שאלה...

MdaMen

New member
שאלה...

אתם מגיעים למישהו מבוגר כבן 70, חלש מאוד בקושי מדבר גם כשפונים אליו, לפעמים לא מגיב כשמדברים אליו, העיניים שלו כל שניה נעצמות ומתגלגלות למעלה עוד כשהעיניים פתוחות, דופק רדיאלי לא נמוש וגם ל"ד לא נשמע, הוא שתה כל היום רק 2 כוסות תה (המקרה בלילה), לא זז מהמיטה, מבולבל מאוד (אמר לנו שהמילונית שהייתה על השולחן זה הת.ז שלו), עבר קרדיאלי. החדרנו עירוי ופינינו. במה אתם חושבים שמדובר פה? מה הייתם בודקים עוד? (הנהג שלל התייבשות). חג שמח ושקט לכולם

paradan

New member
תשובה...

קודם כל חג שמח לך. האמת היא שברמת אמבולנס רגיל לא נראה שיש עוד הרבה מה לבדוק אם כי הייתי מתעקש על אנמנזה, תרופות ומכתב שחרור אם יש. זה יכול להקל על הטיפול בהמשך. אך על העירוי יכול להיות שאפשר היה לוותר, כתלות בטווח הפינוי וביכולת של הצוות. אצל בני 70, במיוחד כאלו ללא לחץ דם, פתיחת וריד יכולה להיות ממש פרוייקט. לא בטוח ששווה להתעכב בגלל זה... החולה הזה נשמע לכאורה היפוקסי ובהלם מסוג כלשהו. מה שקצת מוזר לי הוא היעדר סימנים נוספים שצריכים להיות מאוד בולטים: בדר"כ מישהו שלא נמוש אצלו לחץ דם יראה חיוור מאוד ומזיע, אולי אף ציאנוטי.כיוון שלא הזכרת אותם אני מניח שהם לא היו. במקרים כאלה לאמבולנס רגיל אין הרבה מה לעשות (אגב, אני מקווה שנתתם לו חמצן) אבל יש משהו מאוד חשוב שכן אפשר לעשות. היות והדרג הטיפולי הבא לא יראה את זירת האירוע וביתו של החולה ואולי למשפחה יקח זמן להגיע, חשוב מאוד שתאספו כמה שיותר אינפורמציה על החולה ועל המחלה הנוכחית שלו. מצטער אבל תיאור כמו "עבר קרדיאלי" לא אומר לי הרבה. אבל זה שאתה אומר שהוא שתה כל היום שתי כוסות תה אומר לי שכנראה היה עם מי לדבר ואני חושב שיש מידע יותר מועיל שאפשר היה להוציא... ועוד שאלה, איך בדיוק הנהג שלל התייבשות? שוב, חג שמח, דני

MdaMen

New member
תשובות...

ניסינו לתחקר אותו כמה שיותר פשוט הוא היה מבולבל ולא בדיוק איתנו אז לא הצלחנו להוציא ממנו הרבה... גם לי נראה שהיינו יכולים לוותר על העירוי אבל הנהג הוא די חדש ומשתלם פאראמדיק אז בכל הזדמנות הוא שם עירוי... מרחק הפינוי הוא כ-25 דקות עד חצי שעה. דווקא הפתיחת וריד לא הייתה קשה זה לקח בדיוק 2 שניות. הבנאדם לא הזיע אבל אולי טיפה חיוור, דווקא לא נתנו לו חמצן... לא יודע למה שיקולים של הנהג. מי שאמר לנו שהוא שתה 2 כוסות תה זאת הייתה איזו אישה כנראה שכנה או חברה של המשפחה, היא לא ידעה עליו הרבה... אמרתי עבר קרדיאלי כי האישה אמרה שיש לו בעיות בלב והוא עבר איזה ניתוח וששאלנו אותה מה היא אמרה או צינתור או מעקפים היא לא זוכרת בדיוק... תאמין לי לא יודע איך הנהג שלל התייבשות... באמבולנס האישה דיברה עם הבן שלו בטלפון ואמרה לו שהוא כנראה התייבש והנהג אמר לה שלא נראה לו שבמקרה הזה זאת התייבשות... אני חשבתי שהוא התייבש אבל אין מה לדבר עם רוב הנהגים אצלנו, גם בגלל שאנחנו די חדשים אז הם חושבים שאנחנו לא יודעים כלום וגם בגלל שהם חושבים שהם תמיד צודקים. חג שמח

paradan

New member
ציפור קטנה לחשה לי

לא, סתם, מצטער, לא התכוונתי לעשות אאוטינג או משהו כזה, פשוט הנהג חבר טוב שלי... תימסור לו ד"ש ממני... איך ידעתי? לפי התיאור של הפתיחת ורידים...

MdaMen

New member
חחחחח יפה...

איך זיהית אותו על הניחוש הראשון....
נמסור לו ד"ש ממי? איך קוראים לך?

למעלה