שאלה...

שאלה...

האם העובדה השהפונדקאיות מקבלות כל כך הרבה כסף יכול לפגוע להן בביטוח הלאומי? הן לאחר קבלת כל הכסף (לאחר הלידה ) והן במהלך ההריון (שאז היא מקבלת כל כמה זמן סכום קטן)

miri71

New member
אנחנו משלמים במזומן כדי שהיא לא

תפגע בקיצבה. עוד לא ברור מה נעשה לאחר הלידה עם הסכום הגדול שמגיע לה, אבל שרק יגיע הרגע, כבר נחשוב על משהו
יש כאן זוג שלצערינו שילם כמה אחוזים טובים לביטוח לאומי לאחר הלידה ואיש לא בא לקראתם. מאז בהסכם שלכם חייב להיות סעיף שלפיו כל המיסים יוטלו על הורים המיועדים...גם את זה אנחנו צריכים לאכול...

מירבי*

New member
לצערי אין תשובה חד משמעית

הכסף אותו מקבלת הפונדקאית עבור התהליך מוגדר כפיצוי על כאב וסבל ולא כהכנסה מעבודה, בדומה לכסף שמקבל נפגע תאונת דרכים. לפני 6 שנים בערך היה מקרה אחד שבו הפונדקאית התבקשה לשלם 8% מהסכום לביטוח לאומי, ההורים ספגו את הסכום. מאז, עד כמה שידוע לי, לא היו מקרים נוספים. גם בביטוח לאומי אין תשובה חד משמעית ומתקבל הרושם שלא כדאי "להעיר מתים". כפי שמירי כתבה בכל הסכם התקשרות בין הורים מיועדים לאם נושאת מצויין במפורש שבמקרה כזה ההורים ישאו בהוצאה.

סליחה מראש על החוצפה...

אנחנו בדיוק צריכים למצוא פתרון לאיך להעביר את הכסף לפונדקאית (היא ביקשה לא לחשבון הבנק שלה). איך אתם משלמים לה? כלומר פיזית, ממי היא מקבלת את הכסף (ממכם, מהנאמן או אולי דרך גורם שלישי)? הבעיה היא שהנאמן שלנו נמצא רחוק ממנה ולהפגיש ביניהם זה מטרד לא קטן לשניהם. תודה!

miri71

New member
אצלינו היא קבלה תשלומים קודם מהנאמן

שהיה גר קרוב אליה. עכשיו היא התרחקה ממנו והתחלתי באישור הנאמן להביא לה כספים בעצמי כשהיא חותמת על הטופס עם הלוגו של נאמן שהיא קבלה תשלום. אני מעבירה לנאמן את הטופס. אני לא חושבת ששאלת משהו יוצא דופן עכשיו, אין לך מה להתנצל...

אני יכולה להציע עוד רעיון שאני עשית

עשיתי, ניתן לפתוח חשבון על שם אח אחות או מישהו קרוב שסומכים עליו אצלי למשל אחי פתח בשבילי את החשבון, ופשוט שהנאמן יפקיד לשם.

mondani5

New member
מיה ואמיר

במקרה שלנו הנאמן היה אדם שגם איילת וגם אני הכרנו וזה אביה של חברה טובה של איילת. בשלב מסויים ועל דעתה של איילת נכנסתי לחשבון הנאמן עם יפוי כח ואז אני יכולתי לתת לה כסף וכך היה נוח לכולם. כעיקרון גם איילת ביקשה שהצ'ק לא יהיה בחשבונה וישאר בחשבון שלי,אך לאחר כחודש מהלידה העברתי אליה את הצ'ק. אני מבינה את חששות הפונדקאית שלכם ואם אפשר ללכת לקראתה ואין בעיה עם זה עדיף. אני התנגדתי לנאמן עו"ד מנסיוני הרב על בריחה עם כספי לקוחות והראיה המקרה האחרון שפורסם בעיניין עו"ד נאמן מגן יבנה שהונתה את לקוחותיה. והוועדה אישרה לי את הנאמן. בידידות אירית

למעלה