שאלה:

Saul Hudson

New member
שאלה:

שמעתי שיש ב stairway to heaven של לד זפלין קשר לגנדלף (הקוסם מההוביט ומשר הטבעות) אתם יכולים לעזור לי למצוא אותו?

Boo9ie

New member
ילדים משועממים

And my spirit is crying for leaving. In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees, And the voices of those who standing looking. And it's whispered that soon if we all call the tune Then the piper will lead us to reason. And a new day will dawn for those who stand long And the forests will echo with laughter טבעות העשן בעלים מרמזות לגנדלף. והקטע כולו מתייחס לבני-הלילית שעזבו את הארץ התיכונה וחברו לאחיהם במערב, בסוף "שר הטבעות" ואיזכורים לשר הטבעות אצל זפלין אפשר לשמוע בשירים ramble on misty mountain hop ו- battle of evermore ובטח עוד ששכחתי, אבל זמני מוגבל. [What can i say? i'm a busy lady] VIVA LA DUNE אם כבר מדברים על קאלט, ולא אחד משמים עד טירוף..

GingerBread Man

New member
החולית במוקמה מונחת

אבל מכאן ולהשוות אותה לשר הטבעות, הדרך עוד רחוקה...

Boo9ie

New member
חולית.

חולית עוקפת, אוכלת (ומקיאה) את שר הטבעות בסיבוב. ומכיוון שאנחנו בפורום מוזיקה NP - King Crimson - Red

ThePiper

New member
אל תתחילי בוגי... כל אחד ומה...

שהוא מעדיף. לי אישית יש הרבה מה להגיד, אבל אני אשמור את זה לעצמי כדי למנוע ויכוח. ובקשר ללדזפ וטולקין, ישנו אתר המסביר הכל, אם אני לא טועה ניתן למצוא אותו בקישורים.

pasteran

New member
למה למנוע ויכוח?

בוגי צודקת. ואני חושב שגם ניתוח ספרותי יעלה את זה: חולית כתובה יותר טוב משרה"ט. ובכלל זאת אחת מיצירות המופת הגדולות ביותר שנכתבו.

Boo9ie

New member
מעולם לא

מעולם לא התיימרתי לטעון בשם כלל האנושות, ואני גם לא מעוניינת. כל מה שאני כותבת זה דעתי האישית בלבד (אלא אם כן צוין אחרת) כך שאני לא מוצאת שום צורך (וגם לא אמצא להבא, למען העדר הספק) לציין זאת. עצם העובדה שלרוב אני צודקת בדעותיי (שוב, זאת דעתי האישית אבל המוחלטת לחלוטין ברמת נכונות דבריה) לא מונעת ממנה (להלן הדעה האישית והנכונה מעבר לכל ספק סביר) להשאר בגדר דעתי האישית בלבד. את יכולה להמשיך לאהוב הוביטים מאותגרים-אנכית שעירים, בזמן שאני אחשוב ואדע שהפוליטיקה של בנות גשרית מעניינת ומורכבת יותר מאשר כל אינטרס של לילית ונספחיהם. זה לא משחק סכום אפס, פייפר.
- NP - NADA -

GingerBread Man

New member
אני באמת חושב שאחד מהפלאים

הגדולים בעולם שטולקין ברא הוא הפשטות שבו. אבל פשטות זו היא רק למראית עין, הדברים האמיתיים נעשים ונאמרים מתחת לפני השטח. וכמו כן, אסור לשכוח שטולקין ניסה ליצור מיתולוגיה בריטית, אפוס, ולא סיפור עם סממנים מודרניים. תקראי לי תמים אבל לדעתי האווירה בשר הטבעות זה אחד היצירותץ המדהימות ביותר שאדם כלשהו יצר. לדעתי הספר שואף לשלמות בכך שהוא יוצר אווירה שהיא מדהימה ובתוכה סיפור שהוא לא פחות יפיפה בעוד בחולית הסיפור מדהים מכל הבחינות אבל משהו באווירה נורא מעכר את הסיפור. או שזה רק אני.

Boo9ie

New member
לא, ואתה?

ואגב, זה לא היה פרצוף תמים, אלא תפוזיקון (מוטציה בין תפוז ואייקון הידוע בשמו בישראל תפוזיקון) בעל כוונות תמוהות ביותר. אז.. הו, רוביקון, מותק (כמה שתשנא את זה, ולאו דווקא בצדק
) אל תהיה כ"כ תמים.

Rubycon

New member
what in the name of Feyd Rautha

are you talking about? which face? And please refrain from calling me Motek. Not considering all of its connotations, I don't think I'm a "Motek". And we still haven't figured out what innocence is.

Boo9ie

New member
אממ, קורא חולית?! ../images/Emo13.gif

נו פרובלמ, חוזרת מן ה'מותק' ובעיקר אמנע מכך בעתיד. אמרתי שלא תאהב, גם אני לא אוהבת. רוביקון לא מחשיב את עצמו כאחד. (ר' ערך מותק) וכיצד זה מתקשר? ממתי התפיסה שלך לגביך, תואמת למציאות שבה אחרים תופסים אותך? ולא, זה לא בא במובן של אני מחזיקה ממך מותק, אלא ברמת העיקרון. יאללה, תמצא הגדרה לתמימות, ואתווכח איתך עליה. תמימות במובן של חוסר ידיעה? טיפשות. תמימות של אמונה? נאיביות. - תמימות?! לאו דווקא רוצה אחת.. -

Rubycon

New member
hang on a minute

you haven't answered my first question, what was the context within which you have referred to the Tapuzicons? and about my self uptake, it doesn't have to match. Right of choice, I have the choice to be called the way I want to as long as it doesn't depand on others directly or not. I haven't asked you to call me His Sovereignty. Referring to innocence... I want you to experience innocence and then define it. That's one of the reasons I told you about Henry Cow.

Boo9ie

New member
אולי אתה בהריון?

נתפסת על זה חזק, אה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=552&msgid=31371313 [אני לא עושה קופי פייסט, עבור כל אחד ובעיקר לא מחפשת בארכיב. יא-פוסטמה-צבועה-שכמותי, כלומר צירפתי לך לינק למטה] בנוגע להנרי קאו, הקשבתי לUnrest/Legend אני לא רואה בזה תמימות, אם לכאן אתה חותר. הייתי אומרת שזה מעניין (?), במובן של דיסק שאין לי חיבור מיוחד אליו, אבל נמאס לי לשמוע הרבה דברים אחרים. - כבר הקשבתי להם כמה פעמים, מעניין. יהיו עוד פעמים.
(זונת אמוטיקנים שכמותי) אבל יש לך הגדרה ראשונית או דוגמא לתמימות? באמת הייתי רוצה שתענה על זה. אם אתה יכול. - NP - Amygdala -

Rubycon

New member
ok

I dunno how you can expect me to remember each and every message I post... so next time please remind me if you answer in a different topic. I'll give you an answer: If I've heard Legend perhaps 15 or 20 times and I still discover new layers (and I don't mean just small passages, also counterpoints or phrases with a new perspective) with actual meaning... it gives me a small hint about how innocent I am. By the way... what do you think of Amygdala? As for me, it's one of my favorites... NP / Paga group / Gnosis

Boo9ie

New member
ya

מבלי לשאול איך אתה יכול להכנס להריון? ~סוף כותרת~ אז בעצם אתה מתייחס לתמימות מוזיקלית. וזה די שווה ערך נאמר להשכלה מוזיקלית – (היותה וחסרונה) כלומר והאזנה לפני- ואחרי. התחלת לנגן באופן 'מקצועי' על כלי, פתאום אתה שומע הכל אחרת, אפילו הטרמינולוגיה שונה, אם היא הייתה בכלל קודם. אז אתה חווה את התמימות ע"י האזנה להנרי קאו? מעניין, אחשוב על-כך. הייתי אומרת שאי היכולת להבחין בין טוב לרע. מעין אוביקטיביות, מה שזה לא אומר. לרוב אומרים שילדים הם תמימים, ויש בזה מן האמת. אה, Amygdala מצא חן בעיני בין המועדפים עלי באלבום שכמעט ולא שמעתי. (נאמר ופעמיים, וחצי, בערך.) עוד שבועיים, יומולדת. זמן.

למעלה