שאלה..

• פותח הנושא VSman
  • פורסם בתאריך

crane

New member
אני חושה שהוא התכוון להיאן

הקאטות הראשונות בשוטוקאן נקראות היאן וממוספרות: היאן שודאן, היאן נידאן, היאן סנדאן והלאה. ולגבי שאלתך, אני לא מסכים עם אותה קביעה. לפחות בשיטתנו, הקאטה אמורה לפתח מודעות כוללת ופרטנית יותר בו בזמן. בסיום הקטע וגם בכל שבריר שנייה בזמן ביצועה, במצב האידיאלי, עליך לדעת איפה נמצא כל איבר בגוף, מה רמת המתח בו, היכן נמצאת הנשימה וכיו"ב.

Tonjin

New member
במידה ואתה צודק, מה שנראה על פניו

הגיוני, אז התרגום המילולי שלו להיאן הוא לא מדויק... גם אני לא מסכים אם הקביעה, אם כי אני יכול לראות את ההיגיון מאחוריה..

crane

New member
גם אני רואה את ההיגיון שמאחוריה

ואני מכיר את הגישה הזו. אני רק מציין את הגישה שאני מכיר מביה"ס שלי. איך זה אצלכם באיקידו?

tessen

New member
יעילות הקאטה

באה לידי ביטוי: 1. עבודת הגוף בתנועה, התמקדות על דגשים נכונים בתנועת הגוף בטכניקה. 2. חיבור בין התנועה לנשימה. 3. חזרה טובה על טכניקות, גם ללא פרטנר בנמצא.

אליקום

New member
הקאטה

הקאטה לפי הגדרתי היא סיכום של או רוב חומר הלימוד של השיטה שבה אתה עוסק ולומד. אתה עושה את התרגילים ברצף באוויר. זה נותן לך הבנה ותרגול של החומר הנלמד יכולת להבין את התרגיל ולהתשפר בדרך שבה אתה מבצע אותו. מטרת הקאטה היא גם להעצים ולשפר את היכולת הגופנית שלך כי היא אימון תנועה יומי וארוך.

Pyongwon

New member
מטרת הפומסה...

א. כדי להיכנס לעומק - קח את הספר של אריה בייגן וקרא אותו מתחילתו ועד סופו. ב. מי המאמן/ת שלך? ג. צריכים פומסה עבור כל הסעיפים שכבר נכתבוו - ועוד כמה שלא- דהיינו - דרגות, (כי בלי פומדסה אין דרגה) , חידוד הטכניקה (שבלעדיהם אין קרבי), חידוד הריכוז (שבלעדיהם אין רקטות!) ועבור הנסיון לעבוד עם עצמך באופן אישי (שבלעדי זה, לא תוכל לזוז לעולם). ד. כדאי לך להתחיל לאהוב לתרגן פומסה, כי למרות שהתחרויות הקרביות נגמרות בגיל יחסית מוקדם - תחרויות הפומסה נמשכות לעד. לא צחוק!

שיזנדו

New member
מהות הקאטא

מידי פעם עולה השאלה בפורם זה על מהות וחשיבות הקאטא קאטא היא עוד דרך אימון לעוסק באומנות לחימה מתוך מגוון רחב של אימון הרבה סיבות הוזכרו רובן ככולן נכונות אך אפשר לראות את האימון בקאטא בצורות הבאות קאטא עבור קיהון(בסיס) - דרך אימון אשר בה אנו מתאמנים על תנועות בדידות ושילובי תנועה קבועים אשר נלמדו ונלמדים זה זמן רב ואשר יכול לשמש לנו מעין תורת אימון בסיסית כתובה. קאטא עבור קאטא- דרך אימון שבה אנו נשפר יכולות כגון נשימה גמישות זריזות תיזמון הקאטה וכו קאטא עבור קומיטה( קרבות)ואשר בה אנו יכולים להתאמן על ההבנה הטכנית מול ביצוע טכני שונה ומשונה(כגון "אויוו" "אומואוטה" "בונקאי" "אורה"וכו. כך שקאטא נותנת לנו דרך נוספת ומעוד מענינת לישום אומנות הלחימה שלנו יש לציין כי אל לנו להתבלבל בין האות של קאטא על כל המרכיבים שבא לבין קרבות חופשים אשר בהם אנו לא נלחמים תנועות מתוך קאטא כל שהיא אלה פשוט יוזמים ומגיבים מול כל אקציה כנגדנו אם על ידי ראאקציה או על ידי אקציה נוספת, מקווה שעזרתי בנושא זה במקצת. אני מאמין שמהות זו נכונה גם לפומסה למרות שאני בא מעולם הקראטה המסורתי אשר הוא גם רך וגם קשה

cfc

New member
מהות הקאטה

צר לי לחלוק על חלק מהדעות שהושמעו כאן ,אולם לדעתי מטרתה היחידה של הקאטה הוא שימור האינדבידואליות של השיטה ,במידה ונרצה לשפר ולתרגל את העמידות --נעבוד על עמידות, במידה ונרצה לשפר תנועות ספציפיות --נעבוד על קיהון , כנ"ל לגבי מבטים ,נשימות ועוצמה , לא חלילה שאני מזלזל במהות הקאטה ,כי הרי הקאטה מכילה את כל האלמנטים של השיטה בה אנו מתאמנים ,אולם עדין לקאטה מטרה אחת והיא שימור השיטה ,לכל לוחם אלמנטים תנועתיים שלו אישיים,ופעמים רבות שנפצה בלוחם לא נוכל לדעת מאיזו שיטה הוא הגיע (האם זה שוטו קאן שוטו קאי ....) אולם כאשר לוחם מבצע קאטה זה הרי ברור מהיכן הוא הגיע ואיזו שיטה הוא מתכונן להציג

אשכר

New member
לקאטה יש תכונה של מדיטציה

כלומר, נקיטת פעולה מסויימת הדורשת תשומת לב מסויימת בעת השקטת המחשבות. אני לא אומר שזאת המטרה העיקרית של הקאטה (אם בכלל יש מטרה אחת שהיא העיקרית)... ואולי דווקא כן

אשכר

New member
כבר אמרו את זה לפני, בשרשור הנוכחי,

אבל במילים אחרות.

למעלה