שאלה

nirsyeah

New member
שאלה

שלום חברה יש לי שאלה לא ממש קשורה אבל אני מקווה שיש פה מישהו שמבין ויוכל לעזור ... ברצוני לעסוק בתחום המחשבים בעתיד... והשאלה שלי אם אין באפשרותי ללמוד באוניברסיטה האם תואר BSC שניתן במכללה עדיף מתואר BTECH (ארבע שנתי-מהנדס תוכנה) השאלה היא כמובן מבחינת התעשייה איזה תואר נחשב יותר ושיוכל לפתוח לי יותר אפשרויות תעסוקה ...? כמו כן האם אפשר להתקבל לאוניברסיטה לאחר שנה ראשונה במכללה ללא פסיכומטרי במידה והציונים שלי בשנה זו גבוהים ...? כמו כן איזו מכללה נחשבת למובילה בתחום ...? תודה מראש ...

לירונר

New member
נצלש - הפעת BGI מוויזואל סי++

שלום רב וחג שמח לכולם
רציתי לדעת אם יש אפשרות להפעיל את הגרפיקה של BGI דרך תוכנת הvisual c++ של מייקרוסופט... יש לי תוכנית שמתקפלת ורצה יופי בבורלנד, אבל בוויזואל יש לי 125 ERRORS...
רבה

methadonepretty

New member
WINBGIM

מדובר באחלה ספריה שגם תומכת בריבוי צבעים וברזולוציה גבוהה, ומיועדת במיוחד לעבודה עם קומפיילרים חלונותיים. מדובר בשכתוב ושיפור של ה-BGI הדוסי (עם פונקציות עכבר מעולות), ואפשר למצוא אותו בחינם כאן.

לירונר

New member
אבל הבעייה שלי היא שבבורלנד זה רץ

ובויז'ואל זה נותן 125 ERRORS... ולכן לא רץ

methadonepretty

New member
להיפך...

הרצתי אותו ב-Visual C++ 6 ולא נתקלתי בבעיות (מה שכן- ואת זה שכחתי לציין- יכול להיות שתצטרך להזיז או לתקן כמה שורות). בטורבו הדוסי הוא לא רץ ולא ירוץ. לא הגירסה הזאת. תשאיר לי אימייל איכשהוא ואני אעביר לך את הקבצים המתוקנים, כולל דוגמא בסיסית.

לירונר

New member
שכחתי לציין משהו...

אני כותב את התוכנית שלי בשפת סי, ולא בסי ++...

לירונר

New member
וה winbgim הזה דומה לbgi הרגיל../images/Emo35.gif

מבחינת התחביר של הפקודות בו וכל השאר ...

לירונר

New member
בגלל שזה לא קשור אז רשמתי "נצלש"

אבל לא ממש הבנתי את התגובה שרשמו לי

giladznaor

New member
לא יעבוד

BGI זה קיצור של BORLAND Graphic Interface, כשמילת המפתח היא BORLAND. בורלנד היא חברה שכותבת קומפיילרים, שהתחרו/מתחרים בקומפיילרים של מייקרוסופט (VC). מכיוון שבשפת C טהורה אין גרפיקה (באמת!), כל יצרן של קומפיילר נוהג לכתוב ספריית גרפיקה משלו. הBGI, לכן, מותאם רק לקומפיילרים של בורלנד. בכל מקרה, רוב ספריות הגרפיקה שבאות עם קומפיילרים לא משהו, ומומלץ להשתמש בספריית גרפיקה של מישהו אחר (יש הרבה חינמיות) שבד"כ הרבה יותר מהירות וטובות. לחילופין, אתה יכול לכתוב ספריית גרפיקה משלך. זה הרבה עבודה, אבל זה די כיף, ותלמד המון על המחשב והשפה שבה אתה מתכנת...

לירונר

New member
ספריות חינמיות שעובדות בוויז'ואל../images/Emo35.gif

העיקר שיהיה משהו גרפי, שאני אוכל לעבוד איתו בקלות בוויז'ואל ושיהיה דומה לספריה הגרפית של BGI...

neko

New member
1. בפורום סטודנטים מדברים

על הנושא רבות, גם ברגע זה. 2. זה תלוי במעסיק - מעסיק יעדיף לקחת עובד ממוסד שהוא מכיר ומעריך. מכיוון שרוב המעסיקים למדו באוניברסיטאות הגדולות (ירושלים, ת"א, ב"ג והטכניון), הם יעדיפו בוגרים מהמוסדות הללו. 3. BSC נשמע יותר טוב. 4. לעיתים ניתן לעבור ממכללה לאונ' אם יש ציונים גבוהים, אבל לא בטוח שהכל יוכר לך. ידוע לי שבר אילן אישרו כמה מעברים כאלה בשנה שעברה. 5. מכללות טובות לתחום מדעי המחשב והנדסת תוכנה - הבינתחומי (שם אני לומד
, המכללה למנהל והמכללה האקדמית בת"א. אבל בטח יש עוד כמה שאני לא מכיר ושגם טובות. כמו כן, יש מכללות השייכות לאוניברסיטאות, והתואר בהן הוא תואר של האונ', למשל מכללת אריאל (תואר של בר-אילן) והמכללה באילת (תואר של ב"ג). מקווה שעזרתי.

B.Tech נחשב כ"תואר צעצוע"...../images/Emo4.gif

כרושם ראשוני B.Tech נשמע רע... עם-זאת, חשוב לציין שבסופו של דבר מה שקובע - זה מה אתה יודע ומה הנסיון שלך... 2 אנשים עם אותו ידע ואותו נסיון - ואחד מהם עם B.Tech והשני עם B.Sc... השני מן-הסתם יקח... 2 אנשים עם B.Sc - אחד ממכללה והשני מהטכניון... השני יקח מן-הסתם... אבל לא יעזור - אם אתה נופל על חברה שבמקרה יש לך ידע ונסיון בתחום שהיא מחפשת - גם מהנדס מדופלם מהטכניון יכול להכשל בהתמודדות מולך (הכל שאלה של עד כמה אתה טוב...)

selalerer

New member
Bsc בטכניון!!!

אם יש לך אפשרות לעשות את זה, אין בכלל תחרות.

vinney

Well-known member
BA באוניברסיטה הפתוחה

עדיף על כל ה BTECHים ביחד אומנם פחות יוקרתי מ BSC של טכניון, אבל מצד שני מאפשר לך לצבור נסיון במקביל ללימודים, וגם לא נדרש שום תנאי מוקדם לתחילת הלימודים, רק סבלנות ומשמעת עצמית. קיים גם מסלול "מעבר בטוח" על סמך ממוצע למחלקה להנדסה באוניברסיטת ת"א / טכניון למקצועות כמו מטמתיקה, מדעי המחשב, הנדסות למיניהן וכו (תנאי זה ממוצע 80 ומעלה בסט מסוים של קורסי חובה). במקרה זה אתה מתקבל לשנה שניה אוטומטית.

selalerer

New member
"מעבר בטוח" נשמע מסלול טוב.

אפשר לגמור את המסלול הזה בשנה ?

vinney

Well-known member
המם... זה קשה

במיוחד לאור העובדה שאתה אמור להוציא 80 ומעלה בכל הקורסים (או שזה ממוצע? לא זוכר). תוכנית הלימודים של שנה באוניברסיטה רגילה ניתנת לביצוע גם באוניברסיטה פתוחה באותו זמן, מן הסתם, רק שתוך כדי אתה צריך להתארגן על הלימוד העצמי, להשלים את כל מה שחסר לך מהתיכון, ולהשקיע בזה הרבה זמן ומאמץ. זה אפשרי, אבל דורש מחויבות מצדך, וסביר להניח שבשנה הזאת לא תרים את העיניים מהספרים. אבל מה, זה שווה את זה, אתה מתקבל למה שאתה רוצה אוטומטית. יותר טוב מפסיכומטרי 800 :) תרים טלפון לאו"פ, 03-6404040, תברר פרטים, יש להם חוברות מסודרות בנושא. אני קצת לא מעודכן כי עברתי את השלב הזה לפני איזה 4-5 שנים.

למעלה