שאלה:

שאלה:

כמה פרקים יש לכל סיבוב? איך קוראים לצמד המנצח? והאם בתחילת התוכנית הדתי אמר משהו על זה שהוא לא הולך לגעת בחברתו לצמד או משהו בגלל שהוא דתי? או שזה היה מובן מעליו ולכן היא שאלה?

gurfi

New member
ככה

יש 3 בכל סיבוב.. הצמד: נעמה וחיים הוא לא אמר כלום. זו אכן בעיה לגעת.

zevyg

New member
זה אומר ש.....

דתיים שומרים נגיעה מבנות.. אבל חיים גדל בקיבוץ ודעת הקיבוץ הדתי היא לא ממש מקפידה על שמירת נגיעה.. ונעמה שאלה אותו כי כנראה היא ידעה שזה לא שייך... והוא הסכים בגלל שכנראה דעתו היא דעת הקיבוץ הדתי..

לא כל הדתיים שומרים נגיעה

וכנראה שגם הוא לא שומר.. ואמממ אין כל כך הרבה קיבוצים דתיים אבל בקיבוצים שאני מכירה כן שומרים נגיעה..

לכולם!!!!

נראה לי שאין לכם מושג על שמירת נגיעה ולא נראה לי שאתם יודעים בכלל מה אתם כותבים פה ומדברים. לא כל מי שדתי שומר נגיעה מבנות. מה הקשר שהוא הגיעה מקיבוץ ושם לא שומרים נגיעה??? יש כאלה שכן שומרים. תראו מה כתבתי אתמול בנושא זה!!!!

אויויוי איזה שטויות...

זה ממש לא ככה. יש כאלו שהם יותר שמרנים, והם שומרים נגיעה. כל הכבוד להם. כמעט כל הכיפות בסרוגות לא שומרות נגיעה. אבל זה ממש לא אומר. נגיד נדב, שהוא ברסלב, חסיד יעני... ראו אותו מתחבק בפרק הראשון עם איזו אישה אחת, זאת שאירחה אותם לארוחת צהריים בטבעון. ויש את האחרים שהם לא שומרים נגיעה. אבל מה שחובה אצל כל הדתיים, למרות שיש כאלו שלא שומרים על זה, אבל זה נחשב לחיוב, זה להישאר בתולים עד החתונה.

הגששית

New member
מה את בסרט??

הרוב כן שומרים נגיעה. ושמירת נגיעה היא בגדר סייג, בכדי שלא יתדרדרו למגע פיזי שאינו סתם נגיעה פעוטה.

gurfi

New member
תקשיבו....

שמירת נגיעה היא לא חומרה! מי שטוען שהיא חומרה אז שימצא לי רב אחד שמתיר נגיעה!

מישהו אמר שזאת חומרה?

לא אמרתי אם מותר לעשות זאת או שמא אסור. אמרתי עובדות. ונכון, זאת לא חומרה. זה מותר. אבל תמיד יש את אלה שהולכים "לפנים משורת הדין" זכותם. ואפילו כל הכבוד להם. מה שכן חומרה, וזה כבר בטוח, זה שאסור לאבד ת'בתולה לפני החתונה.

SHIRA 8

New member
נראה לי שאת לא יודעת מה זה חומרה...

חומרה= לפנים משורת הדין הלכה= דין איסור נגיעה וגם האיסור לאבד את הבתולין לפני החתונה,- שניהם לא חומרה הם הלכה. לא נורא, למדת משו...

תביאי לי מכתב מרב ואז אני יחליט.

אל תשחקי אותה יודעת הרבה יותר ממני. כי את לא. איסור נגיעה זה לא שום הלכה ושום בתיח. מותר לבנים לגעת בבנות. בדוק! וזהו. מבחינתי הנושא נסגר. אין לך צורך להגיב.

SHIRA 8

New member
קיצור שולחן ערוך מספיק טוב בשבילך?

אני מקוה שכן. אז ככה, "אסור לאישה לתת את ידה ללחוץ ידי איש, אפילו כשהוא בדרך נימוס וכבוד" וגם אסור באיסור חמור לאשה לנגוע במשודך לה, וכן להיפך" זהו. בזאת נחתם הוויכוח
שבת שלום

אתם ממש לא יודעים מה אתם אומרים....

אני הייתי דתייה עד לפני שנה ואני כן יודעת מה זה נגיעה.. וזה לא חיוב לשמור נגיעה וזה לא חיוב להישאר בתולים! כל אחד עושה את החישוב שלו אם לשמור נגיעה או לא!! וברור שיש רבנים שמתירים נגיעה! אבל קיום יחסים לא.... עובדה- הרב בביצםפר שלמדתי בו אמר לי שאני לא חייבת לשמור נגיעה...

איתמר770

New member
כל הכבוד שהיית דתיה אבל...

בת כמה היית כשהרב אמר לך שאת לא חייבת לשמור נגיעה ? וחוץ מזה, כאחת שלא דתיה- כנראה שהדת אליה נחשפת לא ממש התאימה לך, ויתכן שגם לא הייתה כל כך לפי ההלכה...

גם אני..

הייתי דתי עד לפני שנה.. ואני אומר לך שאין שום רב, שום רב שמתיר נגיעה בבנות... ויש רבנים שאפילו אומרים שזה מצוות דאורייתא!! אז מותק, אני לא יודע מי הרב הזה שלך... אבל אני לא מאמין שאם הוא רב אורתודוכסי אמיתי שהוא יתיר נגיעה...! "לא תקרב אל הערווה!"

אמממ אין לי מושג איזה רב הוא.. אבל

זה מה שהוא אמר לי... ואני יודעת שרבנים לא מתירים את זה.. אז.. אין לי מושג איזה רב הוא.. ולמה הוא אמר לי את זה.. מה שבטוח זה שאני כבר לא שומרת נגיעה ומעולם לא שמרתי

יאאלה מספיק כל אחד שיעשה מה שהוא רו

מי שרוצה שילחץ יד שילך להזדיין גם מה איכפת לכם ....יאלהה חלס

למעלה