שאלה:

SHIRA 8

New member
אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה

אבל מה שבטוח זה שזה לא נכון. בתור אחת שמחשיבה את עצמה כדתית- לאומית (או כמו שאת כתבת- "כיפה סרוגה") המממממממון "כיפות סרוגות" שומרים נגיעה, אני חושבת שרובם... הרבה דתיים שומרים על האיסור של שמירת נגיעה. בלי קשר לצבע או למרקם הכיפה שלהם...

יודעת מה?

אוקי. אז את מדברת כדתיה. גם אני. אני לוקחת את מה שאני אומרת בחזרה. אני לא יודעת. וגם את לא יודעת. אני לא מאמינה שהלכת וספרת אחוזים, אז בואי נסכם את זה בכך ששתינו לא יודעות ונגמר הסיפור. זהו. אפשר להפסיק להתקיף אותי?

SHIRA 8

New member
אני דווקא כן חושבת שאני יודעת מה

אומרת... אמממ.. וכן, אפשר להפסיק את ההתקפה עלייך.

zevyg

New member
לכל מי שחושב שהוא מבין גדול!!!

אז הוא לא!!! יש דתיים ששומרים נגיעה ויש שלא שומרים.. יש שמקפידים ויש שפחות!! אבל, דעת הקיבוץ היא דעה כזאת שמתירה לגעת בבנות/בנים... אולם, יש כאלה בקיבוץ שכן שומרים בכל זאת... ולידיעתכם הרבה, יש בארץ ארבעה קיבוצים דתיים שבכל אחד בערך יש 100-150 משפחות...

gurfi

New member
דעת הקיבוץ הדתי?!? (לדעתך, כי

אני מכיר אנשים משם ששומרים על איסור נגיעה.) אבל בא נגיד שכן, אז אולי תגיד לי מי זה "דעת הקיבוץ הדתי" שיכול להתיר איסור מדאורייתא?!?! - על פי הרמב"ם ועל פי פסיקת השו"ע זה איסור מדאורייתא. וכל שאר הרבנים אוסרים גם כן! תקרא פה

lolita12

New member
אוייי

אוי איזה שטויות מה הקשר עם הקיבוץ הדתי?!?!? מה את מקשקשת אם אין לך אפילו מושג מה זה...

אני הייתי בת 13... לפני שנה...

ואמממ כמעט ולא נשארו קיבוצים דתיים בארץ! וזה ממש לא קשור לקיבוצים ולא כל מי שחובש כיפה סרוגה שומר נגיעה! אל תדברו אם אתם לא יודעים..

zevyg

New member
מצטער לאכזב אבל....

אני דתי... ויש לי חברים בקיבוץ דתי... ככה שאני יודע טוב מאוד!! ותעשו לי טובה, אל תדברו לפני שאתם בודקים משהו... יום טוב!

זהו! סגרנו את העניין בכך ש...

יש דתיים ששומרים נגיעה ויש כאלה שלא.... בקיבוצים פחות מקפידים על זה.... וזהו! חלאס!!

gurfi

New member
סגרנו את העניין בכך ש....

כמעט כל הדתיים שומרים נגיעה. (ואיסור נגיעה זה איסור מהתורה) ויש, לצערנו בודדים שעדיין נכשלים בזה.

zevyg

New member
לא אמרתי שרבנים מתירים...

אבל.... אם תלך לקיבוץ תבין למה אני מתכוון... וחוץ מזה רוב הדתיים שומרים?! האומנם? אולי זה החזון אבל לא המציאות... בברכה לשמירת נגיעה מלאה בעולם... יום טוב!

זה ברור שלא רובם שומרים נגיעה..

רק האלה שגרים ביישובים הדתיים.. אבל היום כבר הרבה לא שומרים נגיעה....

SHIRA 8

New member
זה משגע אותי שסתם אומרים דברים...

בלי לדעת! אני לא גרה בישוב דתי במיוחד אלא בחיפה (שהיא ממש לא עיר דתית) אני יכולה להגיד לך שלפי מה שאני רואה בסביבה בה אני נמצאת, רוב המגזר הדתי לאומי שומר על איסור נגיעה (ק"ו במגזר החרדי בחיפה..) אני לא מדברת סתם. אני מדברת על אנשים שאני מכירה! המשפחה שלי, הכיתה שלי, ביה"ס והסניף!! לא מבינה מה הטעם לוויכוח הזה, ומה כל הסטטיסטיקות המוזרות האלה שעשיתם בקשר ל"שומרי הנגיעה בישראל"... די

ולסיום:

תודה רבה על כל ההוכחות. אסור לגעת. אוקי? (בזמן האחרון אני לא ממש בעניינים, סורי..
) אבל כשנסתכל על העובדות בשטח, אני ח-ו-ש-ב-ת (לא אמרתי בטוחה!!) שרובם כן נוגעים בבנות. המון דתיים לוחצים ידיים בנים ובנות, וכדו'

למעלה