שאלה

שאלה

שאלה שנשאלה ע"י המון המון אנשים, גם אנחנו שאלנו אותה המון ועדיין לא בטוחים בתשובה: מה בא קודם: הביצה או התרנגולת??? מבקש שתענו ותסבירו את התשובה.

ChilD SouL

New member
לדעתי...

התרנגולת
למה
ה' ברא את החיות, לא היה איזכור בתנ"ך של ביצים ושאר הירקות, דיברו ישר על חיות "גדולות". על כן, קודם באה התרנגולת
מצאה לה תרנגול
ביצים
little קוקוריקו
ובלי קשר לתנ"ך ולמה שמסביב, לדעתי קודם התרנגולת, אין לזה הסבר - פשוט ככה.

הביצה!!!

שימו לב - איך נוצרה התרנגולת? ---> מוטציה של יצור קודם <--- אבולוציה... הקיצר - ביצים היו כבר מזמן - לדינוזאורים - אבל זה לא קשור. היה איזה יצור שהטיל ביצים ולאט לאט התפתח לתרנגולת - אבל הביצים היו קודם

למרות שהשאלה...

נשמעת דיי אינפנטלית(בלי כוונה לפגוע כמובן) זאת שאלה מאוד רלונטית לגבי כול מני הירהורים פילוסופים,הרי אינספור פעמים אנחנו מתבלבלים בין הסיבה לתוצאה,בין הנגרם לגורם. היות ולי אין דיעה מוצקה לגבי בריאת העולם(כול התאוריות נשמעות לי חסרות בסיס) אז קצת קשה לי לענות על השאלה הזאת..

האמת, לי יש דיעה, וגם לי זה נשמע

אינפנטילי... יותר קלישאה בעצם... אינפנטילי אינה המילה...

בואי נראה לך שאת טועה

תסבירי לי מה גורם לך לחשוב ככה? אם זה כ"כ משעמם ופשוט למה עדיין אין תשובה חד משמעית??? לתגובה שלך תבוא תגובה וכו' עד שתביני איפה את טועה. פשוט תגיבי לזה אני צריך לדעת לכיוון איזה חץ לפנות...

נו אז מה אם אין תשובה חד משמעית

לשום דבר אין תשובה חד משמעית... כל העולם שאנחנו חיים בו, כל מה שאנחנו יודעים הכל בערבון מוגבל... אין דבר כזה עובדות או תשובה חד משמעית לשום דבר... הדיעה שלי אם תרצה לדעת היא כמו של לארה (צ'ילד סול) וזה משעמם לדעתי כי אין טעם לטחון קלישאות שבכל מקרה אי אפשר לדעת את התשובה עליהן...

ככה:

לשום דבר אין תשובה חד משמעית? כדאי שתחשבי שוב על זה. בכל מקרה אי אפשר לדעת את התשובה? מה תגידי על זה שהיום ניתן לדעת מה קרה אחרי "המפץ הגדול", 0.00001 שניות אחרי, אבל לא לפני או באותו הרגע. אם היית אומרת למישהו, לפני עשרות שנים נידמה לי שהיו אומרים לך שכבר התעסקו עם זה הרבה ועוד יתעסקו עם זה הרבה, אין דרך לדעת וצריך לעזוב את זה. הינה, היום יודעים. ודרך אגב, זאת רק דוגמא אחת ונתתי אותה מפני שעל "המפץ הגדול" אני סבור שכולם שמעו, לפחות פעם אחת במיכא"ל. תגיבי, לאט לאט תווכחי בטעותך.

אתה ח-ו-ש-ב שאתה יודע מה קרה

0.0000001 שניות אחרי המפץ הגדול - אתה לא יכול להיות בטוח בזה 100%. פעם חשבו שהעולם מרובע - כיום אנחנו יודעים שלא... או אם אתה רוצה: פעם חשבו שהתאוריה של ניוטון נכונה - כיום גילו שיש בה סטיות... קיצור - בני האדם הם מאד מוגבלים, ולכן אנחנו לא מסוגלים לתפוס את האמת המוחלטת ואנחנו כל הזמן עושים טעויות - אין דבר כזה עובדות מוחלטות. כל העובדות שלך מתבססות על איזשהן אקסיומות.

דוגמא כללית מידי

תארתי לעצמי שהתגובה הזו תגיע. אני אהפוך את זה לפשוט יותר: כיום אנחנו יודעים שהעולם לא מרובע. אנחנו מסתמכים על תמונות הנשלחות אלינו מהחלל ע"י חלליות נושאות מצלמות וטלסקופים. חד משמעית כדור הארץ עגול כפי שמראות התמונות של כדור הארץ שצולמו ממרחקים שונים, מזוויות שונות, בזמנים שונים. אם משהו עדיין לא ממש ברור ולא הצלחת לרדת לעומק מחשבתי שאל אני אענה.

SadClown

New member
אמא

אם תסתכל טוב על התמונה ששמת כאן תוכל לראות פנים בעננים :) או שזו רק אני

ChilD SouL

New member
אני ראיתי בחור ובחורה.... ../images/Emo12.gif

אני חייבת לישון קצת

SadClown

New member
בחור ובחורה? ../images/Emo4.gif

חיפשתי. לא מצאתי. אני רואה איזה מין פרצוף גדול כזה שפותח את הפה שלו בחיוך גדול גדול ומרושע כמו איזה גו'קר מפחיד כזה ובולע ענן
ויש שם גם איזה אריה עם פרצוף מוזר והמסגרת של הפרצוף שלו בצורת שמש. איך אני אוהבת להסתכל בעננים:)

SadClown

New member
איי מצאתי גם אוגר:)

בא לי תתמונה בגדול אני אסתכל בה שעות. זה מפחיד מרוב שהדברים נראים אמיתיים.

קודם כל אני בת...

ודבר שני, גם אני ידעתי שתגיב ככה על "כדור הארץ הוא עגול" - ולכן נתתי גם את הדוגמה השנייה.... ניוטון הביא תאוריה פיזיקלית, מדעית - שעד היום משתמשים בה, אבל מה, גילו שהתיאוריה לא מדוייקת לגמרי ושיש בה סטיות...הסטייה היא כל כך קטנה שבמשך כל כך הרבה שנים אף אחד לא שם לב אליה. ושוב - החושים שלנו מוגבלים ולכן גם היכולת שלנו לראות ולהבין דברים מוגבלת - במהלך ההיסטוריה האנושית האדם קבע כללל כך הרבה "עובדות" שמאוחר יותר הופרכו לגמרי. מי יודע - אולי גם כדור הארץ לא מהווה עיגול מושלם.

lady polegra

New member
אבל הוא לא ../images/Emo3.gif

כדוה"א אינו מהווה עיגול מושלם בשום צורה שהיא שכן צורתו היא אליפסה... :)

למעלה