שאלה...

רונאסטל

New member
שאלה...

מאד התלהבתי מכל היצירות המדהימות שראיתי כאן. אבל... יש לי משהו נגד צבעי מאכל... יש צבעים טבעיים? ברכות על הפורום החדש

מירבלי

New member
אין צבעים טבעיים לקניה ,אך בהחלט

ניתן להכין לבד אך.... לא ניתן להישתמש עם הצבעים בבצק הסוכר ומעבר לכך גם הטעם יהיה בהתאם לדוגמא אם תעשי צבע מאכל סגול מסלק העוגה עלולה להיות בטעם של סלק מעבר לכך לא נורא כל כך לאכול פעם ב-כמה זמן משהו עם צבעי מאכל המון דברים שקונים למאכל ביום יום הם עם צבעי מאכל אז למה עוגות כאלה לא

מסכימה עם מירבלי, פעם פעמיים

בשנה זה לא כל כך נורא
, מה גם שאם מקפידים להשתמש בצבעי מאכל ג'ל שהם בעלי ריכוז גבוה יותר של פיגמנט ולכן צריך ממש קצה של קיסם צבע אז זה לא כל כך נורא, אפשר גם להקפיד להשתמש בסקאלת הצבעים ה"פחות" מזיקים.

t a l talim

New member
גם אני מסכימה, ומוסיפה-

בעוגות כאלה משתמשים בדרך כלל בכמויות קטנות מאוד של צבע מאכל, (במיוחד במצוירות). בדרך כלל, עד שמגיעים לעוגת יום ההולדת, אוכל כל ילד כמות צבע גדולה הרבה יותר בממתקים שקיבל ובמיץ, מאשר בפרוסת העוגה שיקבל... אבל אם בכל זאת לא רוצים צבעי מאכל, מספר פתרונות- - לנסות להשתמש כמה שיותר בבצק הטבעי, הלבן- * בציור- לבחור נושא עם הרבה לבן, או שהציור יהיה קטן יחסית וישאר הרבה רקע לבן. * בפיסול- ניתן לפסל בבצק לבן, ולצבוע אחר כך- מתקבל אפקט שונה, אך כמות צבע המאכל קטנה הרבה יותר. - אפשר כמובן גם לקלף! פשוט להוריד בעדינות את שכבת הסוכר, ולאכול את העוגה הטעימה (והבריאה) שבפנים, ללא טיפת צבע מאכל. - צבע חום יתקבל יפה בשילוב בצק שוקולד. (מתכון בקישורים) למשל- עוגת כלב כזו, ניתן ליצור כמעט ללא צבע- הגוף לבן טבעי, החום מבצק שוקולד, והדשא הוא רק המשטח שלא אוכלים. מה שנשאר זה רק מעט אדום ללשון וכתום ללחיים...

sweetie pie

New member
t a l talim, הכלב הנהדר כאן בתמונה,

והפיל הוורוד, והדרקון הירוק מקסימים בעיניי. נראה לי שזה אותו הסגנון. מאיזה ספר לקוחות הדמויות? זה ספר של Debbie Brown? תודה

t a l talim

New member
כל אחד מספר אחר..

איפה ראית את התמונות? עשו אצלי פשוט הרבה דרקונים, פילים וכלבים, כך שאשמח לדעת בדיוק לאיזה התכוונת, וכך אוכל לענות נכון יותר. אם אני לא טועה, הם משלושה ספרים שונים של דבי בראון, אבל הדרקון למשל מסוגנן שונה מהספר.

sweetie pie

New member
מצאתי את התמונה של הפיל הורוד

אני יודעת שפורסם בפורום אמנות שימושית. לצערי, לא יודעת מי הכין, כך שלא יודעת למי מגיע הקרדיט. באיזה ספר אני מוצאת אותו?

sweetie pie

New member
ותמונה של הדרקון של Northy

Northy מפורום האוכל של YNET. הכלבלב המקסים, הפיל והדרקון הם, לעניות דעתי, בסגנון דומה. (תקני אותי אם אני טועה, אוקיי?) באיזה ספר אני מוצאת את הדרקון? ובאיזה ספר את הכלבלב? תודה רבה

t a l talim

New member
הסגנון אכן דומה,

ונובע בעיקרו מתנאים של סדנא- כל המשתתפים קיבלו את אותה עוגה (כיפה בגודל אחיד), והפיסול הותאם אליה (ולא להפך). אינני זוכרת מה המקור- אבדוק בספרים ואחזור אליך.

l i e l i t a

New member
אל איזה ספר (או ספרים) את ממליצה?

אני מחפשת ספרים לרעיונות. יש לך איזו המלצה? אפה אני יכולה להסיג אותם?

t a l talim

New member
תלוי-

למתחילים או מתקדמים? רעיונות לעוגות פשוטות או מסובכות? לילדים או מבוגרים? בעקרון- כל ספר של דבי בראון מוצלח בעיני, במיוחד החדשים. יש גם את קרול דיקון, שהעוגות שלה קצת פחות יפות בעיני, אבל לומדים הרבה מהספרים שלה.

m noga

New member
אני דווקא שאלתי היום בקשר לצבעי מאכ

ל טבעיים כי גם אני לא ממש אוהבת את הרעיון.... ובשף 4 אמרו לי שקיים צבע מאכל טבעי, ושהוא יקר.... אבל הם לא יודעים איפה אפשר להשיג....אותי תנסי בחנויות טבע...

למעלה