שאלה

walrusss

New member
שאלה

אם אני קונה דיסקים בחו"ל ורוצה להתקין אותם במוסך, המוסך יכול להגיד לי שהוא לא מסכים אלא רק אם אני קונה דרכו? מישהו כבר הזמין מחו"ל ועבר את הפרוצדורה ויכול לעזור לי בעניין?

bendoe

New member
לא.

מוסך הוא רק המתווךשל החלקים הוא לא יכול לכפות עליך לרכוש את אותו חלק אצלך. נכון שהם לא מתים על העניין,אחרי הכול הם לא מרוויחים את ה%ים שלהם. אבל זכותך המלאה להביא מה שאתה רוצה. ותאמין לי...הם ישמחו להרכיב לך אותם. איזה מוסך שזה לא יהיה.

desktop

New member
אבל

מוסך יקח יותר כסף על עבודה, כשמדובר בעבודה בלבד. אלא אם הוא קונה ממנו את הדיסק, אז המוסכניק יכול "להסתדר" איתו על מחיר הדיסק + עבודה

enigo

New member
לא סביר.

שזה מה שהוא יגיד, אלא אם הוא מש טמבל ומעדיף לחשוב על העמלה שהוא הפסיד על הדיסקים במקום על הרווח מהעבודה. אבל יכול להיות שהוא יתקע אותך קצת במחיר העבודה...

Alfa156 GTA

New member
דוגמא מעולה להזכיר את "דראג"

בירושלים. שני חברים שלי באו אליו להרכיב צמיגים, אגב שימו לב עם ג'אנטים מפורקים ז"א שכבר חסכו חצי מהעבודה. הוא אמר להם 100 ש"ח לשניהם. (בערך 3.5 דקות עבודה), אחרי ששאלנו אותו למה המחיר המצחיק, הוא אמר לנו "ככה זה שלא קניתם אצלי את הצמיגים"....
יש לציין שבסוף זה עלה 40 ש"ח במוסך ליד.

YAYA15

New member
מוסך דראג

הוא מוסך מאוד מאוד רציני, ידוע ובעל שם מכובד. אני לא מאמין שזו התשובה שנתנו לך. יכול להיות שאכן זה המחיר - זה כבר לשיקולם אבל לא תקבל מהם תשובה כזו. זה לא סביר כלל.

Alfa156 GTA

New member
המממממ....

לא רק שככה נאמר, מה שאמרתי זה ציטוט מדוייק. נאמר לי בפירוש "כי לא קנית אצלינו, אם היית קונה אצלינו היית מקבל את זה חינם", עזוב את המחיר, המילים אמרו הכל.... ואם דראג זה מוסך מאוד ידוע ורציני אתה מוזמן להמשיך לבקר שם. לי יש נסיון שונה. האלפא

דווקא נשמע סביר לגמרי.

אולי הטון לא לעניין אבל המחיר לא מופקע על פי הנהוג בענף (וזה כבר דיון אחר). תיקנת פנצ'ר במוסך בפעם האחרונה? עלות העבודה (כולל פירוק והרכבה) לא תרד מ-50.

Alfa156 GTA

New member
שמע,

הג'אנטים היו מפורקים....והצמיגים הישנים כבר לא היו על הגאנט. זה אומר בדיוק 5 דקות עבודה. והאמת זה לא משנה אם מוסך ליד עשה זאת בלי שום טענות ב40 ש"ח, לא ?
ולמזלי אני לא זוכר כמה מוסך לוקח על פנצ'ר, אבל זה שכשכל האופנוע אצלו...ויש הרבה עבודה.. במקרה הזה לא היתה עבודה.

לא אמרתי הוגן או לא, אבל זו זכותו

לא? כנראה שבדראג לא רצו את העבודה והוציאו עליך קצת קיטור. אני מסכים ש-100 שקלים הם קצת יותר מדי.

Alfa156 GTA

New member
../images/Emo45.gif אמת.

מבחנתי מוסך שמעדיף להוציא קצת "ג'אחה" מאשר להרוויח עבודה יורד בסדר העדיפיות. השני לעומת זאת, היה מבסוט לקבל את העבודה ועשה אותה תוך 3 דקות עם הסברים.

YLEE

New member
../images/Emo45.gif בדיוק! לא צריך כיוון מנוע אח"כ

tygger

New member
מה קשור המנוע לבלימה?

בכל אופן, לא מומלץ לחסרי ידע וניסיון להתעסק עם דברים רגישים כמו הבלמים. וגם כאלה שחושבים שהם יודעים. אם אתה יודע, וכבר עשית את זה בכבר באופנוע דומה, אבל בבקשה. אם לא, אז אל תציע לו בבקשה עצות כאלה.

YLEE

New member
יא חביבי! התכוונתי שזה פחות מסובך

מפתיחת מנוע!!! תן לי קצת קרדיט! תקרא את ההודעות עד הסוף. ואז אולי לא תקפוץ עם הסרגל של המורה להכות באצבעות. טוב?

walrusss

New member
gpz

מדובר בשני דיסקים קדמיים... לא נראה לי שכדאי שאני אתעסק במערכת בלימה לבד...

YLEE

New member
הייתי מציע לך עזרה אבל

עוד מעט המנהלים יעיפו אותי קיבינימאט...("להתעסק עם מערכת בלימה?") בכל אופן - לא פעם ולא פעמיים החלפתי רפידות לבד... נחכה ל O,K, מהמומחים ואז- אם אתה עדיין מעוניין - צור קשר. זו הצעת עזרה בלבד! אני לא מוסכניק ואין לי אינטרס כלשהו.

אני עשיתי את לפני כמה חודשיים לאחר

שעשיתי תאונה זה ממש לא קשה אם אתה רוצה שלח לי מסר ואני אסביר לך ואולי נוכל לעשות זאת ביחד גם אני לא מוסכניק.

YLEE

New member
או קיי - יש לי אינטרס!

צבירת " שעות מנוע טכניות" אל תשאירו אותי בחוץ!

למעלה