שאלה

שאלה

לא מצאתי פורום מתאים לשאול, אני מנסה כאן - מה המשמעות של מוות קליני? מה זה אומר על הבנאדם ששרוי במצב הזה? בכלל, כל מידע שיש לספר לי על מוות קליני, אני אשמח לשמוע. תוך כמה זמן יוצאים מזה אם בכלל, אחרי כמה זמן אפשר להבין שהמצב אבוד, מה ההשלכות אם כן חוזרים לתפקד. אם יש משמעות לכך שזה כתוצאה מסרטן, אז גם את המידע בנושא הזה. מדובר באישה כבת 45. תודה לכל העונים.

טומי*

New member
מוות קליני........

מצב של מוות קליני-פירפור חדרים=VF מצב שאין בו דופק ונשימה, ו 99% נמצא במצב של חוסר הכרה. במצב הזה מתחילים בפעולות החייאה משולבות בהנשמה עיסוי לב, מתן שוקים חשמליים וכמובן תרופות לפי הצורך.הפסקת החייאה באה לפי נסיבות המקרה, וקביעת המוות בעקבותיו. בבתי חולים הפרוטוקול זה משהו בסביבות ה: 18 דקות של החייאה שאין שום תגובה, אז בדרך כלל מפסיקים. כמובן ישינם החייאות ממושכות של שעה ואף שעתיים. הכל תלוי בנסיבות המקרה הספציפי. בתור אחד שעבר שתי החייאות שהראשונה בהם הייתה בקירוב לחצי שעה, אני יכול להגיד לך שיוצאים מיזה ללא עקבות (לפחות אצלי) ישנם כמובן כאלו שנשארים עם נזק מוחי, או יותר גרוע מכך במצב של צמח. אני מאמין שכמובן ישנם השלכות אם מדובר בחולה סרטן, אך כמובן הכל תלוי בסוג המחלה וחומרתה. אושר ובריאות!

amitp

New member
מוות קליני

שלום לך
בואי קודם כל נעשה קצת סדר עם שני מושגים שונים - יש תרדמת, או coma, שמשמעה חוסר הכרה של החולה לפרק זמן ארוך. המוח הגדול (האחראי על ההכרה) נפגע, אולם גזע המוח (שאחראי על תפקוד מערכת הנשימה, הדופק וכו') עדיין מתפקד וכך החולה יכול להשאר בחיים גם ללא מעורבות חיצונית. ויש מוות מוחי, הנקרא גם מוות קליני, שכיום מוכר כמוות לכל דבר. פירושו הפסקת תפקוד (יעיל) של המוח כולו, לרבות גזע המוח. פרקטית ניתן להחזיק חולה כזה "בחיים" לזמן קצר באמצעות מכונת הנשמה. בנוגע לשאלה שלך, אני מניח שאת שואלת על מקרה ספציפי ולכן אני אשתדל להזהר מאוד. בגדול הסיכוי לצאת ממצב של תרדמת עשוי להיות משמעותי ועשוי להיות נמוך, בין היתר כתלות בגורם ההתחלתי. כך גם לגבי משך הזמן - יש חולים שנמצאים במצב שכזה למשך שנים ויש כאלה שהרבה פחות, זה נורא אינדיבידואלי. גם במקרה של סרטן זה תלוי בסוג הסרטן, מיקום הפגיעה ועוד הרבה משתנים. אני מצטער שהתשובה היא מעורפלת כל כך. הייתי רוצה להיות קצת יותר חיובי, אבל אני לא רוצה לעורר תקוות שוא בלי להכיר אפילו את המקרה. לגבי מוות קליני תוכלי לקרוא כא‏ן (שאלה מספר 10336) וכא‏‏ן. מקווה לטוב ורק בריאות
עמית.

למעלה