותן להם עכברים , שניצלים ומזון יבש כמובן . כשהצב נכנס בשמשה הוא מראה תאווה לאוכל , ותנסה למצוא צב בערך בגודל שלו ותכניס איתו. אל תשחק איתו ולאחר כל מגע איתו שטוף ידך היטב , מכיוון שיש פריטים שנושאים עליהם את נגיף הסלמונלה , מכיוון שהם מוברחים לארץ. הפסיקו למכור אותם בגלל כמה גורמים , ה1 נגיף הסלמונלה שיש בצואה שלהם או משהו כזה . והסיבה השניה היא : שהצבים האלה נמכרים כקטנים וחמודים בחנות ולשעשוע באקוריום עם יתר הדגים ומהר מאוד הם גדלים ואוכלים את הדגים , ואז מנסים להיפטר מהר , מחפשים מקווה מים מתוקים וזורקים אותם שם , הצבגון אדום האוזן פוגע בשטחי המחיה של צב המים ששוכן בארץ שלנו , וגורם לצימצום באוכלסיה . בהתחלה לא הבינו איך מוצאים צב שמקום מחיתו בביצות פולרידה בארץ , אבל הבינו שזה כנראה מהיבוא ולכן אסרו את זה.

efeg

New member
אוקיי../images/Emo51.gif

רק מאיפה אני אביא לו צב אם לא מוכרים יותר?ואם לא צב אז אין שום דג שבעולם שיכול להסתדר איתו?=\

תלוי ברמת החירפון שלו

שלי מחרופנים לגמרי , רק מרימים את המכסה של האקוריום , שניהם מזנקים מהאבנים לתוך המים , ומנסים להגיע אל הפתח , בעצבים , ממש איבדו צלם אנוש . אם שלך רגוע יותר תנסה להכניס דג גדול מהצב או משהו , כי כשהו היה קטן באקוריום והדגים הו גדולים ממנו הוא לא פגע בהם וכשגדל התחיל לכסח אותם. נסה דג גדול ממנו , אבל אי לא ערב לגורלו, כי בחיים לא ניסתי.

Ella Bella

New member
לא להכניס עוד דג !!

גם אם תכניס דג גדול מהצב , הצב יציק לו וינסה לנגוס. גם שלי משתוללים כשאני עוברת ליד הטרריום, הנחתי שזה קשור לאוכל למרות שהם אוכלים כל יום ולא נמצאים במצב של רעב. בקיצור, אם מזדמן לידיך לקנות צב ( וכמו שאמרתי לך ניתן למצוא) אז יופי . אם לא, תשאיר אותו לבד. זאת לא חיה שצריכה חברה.

למעלה