שאלה

R o n 86

New member
שאלה

אני עשיתי כבר פסיכומטרי וקיבלתי ציון חביב למדי(לציפיות שלי) ורציתי לדעת, אם נותנים לחלק הכמותי במבחן איזשהיא העדפה במקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים? יסתכלו עליו? או שרק על הציון הכולל? ועוד שאלה: למישהו יש מושג עד כמה נדיר שאנשים מקבלים 150 בכמותי?

לא יודעת לגבי השאלה הראשונה

לא שמעתי שום דבר כזה. לגבי השאלה השנייה- עד כמה נדיר 150 בכמותי? יש לנו את ילד חורף ואדוש בתור התחלה. בטוח יש פה עוד. זה אפשרי. (לא ברור לי איך אבל שיהיה
)

R o n 86

New member
ועוד שאלה..

האם 150 בכמותי אומר שלא הייתה אף טעות? כי אני בתור אחד שמכיר אותי דיי טוב(וגם קיבל 150 בכמותי) אהיה מופתע אם לא הייתה לי אף טעות איפה שכלכך כל לטעות בטעות... אז כאילו.. אפילו טעות אחת לא?

SLEEPING MICKEY

New member
שאלה לסיום../images/Emo67.gif

אם קיבלתי 150 בכמותית זה אומר שאני חכם או ממש חכם ? כאילו זה טוב 150 , נכון? כאילו וואו ? כאילו לא מצאתי פורום של "150+" אז באתי לפה , כאילו ... די כבר , אוף !

R o n 86

New member
../images/Emo46.gif לא האמת

רציתי לדעת אם זה יכול לעזור לי במקרה שבציונים אחרים אני נמוך! רציתי לדעת אם בכל המקרים מסתכלים על ממוצע יבש, או שיכולים במקרים מסויימים להסתכל קצת יותר לפרטים.. ראה שאלה ראשונה!

SLEEPING MICKEY

New member
לידידי חם המזג ../images/Emo140.gif

"לא האמת" אחלה כותרת ! רואים שעבר בך גל רגשות ... סליחה מראש ו TAKE IT EASY s\m

R o n 86

New member
טוב.. ומכל ההמולה נשכחה השאלה:

יש תכלית לזה שנותנים גם ציון בנפרד לכל פרק מבחינת האוניברסיטאות? או שמבחינתם כל פסיכומטרי הוא בלבד הציון הכולל ואין שום הסתכלות על הציון בפרקים עצמם..

SHTRUDIDI

New member
אני לא יודעת לגביי כמותי

אבל למה שאני רוצה ללמוד כתוב שיש עדיפות לבעלי ציון גבוה בפרק אנגלית בפסיכומטרי או\ו בבגרות. אולי יש מקצועות שבהם ציון כמותי גבוה נותן עדיפות.

1234aaa

New member
לא מדויק בכלל..

לפעמים כן מסתכלים על ציוני על הפרוט. לדוגמא הפקולטה למשפטים של את"א דורשת 120 ומעלה באנגלית [או משהו כזה]. במדעי מחשב באב"ג ניתן להתקבל אוטומטית על סמך 138 בכמותי או 90 ב5 יח"ל.. [שוב אני לא סגור על המספרים אבל לפעמים כן מתסכלים]

Musi© Gi®l

New member
בבר אילן אם רוצים ללמוד מקצוע

ריאלי יש עדיפות לאלה עם הציון הגבוה בחלק הכמותי בפסיכו' אבל מי רוצה ללמוד מקצוע ריאלי בבר אילן ?!

טיקטי1

New member
אוטומטית? וד"א אני חושב שתנאי הקבלה

למדמ"ח בבן גוריון הם 90 ב5 יח"ל או 99 ב4 יח"ל או מעל איזשהו ציון בבחינת מיון במתמטיקה ובנוסף להכל 138 ומעלה בפרק הכמותי (זה כתוב באתר שלהם) ואים זה כן אוטומטית זה חל גם על מועמדים לעתודה?

1234aaa

New member
תראה,

אני לא סגור על המספרים כמו שאמרתי.. המטרה שלי הייתה להראות שלפעמים כן מסתכלים כמה הוצאת בכל חלק. אין סיבה שזה לא יחול על מועמדים לעתודה, אבל זה רק אומר שהאונ' קיבלה, הצבא עדיין יכול לדחות אותך.. תשובה יותר מדוייקת תקבל ב159 [פורום עתודה] .

א ד ו ש

New member
יש אוניברסיטאות ומקצועות מסויימים

שבהם מסתכלים יותר על הציון הכמותי (ז"א אם לשני אנשים יש 700 אבל לך יש יותר בכמותי יקבלו אותך קודם. לדוגמא מחשבים בבר-אילן). בין 146-150 מקבלים 2% מהנבחנים כהגדרה. אין נתונים סטטיסטיים על 150 בדיוק. אני מניח שבערך 0.5%. כעקרון, 150 זה הכי פחות טעויות מכל הנבחנים. אם אף אחד לא הצליח לענות על כל השאלות נכון אז 150 יהיה הציון של מי שהצליח הכי טוב, גם אם לא מושלם. בפועל, אני לא מאמין שיש מצב שאף אחד לא הצליח לענות על כל השאלות בכמותי נכון, ולכן לפי דעתי 150 זה אפס טעויות ברוב המועדים.

למעלה