שאלה

• פותח הנושא רב1
  • פורסם בתאריך

רב1

New member
שאלה

ילדתי לפני 3 חודשים, ובתי בת ה - 5 התחילה לפני כשבוע לעשות פיפי בתחתונים. כשאני שואלת אותה למה היא לא עושה בשירותים, היא אומרת שהיא לא מספיקה, או שהיא לא שמה לב. מה עושים?

לדעתי זו בעיה של תשומת ../images/Emo23.gif

הבת הגדולה שלי אמנם צעירה מבתך בכשנתיים אבל בכל פעם שהיא חשה בפיחות בתשומת הלב (וזה לא בהכרח נכון מבחינה אובייקטיבית, אבל כשהיא מרגישה כך) הדבר הראשון שמתפקשש אצלה זה עניין הפיפי בתחתונים. לאחרונה יש לה טריק חדש - עומדת ליד האסלה ומשתינה על הרצפה. אז זה ודאי לא בגלל שלא הספיקה להגיע
בד"כ העניין הזה נפתר כשהיא מקבלת תוספת אקסטרה של תשומת לב אישית ממני או מאבא שלה. והכי הכי טוב זה זמן איכות לבד בלי התינוקת. אגב, הבת הקטנה שלי בת 10 חודשים. גם אצלנו התחילו תופעות הקנאה בערך 3-4 חודשים אחרי הלידה, ולא מיד.

לאה_מ

New member
מסכימה עם רוני, שהמדובר בקריאה

לתשומת לב ושהדבר קשור ללידת האח/ות הקטנ/ה. נסי באמת ליזום הענקת תשומת לב רבה מאד - אפילו כזו שנראית לך כבר קצת מלאכותית מבחינתך. מתי שיש לך זמן תקראי לה ותבקשי להיות איתה, תני לה הרבה מגע פיזי אם היא מסוג הילדים שאוהבים מגע, שתפי אותה כמה שאת יכולה בטיפול בתינוקת תוך שיבוחה על העזרה שהיא מגישה לך, ונסי למצוא גם זמן לבד איתה.

תּמר

New member
אבל לאה, זה מאוד נורמלי בגיל הזה

שבורח פיפי כשמתעסקים עם דברים אחרים. נראה לי שהצורך בתשומת לב קיים, אבל לאו דווקא עם קשר לפיספוסים.

אלדורית

New member
מסכימה שזה לא בהכרח קשור לקנאה

מי שדוחה את ההשתנה הרבה בגלל עיסוקים אחרים, מפספס יותר, גם בגילאים הרבה יותר מאוחרים. צריך לבדוק מהן הנסיבות כדי להחליט אם זו הסיבה או שבכל זאת זאת פעולה למשיכת תשומת לב.

לאה_מ

New member
אצל ילדה בת 5 שכבר גמולה לגמרי

ופתאום אחרי לידה מתחילה לפספס? אני כן הייתי מייחסת את זה ללידה, אבל אולי אתן צודקות.

תּמר

New member
הילדים שלי התחילו לפספס

הרבה אחרי הגמילה-לגמרי. כשהם נגמלו הם כנראה היו מאוד מודעים לזה, ואולי חששו לפספס. לאחר זמן - משחקים עניינו אותם יותר. חשבתי שזה לא יעבור, אבל הגדול כבר לא מפספס בכלל, ונראה לי שגם השני (בני שבע ושש).

Shellylove

New member
אז תשמעי מה אני עשיתי ועושה

(הבת שלי בת 3 ורבע וילדתי לפני 6 שבועות) אחרי כמה ימים של פספוסים, שהיה ברור שהם מכוונים והיא ענתה: יצא לי בטעות. אמרתי לה ששמתי לב שכבר כמה פעמים יוצא לה בטעות (אצלנו זה על השטיח, כך שזה די בעייתי) אז אולי היא רוצה שאני אזכיר לה ללכת לשירותים ושהיא תזכיר לי. אחרי כמה הזכרות, התחלתי לשאול אותה: "אם היא עדיין צריכה שיזכירו לה?" (שזו תזכורת בפני עצמה). זה מאד השתפר (לפחות בינתיים
)

רב1

New member
תודה, ו..

גם אני מרגישה שזה יותר בגלל שחשוב לה יותר לשחק כרגע, ולא ללכת לשירותים, היא כל הזמן משחקת עם האחים, רואה טלויזיה, משחקת במחשב, רצה מפה לשם, וכנראה ש"אין לה זמן" ללכת לשירותים. לגבי תשומת הלב - גם לגבי זה אתן צודקות. אני משתדלת ואשתדל יותר, אם כי זה די קשה עם 4 ילדים. לגבי התגובה האחרונה - את מזכירה לה, וגם היא מזכירה לך ללכת לשירותים? ושוב תודה

Shellylove

New member
יצא פעם אחת שהיא הזכירה לי

והיו פעמים שאני "יזמתי" תזכורת ממנה. "או, את רוצה פיפי, מזל שהזכרת לי שגם אני צריכה".

למעלה