שאלה ...

eitan einav

New member
שאלה ...

אני שוקל לרכוש ניבה (זה פשע לא לעשות כן במחיר הזה) בתור רכב נוסף (יש לחץ להפטר מהאופנוע...), בעיקר לטייל מעט בסופ"ש, ואולי לאסוף את הילד מהגן, מעט מאוד ק"מ (כך שצריכת הדלק לא משמעותית). אשמח לשמוע את דעתכם...יעשה את העבודה או לא? נסבל בכביש? אמין (למעט ק"מ בשבוע..)...ביצועי שטח? סחיבה עם מזגן? מזגן טוב?..וכן הלאה- ותודה רבה

אור36

New member
ארגז כלים

אם יש לך ארגז כלים מצוייד הייטב וידע בסיסי+ שווה לך, ותעבור אצלי פעם בשבוע אוסיף לך גז במזגן.....

אם יש לך זמן וכסף לשבת במוסכים

ולנסות להשיג חלקים כן יש לך ביטוח גרירה טוב מהיר ואמין כמו כן אתה מכונאי כדי לתקן תקלות בדרך אז לך על זה אם לא אל תתקרב זו צרה צרורה.

אלי_פ

New member
ניבה, תפסיקו ללכלך.

אני עכשיו נאלץ להיפרד מהניבה ששירתה אותי ניפלא 4 שנים. רכב שני מצוין לשטח ולנסיעות קצרות. למרות שאצלי הוא עשה גם את דרך הבשמים (התחלנו את הנסיעה בגליל!!), נסיעות לאילת ועוד. מעט מאד תקלות. מספר מוסכים (לפחות באיזור הצפון ) שמייבאים חלקים. ומרבית החלקים בכלל מ דגמי פיאט שונים כך שאין בעייה להשיג. ראה הרבה פחות מוסך מכל אחד מהרכבים האחרים שלי,וגם כשהגיע למוסך מדובר בכסף קטן. ובשטח - חווית נהיגה אמיתית. עבירות מדהימה בבוץ, קצת קשיים בעליות תלולות (בכל זאת 1600 סמ"ק). צריכת דלק 1 ל 10 ובמקרים קיצוניים 1 ל 7 . 4 על 4 קבוע. נעילת דיפרנציאל. רכב שטח אמיתי ולא מתפנק מיועד למי שרוצה להנות מהנהיגה עצמה. מה שטוב לצבא הרוסי מצויין בשבילי. עשיתי עליו למעלה מ 150 אלף (תקופה מסויימת היה רכב יחיד) ונהנתי מכל רגע. לשים לב ברכישה: - לעשות נהיגת מבחן ולשים לב להתנהגות הגיר בעיקר בנסיעה מהירה (שידית ההילוכים לא רוקדת יותר מדי. - לבדוק שמכלולי החשמל עובדים (אורות, וינקרים, אורות חירום וכו'.) אילו שתי הבעיות המוכרות העיקריות. אני לא אומר חלילה שאין רכבים טובים יותר, אבל היחס עלות-תועלת בניבה מדהים. אז אנא הפסיקו ללכלך בעיקר מי שטען שבשטח היא עושה 1:1 נו באמת, או שלא ירדת לשטח עם ניבה, או שעשית חור במיכל הדלק.

אלי מבלי לנסות לפגוע בך אישית נראה

לי כי אתה היחידי החושב טובות על הניבה. אני מאחל לך הצלחה במכירתה, ושתקנה ג'יפ טוב באמת בהצלחה

אלי_פ

New member
מורי שלום

תראה, אני לא מתכוון להגן על הניבה או לספר לך סיפורי גבורה על מסלולי שטח שעשיתי איתה ועם רכבים אחרים. אני חוזר ומדגיש את השורה התחתונה. הניבה היא הרכב עם היחס עלות-תועלת הטוב ביותר. היא לא רכב למפונקים, לא מכונית שאפשר לשים בה פול ווליום בטייפ ופול גז במזגן. ולא להרגיש את השטח. הניבה היא רכב שמצריך נהג טוב בשטח כדי למצות ממנה את המקסימום. ואתה רוצה עוד יתרון? בבקשה: הניבה היא רכב, שאם משום מה קרה והיא חטפה טוטל-לוס על איזו מדרגת סלע רצינית, אין לך נקיפות מצפון ונקיפות כיס לגלגל אותה מראש הצוק ולחזור הביתה בטרמפ. בעלות של בערך 4 ג'נטים של טראקאן (מה המחירון של הניבה? 7000 +-?) אתה מקבל רכב סבבה במדבר. תראה, אני גם מאחל לעצמי "ג'יפ טוב" אבל זה לא סותר את מה שכתבתי על הניבה. נ.ב. זה שאני "אתה היחידי החושב טובות על הניבה" לא ממש מטריד אותי, אני עושה את השיקולים שלי בשביל עצמי, וגם אם יעמדו פה 50 נהגים ויצעקו ניבה-חרא, אני ממש נהנתי ממנה 4 שנים (ובמוסכים הוצאתי פחות ממה שאתה מוציא על טיפולים בלבד ברכבים הנוצצים).

למעלה