שאלה

סמסרה1

New member
שאלה

היי אביבה האם יש מצב שמעבר דירה באמת יכול לשנות דברים? האם באמת יכול להיות שבית מסויים עושה נחס?

בוודאי, הרי בזה בדיוק מדובר

בפנג שוי. לאו דווקא במעבר אלה בשיפור מקום המגורים/עבודה שלנו כל הזמן. המשפט "משנה מקום משנה מזל", עובד יופי בפנג שוי. גם: "דירה נאה, כלים נעים ובתים נאה, מרחיבים דעתו של אדם" יש הוכחות כל הזמן אצל אנשים שמעברי בתים עשו להם הרבה דברים בחיים. יש כאן בדף הזה הודעה שלמה שמדברת על מהלך חיים, של כמה שנים, שבהם קורים כל הזמן דברים... יום נעים

סמסרה1

New member
כלומר...

היי אביבה יוצא איפוה, שהאפקט של שיפור מקום מגורים נוכחי זהה למעבר מקום מגורים חדש, נכון?

לא ממש

שיפור מגורים קיימים הוא שיפור תנאים קיימים. הם עדיין קיימים, אך משופרים מאוד. מקום מגורים חדש, בתקווה שנבחר טוב טוב על פי העקרונות של הפנג שוי ,אמור להביא תוצאות טובות יותר. עצם מעבר הדירה לא בהכרח משפר... יש מעבר לבתים חדשים,שלא התחשבו בהם בכמה עקרונות בסיסיים, מכיוון שלא ידעו, לצערי, שעשו את ההיפך... ויש הרבה מאוד שיפורים של פנג שוי שהביאו ברכה והצלחה.

סמסרה1

New member
הסתבכתי ../images/Emo2.gif

אביבה קצת הסתבכתי מהתשובה. דירה נוכחית, שגרים בה והיא דירה נחמדה ועורכים בה שיפוץ וקצת צובעים ובואי נגיד יעשה גם סדר , האם זה לא מספיק? האם עדיף לעבור לדירה חדשה לחלוטין? האם המעבר משנה יותר את המזל מאשר האפשרות הראשונה? לגבי דירה חדשה, אני מבינה שבפנג שוי יש עניין של כיוונים ועוד, אני מדברת על פנט האוז למשל שיש את כל הכיוונים, דירה שהיא לבד בכל הקומה, האם היא יכולה לשנות מזל לטובה לפי הפנג שוי? תודה לך על התייחסותך לשאלותיי

סמסרה1

New member
אבל...../images/Emo12.gif

לא נעים לי ללחוץ, אך אני לחוצה. בן זוגי לוחץ כאן ועכשו לבצע העברה, כי מצאנו משהו מתאים. ואילו אני מסתפקת במה שיש.

נו, טוב בסדר,

אני צריכה גם לישון קצת בלילה, לא? אז כך, קודם כל אני לא יודעת מה זה אומר בשטח כשאת אומרת שהדירה שגרים בה כעת היא דירה נחמדה.אני גם לא יכולה לדעת מה זה מספיק או לא. בנוסף, אינני יודעת באיזו דירה חדשה מדובר, מה כיווניה, מה מצבה, והאם היא מתאימה מבחינת הפנג שוי. בכל דירה/פנטהאוז/בית פרטי/חדר או שולחן יש את כל הכיוונים. גם כשאין חלון או פתח, הכיוון תמיד ישנו. איך אני יכולה לדעת בלי לראות, אם הפנטהאוז יתן שינוי לטובה? בכל זאת אומר משהו, את מה שיש, את כבר מכירה. את החדש ומה שהוא צופן בתוכו, לא. אם זה טוב או לא אוכל להגיד רק כשאראה בעיני. זה קשור לגובה הבתים מסביב, גם, חוטי חשמל, עמודים, כבישים, וסידור החדרים בתוך הבית עצמו. זכרי, ששינוי תמיד מפחיד וגם מביא דברים חדשים. יום טוב

סמסרה1

New member
מעבר לדירה חדשה

אביבה אם אשתכנע ואעבור למקום מגורים חדש, ואם אזמין , למשל, אותך- אם תסכימי, אזי בכל מקרה ישנם קירות בנויים שלא יוזיזו, וכבר נקבעו שם חדרי השינה הסלון המבטח, אז עדיין אפשר לשפר לפי הפנג שוי? אביבה, אני מודה לך על התייחסותך. (מדובר בלקיחת משכנתא לא קטנה בגילי, בו בזמן שכרגע אין לי חובות ומבחינה זו יש לי שקט ושלווה ואני חייה...).

בוודאי, שאפשר

לכל מצב נתון בשטח יש אפשרויות רבות לשיפור. ראי דוגמא שאולי תבהיר לך משהו: נניח שמיקום הסלון בביתך הוא בדרום. אז על פי הפנג שוי כדאי שיהיו בו חומרים/צורות/צבעים שמתאימים ומאזנים איזור זה וזה ובהתחשב ביסוד שאיליו שייכים דיירי הבית. נניח שהסלון ממוקם במערב - אזי הצבעים חומרים כיוונים וכו' הם אחרים. נניח שהסלון ממוקם בדרום והכניסה איליו היא מכיוון צפון, או כניסה מהמערב. נניח שהוא במערב, הכניסה איליו מהמזרח, והכניסה לבית מהמערב. זו דוגמא קטנטנה, של חשיבה ועיצוב על פי הפנג שוי. אל תנסי להבין את הדברים, זה לא כל כך פשוט. כמו שאמרתי קודם, שינוי יכול לעשות טוב, ולעיתים גם לא. מאוד חשוב לעשות את הדברים בשיקול דעת, בסבלנות, ולא למהר לקבל החלטות מתוך לחץ.

למעלה