שאלה...

gilmorefreak

New member
שאלה...

מה נסגר עם שירשור השאלות שדפנה פתחה?? אממ..שאלה אחת וזהו? אממ...אם הייתה לי שאלה אמיתית אז הייתי רושמת אבל אין לי ממש...אז אם למישהו יש..??. וסורי שלא ביקרתי תקופה..פשוט..אממ..לימודים..איכסה!

Daffynes

New member
כן באמת!!!!

קיבלנו תשובה, ואפילו כמה, אבל לא טרחו לכבד אותנו בשאלה
הדס - לתשומת ליבך.

amitp

New member
שאלה...

בבקשה, שאלה: מדובר על חולה אשר הגיע למיון בשעת ערב מאוחרת עקב נשמת וכאבים בחזה. בהאזנה מעל המיצר נשמעים חירקושים בתיאום עם קצב הלב. כמו כן נצפתה נפחת תת-עורית. החולה אדשוני מעט. ...
מה יש לחולה, ואיך מטפלים בו?

amitp

New member
יפה ../images/Emo13.gif

אתה בהחלט בכיוון.. נפחת תת עורית היא אמפיזמה תת עורית, אחד מהסימנים שנצפו אצל החולה. ולמי שתהה - כן, גם הסימנים האחרים הם בעברית... מילון, לכל מי שהתקשה (או שסתם רצה לדעת מהי גרגירומת, למשל) יש באתר של ההסתדרות הרפואית. ועכשיו, מה יש לחולה?

מיצר...

ברור שיש לחולה מסתם מלאכותי. איזה מסתם ומה הפתולוגיה - אנסה להשיב אחרי שאדע את מיקומו של המיצר (המיצר היחיד שעולה בראשי כרגע, זה מיצר לוע...
).

MdaMen

New member
לא בטוח אבל...

קראתי לא מזמן על מקרים שמגיעים לחולה עם קוצר נשימה (אם לזה אתה מתכוון שאתה אומר נשמת) ומתחילה לו נפחת תת עורית והכל...לא יודע איך זה מתקשר לחירקושים מעל המיצר בתיאום עם הקצב לב... אבל אם מדובר על מקרה כמו שקראתי אז יכול להיות שיש לו טנשן פנאומטורקס?

amitp

New member
קרוב...

טוב, התרגום: מדובר על חולה אשר הגיע למיון בשעת ערב מאוחרת עקב קוצר נשימה (נשמת) וכאבים בחזה. בהאזנה מעל המדיאסטנום (איזור החזה שבין שתי הריאות, המיצר) נשמעות קרפיטציות ("חרחורים", "קולות פצפוץ", חירקושים
) בתיאום עם קצב הלב. כמו כן נצפתה אמפיזמה (נפחת) תת-עורית. החולה אפאטי (אדשוני) מעט. אוויר זה נכון. בבית החזה גם כן נכון, אבל לא פניאומוטוראקס אלא במקום טיפה שונה..

amitp

New member
נכון מאוד.

אוויר במדיאסטנום יפעפע ויגרום לאמפיזמה תת-עורית, בניגוד לחזה אוויר שם (לפי הספר) הוא לא אמור לעשות את זה. בנוסף, במקרה הזה הופיע גם סימן המן (כמו המן הרשע) - "precordial crunching noise synchronous with the heartbeat, often accentuated during expiration"... דני - תורך לחבר שאלה.

רגע, רגע, רגע

מה עם איזה הסבר קצר על התהליך שזה קורה והפתולוגיות הקשורות בזה (אם יש)?

gilmorefreak

New member
כן גם אני לא אתנגד...

כי אין לי מושג על מה מדובר! כאילו ברור שעל המידאסטנום שמעתי..וגם על אמפיזמה..בקיצור..על המצב עצמו לא..למישהו בא להסביר?? ומה הגורמים/ סיבות.? זה רק לחולי COPD ואסטמה? אז אם אנחנו מגיעים לחולה במצב כזה שאינו חולה אסטמה או COPD זה רמז שעכשיו הוא כן חולה...כאילו כמו התקף אסטמה ראשון..או שזה יכול להיות גם בלי קשר למחלה? מישהו הבין מה אני בכלל רוצה?? בכל מקרה..אשמח לתשובה!

paradan

New member
pneumomediastinum

מילה ארוכה שכזאת מתארת מצב בו יש אויר בחלל הבינה (=מדיאסטינום). המצב נגרם לרוב עקב לחץ תוך אלויאולרי (אלויאולרי= של נאדיות הריאה) מוגבר השכיח במיוחד אצל חולי אסטמה וCOPD, הגורם לקרע של נאדיות הריאה המקיפות כלי דם וכשהן נקראות האויר הולך לאורך רקמת החיבור המקיפה את כלי הדם בריאות ומגיע (בין היתר) לחלל הבינה. משם האויר יכול להגיע לשיכבה התת עורית ולגרום לאמפיזמה תת עורית נרחבת ו/או גם לחלל הצפק (שם יגרום לפניאומופריטונאום). היארעות במקביל של פניאומוטורקס שכיחה ביותר. יחד עם זאת יכולים להיות עוד מספר גורמים למצב וביניהן - הקאות קשות (במיוחד אצל אלכוהוליסטים, ראו גם תסמונת boerhaave ותסמונת mallory-wiess), טראומות שונות (במיוחד כאלו הגורמות לקרע בקנה, סימפונות, ושט), פעילות גופנית מאומצת, שיעול, הנשמה מלאכותית, עישון מריחואנה ושאיפת קוקאין ועוד. התסמינים (=סימפטומים) כוללים קשיי נשימה, כאבים סובסטרנליים בחזה המקרינים לצוואר, כתפיים, בטן עליונה (מזכיר לכם משהו?). הסימנים הכי שכיחים הם נפחת (=אמפיזמה) תת עורית וסימן ע"ש hamman (אותם חירקושים פריקורדיאליים מסונכרנים עם פעימות הלב עליהם דיבר עמית). רפרנס לקריאה נוספת זהו לבינתיים, חייב לזוז, דני

למעלה