שאלה

שאלה

סליחה על הבורות אבל אנחנו מתחילים ללמוד עיוני רק שנה הבאה מה הכוונה ב sub text ובחלוקה לביטים? תודה לכל מי שיעזור..

זה בעצם

סאב טקסט הוא הכוונה שמאחורי הטקסט. אפשר לומר "בבקשה" באלפי דרכים ובלפי נימות שונות, הרגש והמשמעות שמאחורי הטקסט היבש הוא הסאב טקסט. בשיטה הזאת (אני) משתמש לשתי דברים: I. טקסט בשפה לא יוםיומית. II. כשאני רוצה לשחק לעומק וברצינות ולתת משמעות לכל מילה.

זה אומר

שאת מחלקת את המשפטים שלך לפי רצונות ורגשות, מה שיוצר את הסאב-טקסט. לדוגמא: "אני שונא כשזה קורה, זה נותן לי הרגשה של כאילו, כאילו נשרף בי משהו" אז את מחליטה: אני - קורה: יאוש, אכזבה. זה - הרגשה: מנסה לחשוב על זה, בכעס. של כאילו: מחפשת את המילים. כאילו - משהו: שנאה ופגיעה.

וואי המון תודה

סתם כדרך אגב- אני בן :) אבל מסתבר שאני עושה דברים בתת מודע בלי לדעת שהם קיימים, טוב לדעת שיש להם שם

Envenom

New member
תוספת פיצית:

החלוקה היבשה לביטים זה פשוט איפה בטקסט מתחלף נושא (או סאב-נושא), מה שכבר הוספת (יאוש, כעס, כו') זה כבר intention (לכו תאייתו את זה בעברית..)

וואלה?

אני לא מכיר את זה ככה, אני ישר מחלק לרצונון ותחושות. מאיפה למדת לעבוד ככה?

Awaken

New member
גיא אני לא מסכים איתך כל כך.....

ז"א, זה לא שאני לא מסכים, אני פשוט מכיר את המושג "ביטים" בתור משהו אחר, וזה כביכול "נושא" בתוך המונולוג, דיאלוג, או מה שזה לא יהיה. הכוונה היא שכשיש לי מונולוג מול העיניים, הוא בדרך מתחלק ל-3-6 ביטים, כל ביט הוא כביכול התעסקות סביב נושא מסויים, מבין מה אני אומר?

Awaken

New member
יש המון שיטות...

אצלנו מלמדים שבניתוח טקסט מתייחסים לשלושה דברים 1) ביטים (במובן שהסברתי) 2) סאב - טקסט 3) פעולות (הכוונה פעולות רגשיות ומנטליות ולא פעולות פיזיות, מי שלא מכיר זה קצת מסובך ואין לי כח להסביר את זה כאן)

Awaken

New member
ל- envenom

"ייאוש, כעס" וכל מה שכתב שם, זה רגש. לפי דעתי רגש זה משהו שאי אפשר לשחק אותו. (שוב, רק דעתי) אין כזה דבר לשחק "עצוב", יש כלים אחרים כמו סאב טקסט למשל, שבעזרתם אתה מגיע למצב שבה אתה מעביר את מה שאתה מנסה להעביר, אבל לשחק רגש זה דבר לפי דעתי בלתי אפשרי.

למעלה