שאלה

Regenboog

New member
שאלה

הרבה פעמים יצא לי לראות תמונות מזירות ארוע בפורום ורציתי לדעת האם מד"א מאפשר צילום של אמבולנסים ושל ארועים (כולל צילום הנפגע)? בעיני הדבר נראה כחדירה לפרטיות הנפגע וכהפרעה לצוות (במיוחד אם היה זה אחד מאנשי הצוות שצילם)

לא מדובר באנשי צוות

לרוב מדובר באנשי סוכניות ידיעות ואזרחים שבמקרה היו שם מד"א לא יכול להלחם באנשים אלו וגם לא נראה לי שהוא מנסה...

Regenboog

New member
ובכל זאת

אני מדבר על תמונות שהגיעו הנה לפורום והוצהר כי צולמו בידי משתתפיו. מותר לאנשי מד"א לצלם את האמבולנסים? מותר לאנשי מד"א לצלם את זירות הארוע?

התמונות מצולמות לאחר הארוע

כאשר האנשים הנל מגיעים בתור עוברי אורח אין מדובר בזירות פיגוע אין שום מניע לצלם אמבולנס אין הם מצלמים את הפצועים כיוון שאלו מפונים כבר מהזירה

שלי

גם על ידי אנשי מד"א אבל רק כאשר הם עוברי אורח ורק כאשר כל הפצועים פונו מהזירה!

amitp

New member
חל איסור על אנשי מד"א בתפקיד

לצלם במהלך אירועים, מה שכמובן לא תופס אם הם מגיעים במקרה למקום שלא במהלך משמרת. עם זאת יש מספר אנשים במד"א שפועלים עבור דובר מד"א ומצלמים באירועים, כמובן תוך שמירה על צנעת הפרט (לא מצלמים פצועים, למשל). אמבולנסים סתם אין שום בעיה לצלם... סתם כאנקדוטה, דני יכול לספר לכם על הפעם שבה הוא ניסה למנוע מצלמי עיתונות לצלם פצוע פיגוע בכניסה למיון. אחרי שהוא הלך איתם קצת מכות הם חתכו אותו (את דני) מהתמונה...

paradan

New member
שחכת לציין

שהתמונה שרק התחת שלי הופיע בה היתה בסופו של דבר בניו יורק טיימס...

לידעתך הוא מאוד מנסה!!!

נהגת מהתחנה שלי ממש נשכבה על פצועה אנושה בכדאי שלא יצלמו אותה.... ומדא שיש פיגועים תמיד צועק לא לצלם... מדא מאוד שומר על הפרטיות של החולים כי מחר מחרותים זה יהיה הם או המשפחה שלהם...

יאו סורי זה יצא כאילו בעצבים...

אבל לא...:) סורי התחנה שלי עולה לי על העצבים... ואני מוציא את זה פה חיי חי :)

למעלה