שאלה...

neker

New member
שאלה...

רציתי לשאול, 10 ילדים זה מספיק בשביל קבוצת מבוכם ודרקונים?

M a n K i n d

New member
לדעתי

הלא כל כך צנועה, 10 ילדים זה יותר מדי. קבוצה אידיאלית - 4-5 שחקנים ומנחה = 6 אנשים.

הייתי מוסיף ואומר

שיהיה קשה למנחה להישתלט על עשרה שחקנים שלא לדבר על יחס אישי לכל אחד, אבל מצד שני זה תלוי באופי המשחק וטיב האנשים. זה יכול להיות משעשע לטווח הקצר אבל שוב הרבה אנשים נוטים לבלאגן.

snift

New member
כן, מספיק בהחלט.

להבדיל מכל ידידי המלומדים שענו עד כה, אני דווקא סבור ש- 10 ילדים זה מצויין... כל עוד יש לכם לפחות שני GM-ים..

demoloc

New member
איך משחקים עם 2 GMים ,

אם זה בהנחה שהעלילה היא לא מסםר , אלא אחד מהם ממציא , אז צריך להיות אחד דומיננטי? או איך קובעים את ההיתקדמות , תסבירו בבקשה.

DDN

New member
מתחכם שכמוך!

אתה מסוג האנשים שאם שואלים אותם: "סניפט, האוכל מוכן, אתה רוצה המבורגר או שניצל?" אתה עונה "כן", נכון? בכל מקרה. אני מאמין ש10 שחקנים על שה"מ אחד זה יותר מדי. מה גם, שכמו שציינו פה בהמשך השרשור, קביעת פגישות לקבוצה בסדר גודל כזה זה מאווווווווווווווווווווווד קשה.

snift

New member
כמובן.

מה רע בשניהם ? ברור ש- 10 על 1 זה מוגזם, עצם השאלה נראה לי קצת לא לעניין ולכן עניתי, כרגיל, בתשובה מתחכמת..

iguessgrampy

New member
10 אנשים??אנחנו 4 ולא מצליחים למצוא

זמן להיפגש.(שמעת באל"ר?-הכל בגללך)

garion20

New member
הפרדהה לקבוצות

כמו שברומח הדרקון (הספר) היו בעלילה פיצולים אפשר לעשות פיצולים עם הקבוצה וזה אפילו יוצא יותר יעיל כי סך הכל מה שעושה הקבוצה השניה משפיע בעקיפין על מה שיהיה לקבוצה הזאת במפגש הבא ולהחליף בין המשתתפים של כל קבוצה זה באמת לא בעיה או לזרוק אחד מהם לכלא לזמן מה זה תמיד יכול להיות דבר חביב אם לא היה לו זמן להגיע הוא פפשוט יצטרך אח"כ למצוא דרך לצאת משם בצורה מתוחכמת שהשחקנים כולם יהנו ממנה תפעילו קצת מחשבה!!! אל תעשו כמו השהמ הקודם שלי ואז היה אור ומאיר הופיע לפניכם תתחילו לשחק שנאתי אותו על זה

נפגשתי עם חצי קבוצה ../images/Emo163.gif

כמו שנאמר לפני - הרבה.. הרבה יותר מידי (לדעתי לפחות) כמובן אם מדובר על גילאים צעירים שבהם כמות המחויבות היא מינימאלית אז זה יותר אפשרי.. אבל אם מדובר על חבר'ה עם בגרויות/צבא/עבודה וכו' אז מלאכת מציאת הזמן הפנוי הופכת להיות קשה עד מאד.. בעיקר אם לשה"ם יש מתכונת בפסיכולוגיה והשחקנים שלו לא מפסיקים את הקיטורים שלהם אפילו כדי לנשום.. (וירטואלית לפחות).. לנסות לארגן 10 אנשים לשבת במקום אחד משותף לשלוש שעות משחק יהפוך מאד מהר למטרד מעיק.. (גם המיקום הפיזי הוא קצת בעייתי.. צריך שולחן מטבח פתוח בשביל להכיל את כל החבורה הזאת) וזה עוד בלי להיכנס לבעיות של ניהול המשחק.. בקיצור ? לא נשמע לי שילך.. פיתרון ? לחלק לשתי קבוצות.. רעיון מעניין הוא כמובן הרעיון של שתי קבוצות נפרדות שקימות בעולם אחד ולעיתים דרכן מצטלבות.. כמובן שדרוש כאן שה"ם טוב מהממוצע.

בורן

New member
לא חייבים שכל הקבוצה תגיע!

מי שלא יכול יהיה דב"ש, ואח"כ תספרו לו מה קרה. נ.ב. למי אמרת שהוא מסוג האנשים ש... וכו', לאבישר או לshift? כי אם דיברת אל אבישר- אתה ממש צודק.

אני מאד נגד פיתרון הדב"ש

בעיקר כשהדמויות מפסיקות להיות ערימת מספרים ונשקים ומקבלות אופי.. לא ניתן לעשות צדק לדמות שחקן כאשר היא משוחקת כדב"ש.. לא הבנתי את השאלה אגב..

למעלה