שאלה

Galamis

New member
שאלה

האם ניתן ללמוד באיזור המרכז מממממ אני לא יודע ממש אם יש לזה שם, אבל אני רוצה ללמוד להשתמש בחרב סמוראי.. יש איזה מקום שאפשר ללמוד בו? (אם אני לא טועה, מי שאמור להיות מומחה בתחום הוא רוני משהו (יו איך ברח לי השם).. יש לו מכון בפ"ת) ועוד שאלה, על אותו משקל (האם יש ואיפה ניתן ללמוד) אגרוף שיכור (בתרגום חופשי) אני מניח שאתם יודעים למה אני מתכוון
תודה למי שיענה

תשובות אפשריות

הדבר הקרוב ביותר לשימוש בחרב היפנית הוא קנדו ואיאידו. איאידו לא מומלץ למתחילים, אז תוכל לנסות קנדו, שהוא סיוף מסורתי בחרב יפנית, למרות שבאימונים משתמשים בחרב במבוק ישרה (נחש למה לא בחרב). תוכל למצוא פרטים באתר של קבוצת הקנדו בת"א. "רוני משהו" - כנראה התכוונת לרוני קלוגר, שיש לו מכון קראטה בפ"ת. לא קשור ללחימה בחרב, אלא תחום אחר. לגבי אגרוף שיכור, בפעם האחרונה שניסיתי שתיתי כ"כ הרבה, שאני לא זוכר כלום מאז, כך שאחרים יוכלו לעזור לך יותר. בהצלחה בחיפושים.

brunoflexe

New member
ככל שזכור לי לרוני קלוגר יש דאן

3 או 4 באיאידו אבל אני לא חושב שהוא מלמד את זה.

Galamis

New member
חחח נכון, רוני קלוגר, איך שכחתי? :)

תודה על התשובות, ד"א מה הכוונה שזה לא מומלץ למתחילים? ז"א אנשים שלא עסקו עוד בחרב או באמנויות לחימה בכלל, כי אני בתחום (של אומנויות הלחימה)

../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

יתקנו אותי (ויפתיעו אותי) תלמידיו של קלוגר, אבל למיטב ידיעתי אין לו הדרגות האלו באיאידו, ובודאי שלא מלמד. זה לא קשור, כמובן, לדרגות והנסיון בתחומי ההתמחות שלו, שהוא כן לומד ומלמד שנים רבות. איל.

רוני קלוגר הוא קאנצ'ו

קאנצ'ו משמעו "ראש בית ספר". קאנצ'ו רוני קביל את התואר מהדאי ניפון בוטוקוקאי (למיטב זכרוני זה היה ב 98' - אבל אל תתפסו אותי במלה, הייתי אז חייל).

IAIDO-האם למתחילים

שלום אייל ! במקרים רבים אני מסכים לדעתך אך לצערי על תשובתך זו אני חולק ואפילו מתפלא . בעולם כיום ישנם אלפי אנשים אשר מתאמנים ב IAIDO ללא כל קשר לאימון בקנדו, נכון הדבר שתחום אחד משפיע על השני והטוב ביותר היה להתאמן בשניהם אך להגיד ש IAIDO הוא רק למתקדמים נראה לי מוזר ,יותר מכך דווקא בגלל ההתעקשות על פרטים קטנים של אחיזה ,חיתוך ,נשימה וכו' יש לIAIDO מקום חשוב בתחילת הדרך שאם לא כן אנו רואים פעמים רבות קנדוקא שמחזיקים ומשתמשים ב שינאי כאלת ביסבול. התחלתי בכך שאני מתפלא על תשובתך מאחר וכמי שהתאמן ביפן אתה בודאי מכיר הרבה אנשי IAIDO שלא עסקו בקנדו ,לדוגמא ראש בית הספר שלך NAKAMURA SENSEI ז"ל לא היה איש קנדו אלא IAIDO ו JODO והמורה שלו DAN ZAKI TOMOAKI ז"ל לא היה איש קנדו אלא התחיל את דרכו בסומו ולאחר שנים עבר ל IAIDO והיה אחת הדמויות שהשפיעו רבות על התפתחות ה IAIDO ביפן . אצלינו בבית הספר אליאנס בת"א רוב התלמידים הם מתחילים וחלקם לא מתאמן כלל בקנדו ואיני רואה את הבדלים בהבנה או ביצוע בגלל העובדה הזו . גם אצלך בחיפה עד כמה שידוע לי תלמידי ה IAIDO אינם עוסקים ב KENDO . דרך אגב שאלה בנושא העלייתי לגבי עצמי בעת שהותינו (יוסי ואני) ביפן התשובה שקיבלתי הייתה " טוב להתאמן בכל שלושת התחומים IAIDO , KENDO ,JODO . אך כל שיטה היא מלאה ועומדת בפני עצמה . לסיכום הייתי אומר שמי שמעונין להתאמן ב IAIDO לא חייב כל רקע קודם אך חייב הרבה סבלנות לעצמו ולדעת שההתקדמות היא קשה ואיטית כשהמטרה אינה להגיע לאן שהוא ,אלא האימון עצמו. יורם

איקידו

New member
רוצה להוסיף ליורם ולגבי איל:

יורם כתב : "לסיכום הייתי אומר שמי שמעונין להתאמן ב IAIDO לא חייב כל רקע קודם אך חייב הרבה סבלנות לעצמו ולדעת שההתקדמות היא קשה ואיטית כשהמטרה אינה להגיע לאן שהוא ,אלא האימון עצמו." אני רוצה להוסיף: קשה, איטית ומהנה ! אני לא יכול לדבר בשמו אבל אני חושב שלאייל היתה כוונה אחרת ושהוא באותה דעה כמוך וכמוני. מאחל לשניכם ולכולנו המשך עשייה מהנה באיאידו.

סוגיית הנסיון לעניין אימוני איאידו

יורם, זאב ומי שקרא את דברי ואולי לא הבין בדיוק: בהפנייה שלי לאותו אדם שחיפש אומנות חרב, ציינתי שאיאידו לא מתאים למתחילים, והמלצתי על קנדו. אמנם אין ספק שמי שהתחיל עם קנדו יהיה לו בסיס מתאים יותר לאיאידו, אבל לא לזה התכוונתי. ב"נסיון" לא התכוונתי לקנדו בהכרח, לכן כל הדוגמאות לתלמידים ומורים של איאידו ללא נסיון בקנדו (שאכן קיימות, והרבה) אינן סותרות. ב"נסיון" התכוונתי לנסיון כלשהו באומנות לחימה. אף אחד מאיתנו, בארץ, אינו "סנסיי" לאיאידו, במובן של סמכות שדעתה היא על תקן קביעה. כל אחד מעביר את הידע שלו כפי שלמד אותו, וכפי הבנתו, וזכאי להבנות משלו. לדעתי האישית, וזאת דווקא משום ש"התחנכתי" ביפן (לפחות בתחילת דרכי), איאידו דורש - דווקא בגלל כל הפרטים הקטנים, דווקא בגלל ההתקדמות האיטית, ומעל לכל - דווקא משום שזו אומנות לחימה מנטאלית יותר מאשר פרקטית - נסיון מוקדם. אני לא מאמין (ושוב, זו דעתי האישית) שאדם ללא שום נסיון בא"ל יכול להבין מושגים כמו ma-ai או תזמון מול יריב באיאידו, וזאת משום שאין מולו יריב. בעיני זה משול לקורס לאימהות צעירות על תקשורת עם ילדים, שאינו מתאים לבנות 16, שאין להן הכלים המנטליים והנסיון הרלוונטי להבין את משמעות הדברים. כך, בהקבלה, למי שחסר נסיון כלשהו, אין (ואני בספק אם תהיה) היכולת להבין את משמעות התנועה, הכוונה (intent), התזמון, Zanshin. נכון, אפשר ללמוד טכנית, ואפילו לעשות איאידו יפה, אבל... באופן אישי, לא נתקלתי ביפן ביפנים שעשו רק איאידו - אולי גם Jodo, אייקידו, קובודו, אפילו סומו... ההתפתחות המנטלית הכרוכה קשר אמיץ עם עקרונות האיאידו מצריכה בסיס, וזו גם הסיבה שביפן לא תראו צעירים יותר מ-15 או 16 שעושים איאידו. יש לי 2 חניכים צעירים בקבוצת הקנדו שרוצים להתחיל איאידו, ואני סרבתי בשלב זה. זו תחושתי כמדריך, אני לא כופה אותה על אף מדריך, תלמיד או אדם אחר, וכמו תמיד - אני מאחל לכולם, מראשון המתחילים ועד הוותיק שבמורים, רק אושר, הרמוניה ואחדות על הלהב. איל.

איקידו

New member
מכבד את דעתך אך ביפן יש ילדים באיאי

מכבד את שכתבת כי זו דעתך וזו גישתך. אתה תמיד גם כותב בידענות רבה ובניסוח קולח וגם על זה כל הכבוד לך. אני תמיד נהנה לקרוא את שאתה כותב ואני לומד דברים חדשים לא אחת. רק שני דברים: ביפן ראיתי פעמים רבות ילדים ונערים ונערות בני פחות מ 14 לומדים איאידו. אמנם מראה נדיר בקבוצות הגדולות שמתאמנות בלילה בבודו סנטר אבל בהחלט דבר נפוץ בדוג'ואים קטנים יותר וכן בהדרכת אבא או קרוב משפחה אחר. ראיתי לא פעם הדגמות של נערים ונערות בגיל 17 או 18 שאין לי ספק שיש להם נסיום באיאידו של למעלה מעשר שנים. למייטב ידיעתי אין לשום ארגון איאידו וקנדו רשמי הגבלת גיל. בדוג'ו שלי ברחובות יש נער בן 14 שלומד כבר שנה איאידו. הוק קנה חרב ביפן והוא אחד המתאמנים נותני ההשראה בדוג'ו שלנו. בודוקא מלידה. ולגבי למידת איאידו עם או בלי נסיון באמנות לחימה אחרת: אני מכיר באופן אישי אנשי איאידו שעושים רק איאידו ואין להם רקע באמנויות לחימה אחרות. אבל... כפי שכתבתי מעל, אתה המורה ואתה תחליט מה נכון ומה טוב בדוג'ו שלך. בכבוד רב, זאב א.

IAIDO-נסיון קודם

הפעם אני מסכים עם כל מילה . הייתי מסייג זאת רק בסוג מסוים של תלמידים ( שאינם רבים) ,אותם אלו שלא מחפשים את המשמעות האמיתית של ה IAIDO אלא רק את החלק הרוחני המדיטטיבי שבו. כמו שאמר לי תלמיד אחד כזה " שיעור ה -IAIDO זה המקום היחידי שמרגע שמתחיל האימון אני מתנתק מכל צרות היום יום " לסיום הייתי מציע שניפגש יום אחד כל אוהבי ומתאמני ה IAIDO ליום אימונים משותף . יורם

מפגש - תמיד רעיון טוב

זאב - אתמול הגעתי לצפות כשעה-שעתיים בסמינר של מיאמוטו סנסיי, חשבתי שנפגש, אבל מסתבר שכבר יצאת לפני שהגעתי (אחה"צ). לגבי מפגש לכלל מתאמני האיאידו - מפגשים/סמינרים תמיד תורמים בשני מישורים - הרחבת אופקים והרחבת מעגל חברים. לדעתי, כדאי לארגן בשלב ראשון מפגש לאלו המלמדים איאידו (זאב, יוסי, יורם, אנוכי, אולי בני רון מאילת יוכל להגיע). אנו מגיעים משיטות שונות ולעיתים אף מהבדלי גישה באותו ריו, כפי שגילינו לאחרונה (יורם יוסי ואני), אז אולי בשלב ראשון נארגן יום לעצמנו, אח"כ נחליט איך ומתי לארגן אולי סמינר רחב יותר. איל.

איקידו

New member
אילו ידעתי שתבוא...

איל, אני אהיה בשפיים בשבת בבוקר. אני בהחלט חושב שכדאי שבני רון גם הוא יישתתף במפגש שכזה אבל בואו נתכנו באי-מייל ובטלפון... איך היה לצפות במיאמוטו? זאב.

מפגש משותף

אני שמח שאתם בעד , יוסי טס לחו"ל שבוע הבא לחודש כשיחזור אני לוקח על עצמי לארגן מפגש בנינו יורם

Sensei

New member
If I may ask

Why are you interested in learning to use a Samurai sword? What fascinates you with the art? A traditional art of the sword is Kenjutsu. If interested I can suggest a place to learn the ancient art of Kenjutsu(the art of the sword). By the way how old are you? Have you any experiance in other Martial arts? Shimon​

למעלה