שאלה.

שיSY

New member
שאלה.

הורדתי מהמחשב קובץ סרט בסיומת AVI לפוקט וניסיתי לראות את זה ואני לא מצליח, מה צריך לעשות? תודה לכל העונים.

שיSY

New member
עוד שאלה...

יש לי סוג IPAQ 3900 COMPAQ ומותקן שם תוכנת powerloc destinator שזה תוכנת GPS , ואמרו לי שאם הבטריה נגמרת התוכנה יכולה להמחק, רציתי לדעת האם זה נכון? והאם שהמכשיר נתקע לי ואני עושה "ריסט" זה מוחק את התוכנה? תודה לעונים.

raananta

New member
לגבי הסוללה ומחיקת תוכנות

ברגע שהסוללה נגמרת זכרון ה-RAM עליו מותקנות התוכנות נמחק. אלא אם למכשיר שברשותך יש סוללת גיבוי מובנית. (ואני לא בטוח שיש לו) במידה ואכן יש לו סוללת גיבוי מובנית אז המידע לא יימחק כל עוד יש בסוללה זרם שיכול "לשמור על הזכרון" לגבי ריסט. ישנם שני סוגי ריסט. 1. סופט ריסט (אתחול חם) והארד ריסט - (אתחול קר) סופט ריסט אינו מוחק את התונות אלא רק גורם למכשיר לפעול מחדש (בניגוד לכיבוי רגיל שרק עושה מעין PAUSE למכשיר) הארד ריסט יוצר מצב שבו המכשיר חוזר להיות "חדש" כאילו עכשיו יצא מהמפעל מה שאומר שאין בו אף תוכנה מותקנת פרט ל-Windows PPC2002\2003 תלוי במכשיר. מה שאומר שהתוכנה אכן תמחק, כמו גם כל שאר התוכנות. מקווה שהייתי ברור. תהנה!

drooli

New member
פוקט לא טוב לאנשים שהולכים לטיול?

א) אם אני רוצה נגיד ללכת לטיול של כמה ימים, ורק להציץ בפוקט כל כמה זמן - אז כל התוכנות ימחקו לי? איזה מין רעיון זה? ב) מה ההבדל לצורך העיניין בין RAM ל-FLASH? ג) האם יש סוג זיכרון שלא נמחק אם שחכתי להטעין אותו בחשמל? ד) אם אני אקנה כרטיס זכרון - אז אפשר להיות רגוע שהמידע והתוכנות והפוקט ישארו בזכרון? תודה

raananta

New member
תשמע...תראה....

א. לטיול של כמה ימים אין כל בעיה שכן המכשירים היום מחזיקים כארבע שעות עבודה, ולחלקם יש אפשרות של החלפת סוללה מה שנותן לך אפשרות לזמן כפול. ל-IPAQ 2210\15 יש סוללה אופציונלית שאמורה לתת עבודה של 16 שעות שזה המון, בל שוב נשאלת השאלה מה זאת אומרת "להציץ בו מדי פעם" אם זה אומר לשמוע מוזיקה 3 שעות ביום אז יש לך בעיה אבל אם זה לשלוח ולקבל מיילים ונניח לכתוב כמה דברים אז לא אמורה להיות בעיה מיוחדת גם עם סוללה רגילה. ב. RAM הינו זכרון שכאשר לא מסופק אליו זרם הוא נמחק..כמו ב-PC שאתה עושה אתחול אתה בעצם מאתחל את הזכרון. FLASH הנו זכרון ששורד גם ללא מתח והוא נפוץ ב-Disk on key , כרטיסי זכרון ועוד. מה שאומר שאם תקנה כרטיס זכרון תתקין עליו תוכנות, תשים עליו קבצים כגון WORD MP3 ובטעות תיגמר הסוללה אז מה שייקרה זה הדבר הבא. כמו ב-PC כאשר אתה מתקין תוכנה אז רב התוכנות כותבות לרג'יסטרי מה שאומר שהקבצים המותקנים של התוכנה בכרטיס יהיו שם וייתפסו מקום אך הרג'יסטרי יהיה נקי ולכן התוכנה לא תוכל לעבוד. מצד שני כל הקבצים שהם MP3 WORD ועוד.. אז הם יוכלו להפתח עם תוכנות שמתקינות את עצמן לאחר הארד ריסט שכן הן באות יחד עם מערכת ההפעלה. ג. FLASH אבל אני מאמין שכבר הבנת. ד. כמו שאמרתי מידע יהיה זמין תוכנות יהיו שם אבל לא יפעלו.

pitai

New member
16 שעות עבודה...

חיפשתי את זה, והנה גלריית תמונות... אלוהים ישמור - זה גדול. אה, וזה משהו כמו 120 דולר.

raananta

New member
אהההההההה כן זה גדול ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ווייייי אני הייתי בטוח שזה הרבה יותר קטן. חשבתי שזה בגודל של סוללה רגילה אך בולט מהמכשיר. אבל זה ממממשששש ענק!!!!! למה לסחוב כזה דבר. עדיף עוד סוללה, אפילו שתיים רגילות ולא את זו. במטען של ה-2210 יש מקום, בנוסף למכשיר, לטעון במקביל עוד סוללה. אבל לא בכזה גודל.... ענקקקקקקק..

יובלג1

New member
אז כמה זמן יכול מכשיר להחזיק כבוי?

ipaq 1930, נניח שהוא כבוי ללא כל הפעלה - אחרי כמה זמן הסוללה תגמר סופית (כלומר הזכרון ימחק)

למעלה