שאלה

שאלה

האים מותר לי לעשות בייביסיטר על ילד בן 10 וילד בן 4 באותו בית? שהילד הגדול רוב זמן נמצא בחדרו והשעות הם שעות הצהריים שיש אור? דחוף
 

asaf2000

New member
אסור

"מותר לאשה להתייחד עם ילד קטן פחות מגיל 9, אבל יחוד עם ילדים שגילם יותר מזה, הדין כמו ביחוד עם אנשים מבוגרים". (ספר 'הלכות יחוד')
 

א77

New member
מעיקר דין יחוד

אין איסור בבאשה עם שני גברים. אבל בעית צניעות ייתכן ויש. גם בדליכא חשש איסור יחוד. ולכן כדאי לבדוק במקרה זה לגופו של ענין. הגר"ש וואזנר שליט"א, היה מזדעק תמיד על הצורך בפיקוח אבי הנערה לאילו בתים הולכת היא לשמש כבביסיטינג. ז"א מבלי קשר ליחוד. איסור יחוד בשני גברים אין.
 
חברים שוב לאחר בירור

ילד פחות מגיל מצוות מותר, כי עדיין אינו ניחשב לנער מצוות , ולפני זה נחשב כילד שצריך עזרה,וטיפול, שאלתי את הרב שכנזי וכך הוא ענה
 
בבקשה...אין בעיות צניעות כי

אני במידה ואני שומרת רק על הילד בן 4 והילד בן ה 10 נמצא רוב הזמן בחדרו ואין ביננו שיחה?
 

א77

New member
בעית הצניעות שהועלתה

ע"י הגר"ש ואזנר. היתה בכללה. לאו דווקא בין הילד הנשמר ובין השומרים. הגר"ש הזהיר שלפעמים הבייבי סיטינג נמשך עד שעת ליל מאוחרת. ואז אולי יש מי המלווה את השומרת, חזרה לביתה. אי לזאת יש לדוגמא לבדוק מי המלווה, וכו' וכו'. מהיכרותי, הגר"ש ואזנר מדבר הרבה גם מנסיונות ידועים לו. ואכמ"ל.
 

11שוקי 1

New member
תשובה

הכי טוב לבקש ממישהו שיכנס באיזה פעם מתי שירצה ותשאירי את הדלת לא נעולה שיוכל להיכנס.
 
תודה רבה ואים לדוגמא מבקשים

ממני לסגור הדלת?האים זה נחשב ייחוד? אישה שנמצאת עים 2 גברים האים זה ייחוד? תודה
 
למעלה