שאלה

את זה:../images/Emo26.gif

"אנחנו לא אוהבים פה מתנדבים שחשים ת'עצמם ומרימים ת'אף יותר מדיי למעלה! ראה הוזהרת!"

ChilD SouL

New member
אה, אוקיי...../images/Emo26.gif

יש פה מתנדבים שמרימים\הרימו ת'אף למעלה והרגענו אותם מהר, לכן אם אתה לא רוצה שיעלו עליך אנשים - דבר איתנו בגובה העיניים ואל תתנשא כי אתה מתנדב ואנחנו לא.
קפיש

מה הקשר?...../images/Emo26.gif

הקשר היחיד בין התנדבות במשטרה לפורום הזה, הוא (אולי) שאני מכיר קצת יותר טוב את חלק מתקנות התעבורה מהאדם/נהג הממוצע. הדרך היחידה שזה יכול לבוא לידי ביטוי בפורום הזה - היא שאני יכול לענות פה ושם לשאלות בנושאים שאני מכיר. אני מתקשה לראות איך התנדבות כזו או אחרת של מישהו בפורום יכולה להוות גורם שלילי כאן...

2sexy2b true

New member
אני רוצה להבין משהו...

בן אדם סתם עצר אותך ואמר לך אני רוצה את הפרטים???? נשמע לי מופרך... אתה לא נתקעת בו גירדת לו את האוטו או משהו כזה??

sattla

New member
בוא אני אבהיר לך משהו קטנטן להבא

אתה לא חייב לתת שום פרט על עצמך גם לא במקרה של תאונה שהרסת לו את האמ-אמא של האוטו, מה שאתה כן חייב להביא לו זה את מספר הפוליסה שלך והביטוח ומה שמסביב. ושום פרט אחר אלא אם הוא מציג לך תעודת שוטר ואז הוא רשאי לבקש ממך להציג לו את המסמכים הרלונטיים הנוספים. מה גם, שאם קורה לך מקרה שהוא לא ממש הגיוני, לדוגמא, מישהו עוצר אותך סתם באמצע הכביש בלא שעשית כלום, אז פשוט תבקש את הפרטים של השוטר ותרשום אותם ובוא נגיד, שמישהו שהוא סתם רוצה להציק לך והוא במקרה שוטר יחשוב פעמיים לפני שהוא מתחיל להציק לך

תודה לכולם...

אני לא מאמין שנפלתי בפח הזה, לא מאמין. איזה פתי אני. בשביל מה נתתי לו את הפרטים שלי?!?! תראו, מדובר במורה לנהיגה (מסכנים התלמידים שלו), ואני חשבתי שאם הוא אומר לי שאני צריך להביא לו את הפרטים שלי לפי החוק אז הוא יודע והוא לא ישקר. אם זה היה סתם מישהו, לא הייתי טורח לחשוב על זה אפילו. סעמק, איך שטעיתי. לא שבסוף קרה מזה משהו, אבל אני מרגיש די טמבל. חבל שאף אחד לא העמיד את החלאה הזה במקום. איזה שקרן. הבן אדם עוקב אחרי, עוצר אותי בדרך, דורש את הפרטים שלי, משקר לי, מאיים עלי, מפחיד אותי, מתקשר אלי הביתה... מגיע לרמות הטרדה ששוות תלונה רצינית במשטרה כשאני חף לחלוטין מכל פשע, ואני מתנהג כמו איזה פתי טיפש ופחדן לכל אורך הדרך, ונותן לו "to terrorize me", כאילו מי הוא בכלל. ולמי ששאל, לא שפשפתי לו את הקצה של האוטו ולא כלום... ואפילו לא עשיתי שום עבירת תנועה. הסיפור של מה שכן קרה זה משהו שאני עד עכשיו לא מבין. לצערי, שכחתי את השם של המורה הרמאי הזה. חבל.

כי.........

השם שלו היה על האוטו שלו (כמו באוטו של כל מורה לנהיגה) וכי הוא נתן לי את תעודת הזהות שלו (הרי אם חייבים לתת פרטים... זה הולך בשתי הדרכים). אפילו את הטלפון שלו היה על האוטו. אני פשוט הייתי כל כך מבוהל ולא מרוכז שלא שמתי לב לכלום. רק עכשיו אני מבין שהיחיד שעבר שם על החוק היה הוא, ושלא היה לי ממה לפחד. בהתחלה כשהוא בא אלי, חשבתי שהוא רוצה להביא לי מכות או משהו. טוב, גם ממקרה כזה לומדים. בפעם הבאה אני כבר לא אהיה כזה פוסי ו"ילד טוב".

כמה דברים:../images/Emo26.gif

לא כזה משנה אם נתת לו או לא - הרי בכל מקרה אם הוא היה רוצה להגיש תלונה נגדך, יש לו את מספר הרכב שלך! מה קורה כשנהג עובר באדום ומצלמה מצלמת אותו? הרי המשטרה לא יכולה לדעת מי נהג בפועל ברכב! שולחים דו"ח לפי מספר הרכב... אז אל תרגיש פתי - אם נתת לו פרטים או לא - זה לא ממש משנה... אגב - להבא, אם יש לך מקרה דומה ואתה מתלבט אם אתה כן חייב לתת לו פרטים או לא - פשוט תגיד "רק שניה", צלצל מהפלאפון 100 ותשאל את המוקדן... פשוט תספר לו את הסיפור ותשאל מה החוק מחייב אותך... אם תפעל ככה - זה יעזור לך פעמיים: 1) אתה יכול להיות שקט שאף-אחד לא יבוא אליך בטענות שעברת על החוק (הרי מוקדן של המשטרה הנחה אותך) 2) סביר להניח שאותו מורה לנהיגה, אם הוא היה מודע לזה שהוא משקר לך בפרצוף - היה נרתע כשהוא היה רואה שאתה מתקשר למשטרה ושואל...

2sexy2b true

New member
תגובה לסטלה..

יש חוק שאומר ששוטר בלי מדים לא יכול לעצור אותך או לקנוס אותך הוא יכול לרשום את המספר שלך ולהתלונן כמו אזרח רגיל אבל ברגע שהוא לא בתפקיד אין סיכוי שהוא יכול לעצור אותך, אלא אם כן הוא סמוי... דבר שני, גם אם שוטר בתפקיד ויוצא מהניידת ברגע שהוא בלי כובע הוא לא יכול לקנוס אותך מבחינה חוקית....

ממש לא נכון../images/Emo88.gif...שימו-לב!../images/Emo26.gif

שוטר לא מאבד את הסמכויות שלו כשהוא על אזרחי. יש לו בדיוק את אותן סמכויות עיכוב ומעצר גם כשהוא ללא מדים. ההבדל היחיד הוא שכשאיש משטרה אינו לובש מדים - הוא חייב להזדהות גם באמצעות תעודת-מינוי ("תעודת-שוטר") בפני האדם אותו הוא עוצר/מעכב. זה ההבדל היחיד. חבל שאתם מפרסמים כאן טעויות כאלה - הן יכולות לגרום נזק לקוראים. אני בדיוק כרגע חוזר ממשמרת שנהג אחד סרב להציג לשוטר רשיונות "כי מישהו אמר לו שהוא לא חייב". הסיפור נגמר בכך שהנהג נעצר, נכבל באזיקים ונלקח לתחנת-המשטרה. חבל לכתוב תגובות שגויות שיוכלו סתם לסבך כאן את הקוראים באי-נעימויות מיותרות.

2sexy2b true

New member
הבנו שאתה מתנדב או וואט אבר אבל

אתה רוצה להגיד לי שאם שוטר עוצר אותך והוא בלי כובע (אם אתה מתנדב או משהו אתה בהחלט צריך להכיר את הסעיף הזה!) הוא יכול לקנוס אותך? אני יכולה להביא הוכחה חותכת לכך... אבא שלי היה 20 שנה מנהל אגף התנועה והים הוא חוקר פלילי...

הדברים מאוד ברורים:../images/Emo26.gif

למזלנו - לא אני קובע, לא את ואפילו לא אבא שלך (אגב - אגף התנועה הוקם בשנת 1997, ככה שאני לא חושב שאבא שלך עמד בראשו במשך 20 שנה...
) למזלנו יש בארץ חוקים ותקנות ועל-פיהם צריכים הנהגים הטריים כאן בפורום לנהוג. אז נהגים יקרים - כך צריך לנהוג: יש לציית להוראת שוטר - גם כשאינו במדים (במקרה זה - עליו להציג בפניכם תעודה). [עפ"י תקנה 23(א)(1) לתקנות התעבורה] כן - שוטר שניגש אלייך בלי כובע יכול לתת לך דו"ח. יש הוראה לשוטרים לשים כובע - וכן, את יכולה להתלונן עליו ואולי המפקד שלו ינזוף בו על כך - אבל אין לזה קשר לחוקיות הדו"ח שקיבלת! עברת עבירה - קיבלת עליה דו"ח. אין לזה קשר אם השוטר חבש כובע או אם החולצה שלו הייתה מחוץ למכנסיים. כשמדברים על עיכוב ומעצר - כנ"ל. שוטר אינו מאבד את סמכויותיו כשהוא לא על מדים (ואפילו לא כשהוא לא במשמרת). [ואת מוזמנת לעיין בפקודת המשטרה הרלוונטית (בסעיף 3(ג)(1)(ב) תוכלי למצוא התייחסות לעיכוב כשהשוטר אינו במדים)] ושוב - אם לא יודעים - לא כותבים
חבל להטעות כאן אנשים ולסבך אותם אח"כ בגלל אי-דיוקים.

2sexy2b true

New member
חחחחחחח אתה מצחיק אותי אבל למה לא ל

להגיב... א. אגף התנועה מחוזי אזור השרון לא הוקם בשנת 1997.. ב. יש לי הודעה בדואר שהדו"ח בוטל וערעור שהתקבל משום שהשוטר לא חבש כובע, ואני מניחה שאם אתה כזה חסר חיים תוכל למצוא גם את הסעיף הזה משהו בסגנון "שוטר שלא חובש כובע מביש את מדינת ישראל" אני לא יודעת איך זה מנוסח בדיוק, אבל יש לך זמן לבדוק לי לא?! או שאתה מפכ"ל המשטרה... וחוץ מזה, אני ירשום מה שעולה על רוחי ובטח שלא אתה תגיד לי מה לכתוב, כל אחד יחליט בשביל עצמו איך להתחייס לכתוב... take it easy... חחחחחחח אולי יש גם איזה חוק בשביל זה?! או מה שלא אומרים לא כותבים! חחחחחחחחחחחחח אתה לא מבין איך אני נקרעת מצחוק כאן יש אנשים שפשוט משעמם להם....

Krishi

New member
דבר ראשון.... תרגיעי...

יש לך פה אדם שיודע קצת יותר ממך שלא לדבר שהוא מבוגר יותר אז תני כבוד.. דבר שני.. שוטר בלי מדים יכול ועוד איך לתת קנסות.. אם אני לא טועה יש לנו פה את מישל (surender my soul) שבעצמה נתנה למישהו דו"ח כשהיא לא הייתה על מדים.. מספיק שמראים תעודת שוטר או מה שזה לא יהיה... ואבא שלך מצידי יכול להיות ראש הממשלה...

2sexy2b true

New member
חחחחחחחחחח באמת נראה לך?!

באמת נראה לך שאבא שלי מנייאק?!?!אבא שלי הרבה ליגות מעל זה... וחוץ מזה אני סתם אוהבת לעצבן אנשים שמתלהבים מהעובדה שהם מתנדבים (לא שאני נגד אני בעצמי התנדבתי תקופה) ומרגישים שהם מעל כולם ושאף אחד אחר לא מבין. "אבא שלך יכול להיות מצידי ראש הממשלה" חחחח תודה שאתה מרשה לו הוא בטח היה מבקש ממך אישוור קודם חחחחח.... וזה שהוא נולד 9 שנים לפני לא הופך אותו למיסטר know all

../images/Emo5.gif מה הרעיון בלשקר???../images/Emo26.gif

הגיל שלי באמת לא משנה. גם לא העובדה שאני מתנדב. אין לזה שום חשיבות. מה שכן חשוב הוא שאת משקרת ביודעין, כותבת כאן בפורום "עובדות" לא נכונות, טועה ומטעה את חברי הפורום בכוונה!!! כמו שאמרתי - זה יכול להכניס כאן אנשים לצרות מיותרות. אני חשבתי שאת סתם טועה או מתבלבלת - אבל העובדה שאת שיקרת לאנשים כאן בפורום בכוונה אפילו עוד יותר מקוממת.

2sexy2b true

New member
גבר לקחת קשה את העניין אה?!

תרגע בסה"כ רציתי לעצבן אותך קצת, כולנו פה בני 17+- לא מצפים כאן מאף אחד לדעת מהם הם חוקי המשטרה! חחחח מועה את חברי הפורום בכוונה? כל דבר שנאמר כאן צריך לקחת בערבון מוגבל, זוהי קהילה=פורום או איך שתקרא לזה אנשים כאן כותבים מה שבא להם, מאיפה לי לדעת אם אתה לא כאן במטרה לז*** ת'שכל? זה בדיוק אותו הדבר. חחחחחח הנקמה המתוקה שלי בשוטרים... לא סובלת טותם עם מסריח וטיפש אפילו שזה אבא של החברה הכי טובה שלי הוא ההוכחה החיה לכך, הוא לא שם חגורה בחיים שלו, הוא חונה על מדרכות כמה שבא לו, הוא שם צ'קלקה על האוטו שהוא ממהר וכו'... אתה יודע מה מקומם אותי???? שאתה כל הזמן מדגיש חחחח צא מהסרט תכנס לפורום שוטרים או משהו אני בטוחה שיהיה לך שם קהל... ותקח בחשבון שאתה משוחח כאן אם אנשים שקטנים ממך בעשר שנים שחלקם נהגים דנדשים וחלקם לומדים נהיגה... by the way אל תקח ללב תקח לריאות...

למעלה