היי לכל הבנות..... שאלה לי אליכם. מה עלות כל הזריקות שמקבלים לפני הפריה? מונוגון, צרטוטיד,אובריטל,אוטרוגסטן. ואים בכלל יש השתתפות עם קופת חולים כללית? אשמח לקבל תשובה.
הי, אני במכבי, אבל ניראה לי שזה אותו דבר בכל הקופות. ההשתתפות תלויה אם זה ילד ראשון או שני, לילד שלישי אני חוששת שאין השתתפות. אם זה ילד ראשון או שני, אז לי יוצר כ-1000 ש"ח לתרופות למחזור טיפול. פלוס מינוס. אני משתמשת בגונל (25 ש"ח לאמפולה), צטרוטייד (בסביבות 30 ש"ח לזריקה) אוביטרל (שזה כוריגון) נידמה לי ש 12 ש"ח לזריקה ותמיכה של אנדומטרין, לא זוכרת כמה, קרוב ל 100 ש"ח ל15 יום. אני לוקחת גם אסרופם ואספירין. בעצם אולי זה יוצא יותר מ 1000 ש"ח לחודש
אם את עוברת על 600 ש"ח לרבעון את מקבלת החזר מהקופה (לפחות ככה זה היה לפני שנה)-אני מדברת על ילד ראשון או שני.על איזושהי זריקה קיבלתי החזר מעל 120 ש"ח -אבל ממש לא זוכרת בדיוק,לדעתי מנוגון. על 600 ש"ח לרבעון אף פעם לא עברתי... מחירים מדוייקים ממש לא זוכרת,לא חידשתי את המלאי כמעט שנה.
אני במכבי נסיון לילד ראשון, עם מגן זהב, והתרופות עולות לי למעלה מ 1000 ש"ח למחזור. מכבי לא מחזירה לי כלום. הם טוענים שהם מסבסדים ושאני משלמת רק 15% מהעלות המלאה של התרופות. לוקחת גונל אף, מנופיור [שזה ורסיה סינטטית של מנוגון], צטרוטייד [זריקה של 3 מ"ג עלתה לי כ 162 ש"ח אחרי ההשתתפות], אוביטרל [כמו כוריגון], אנדומטרין [פרוגסטרון] ועוד ידי נטויה .....
שתפי אותי . גם אני בכללית ולא מקבלת שום החזרים. משלמת כמו כולם על גונל 15 ש"ח, כוריגון 11 ש"ח, דקא 0.1 11 ש"ח, אסטרופם 24 ש"ח לחפיסה בת 28 כדורים, ואוטרוגסטן 11 ש"ח לחבילה. ואף פעם לא קבלתי החזר על רבעון.
את משלמת מחיר מלא (בזמנו 11 ש"ח לאמפולה), והקופה מחזירה לך כסף, מעל ל-150 ש"ח. כלומר אם קנית 40 מנוגון את משלמת במקום 440 ש"ח, ומקבלת החזר של 290 ש"ח. יכול להיות שההחזרים קצת השתנו, והמחירים אבל כעקרון זה עובד רק עם מנוגון.
לא רק הסבסוד, בסופו של דבר יש סכום גג שמעבר לסכום הנ"ל את מקבלת החזרים. בזמנו החתמתי את המרשם במרכז לבריאות האישה, ושם שמו חותמת של 150 ש"ח. שילמתי את כל הסכום, וקיבלתי החזרים על ההפרש.
חוץ מאשר המונוגון שעליו את מקבלת מזומן מהקופה שלך משהו כמו 80 ש"ח. לי עלה מחזור אחד בסיבות 700 ש"ח. יש שירשורים קודמים על מחירים - תעשי חיפוש פה בפורום
האחות שבעצמה עברה טיפולי פוריות ממש במקרה אמרה לי שמגיע החזר והלכתי לשאול במשרד של המרפאה שלי,ואכן אמרו שמגיע אבל אם אני מגיע ל-600 ש"ח לרבעון.אני לא עברתי.זה היה בערך לפני שנה,יכול להיות שהדברים השתנו אבל לדעתי שווה בדיקה!
למכביסטיות../images/Emo70.gif-אין , אין כמו הכללית
שלחתי לפני יותר מחודש אי-מייל לתלונות הציבור של מכבי . זה התקבל ...ובטיפול. יהיה טוב אם עוד מכביסטיות ישלחו. לכתוב כמה מילים. אם הרבה ילחצו דברים ישתנו. וזה עוד כשלא ידעתי על ההחזרים האילו של הכללית...