שאלה

R a a B

New member
שאלה

האם יש דרך ללמוד לאלתר? (בעיקר על סטנדרטים) אז אם למישהו יש חומר.. או אפילו חומד של עצמו שיביא לי תודה רבה

יפתח14

New member
אני לא חושב שאפשר ללמוד לאלתר...

תנסה לעשות שינויים בקצב....סינקופות למיניהן וכאלה... בנוסף- תנסה לעשות מעברים בהפסקות (על אותו סולם של השיר!!). שלושה שירים שאני למדתי לאלתר עליהם הם: summertime, after you born, ומקי סכינאי..... שירים שקל לאלתר עליהם...

R a a B

New member
אוקיי שאלה אחרת

נגיד נדבר על סטנדרטים ניקח לדוגמא את "בלוז פור אליס" איך אני יודע על איזה סולם הוא? ועל מה לאלתר?

Fatach

New member
שמע, זה עניין של תאוריה...

בעקרון אני חושב שאתה יכול לקחת איזה מורה לאיזה כמה שיעורים שיעבוד איתך רק על זה... (מכיוון שזה ג'אז זה מורכב מהרבה שינויי סולמות אז זה לא פשוט כמו נגיד המוזיקה הישראלית הרגילה שבד"כ האקורד הראשון בה הוא הסולם ולפעמים יש יציאה מהסולם...) אם אתה רוצה אני יכול הוציא לך את הסולם של השיר הנ"ל, רק תבקש... אבל לפי מה שהבנתי אתה רוצה בכללי לשירים ולא לשיר הספציפי הזה... ובתגובה לתגובה למעלה: אילתור זה לא רק סינקופות (שונא את המילה הזאת) או שינויי קצב, אלא הוספת תוים נגיד וכאלה בכלל שינויי של כל הקטע. נסו לשמוע קטע מסויים מהריל בוק שתורידו מקאזה (את הקטע, לא את הריל בוק) ולראות שתמיד בפעם הראשונה זה כמו בריל בוק או דומה ואח"כ זה נהיה ממש שונה...

scooby4

New member
לדעתי חשוב

ובמיוחד להתחלה, לא לקחת שירים שמלכתחילה מורכבים ולנסות לשחק איתם עוד יותר - כי אז אתה שם את עצמך על קו מאוד דק. לנסות קודם לקחת קטעים פשוטים, אולי איזה בלוז, ואז כשרואים שמתחילים להשתלט על זה או/ו שהקטע מתחיל להימאס, עוברים לקטע אחר קצת יותר מורכב. אני חושב שאפשר להשיג את ההנאה ואת האנדרנלין שבאילתור בשני המקרים.

יפתח14

New member
כמובן שאילתור זה לא רק...

סינקופות (אני גם שונא את הקצב שלהם) וקצב...ככה לפחות אני התחלתי... אני מסכים עם מה שנאמר שצריך לקחת שירים פשוטים ולאלתר עליהם ורק אז לעבור לשירים מתקדמים....בכל אופן- לא יזיק ללמוד תיאוריה...

1טורקיש

New member
בעיקרון...

דבר ראשון תנסה לשיר את מה שאתה מנגן, זה הכי חשוב לאילתור, ובין השאר למדתי את זה אצל ארני לורנס מי שמכיר..עכשיו, תנסה לפי הסולם של השיר(ההתחלתי\בסיסי) לאלתר איזה מוטיב ולפתח אותו למנגינה,יש עוד דברים רק שאני צריך לזוז...

scooby4

New member
אז כנראה שאתה לא מאלתר טוב ../images/Emo13.gif

נסה לשמוע כל מיני גירסאות של אותו הקטע אותו אתה מנגן ופשוט תיקח איזשהו קטע אילתור שאתה אוהב ותלמד אותו. ככה תרחיב את הידע שלך, וחשוב מכל - את היצירתיות שבך, וככה, לפחות אני מקווה, לא יהיה לך משעמם. הרי בשביל מה צריך אילתור בעצם? כדי שלא יהיה משעמם. כך שאם אתה אומר שמשעמם לך כשאתה מאלתר, אז כנראה יש פה איזשהי סתירה. העיקר זה להנות / לגרום לאנשים ששומעים אותך להנות (לתת זה לקבל).

scooby4

New member
*עוד משפט חוכמה זול*

ששמעתי מישהו אומר אותו רק מלפני מס' שבועות; "מנגינה היא תירוץ לאילתור".

R a a B

New member
וואי ענק...

הצלחתי לאלתר על הקטע "Cheek to Cheek" לקח לי קצת זמן למצוא את הסולם אבל לבסוף הצלחתי... מה אתם חושבים? האם זה קטע קל יחסית לאילתור?

razytzhaky

New member
ספר: האלתור בג'אז יסודות ותיאורייה

מנגן ג'אז? לומד לאלתר? האם אתה זקוק לסדר בתיאוריה ובמושגים? האם אתה זקוק לעבודה מודרכת? כיצד תוכל להגיע לביטוי עצמי באלתור? שאף להצלחה! הספר שיעשה לך סדר בראש! הספר מגבש את יסודות האלתור בג'אז באופן מקיף ויסודי, בצורה מסודרת, ברורה, עניינית וקלה להבנה, "בגובה העיניים". היסודות, הרעיונות, והטכניקות מוסברים בפשטות ובבהירות אך עם זאת, באופן מעמיק ויסודי. נושאי הלימוד פותחו במהלך השנים האחרונות מתוך נסיון העבודה "בשטח" עם תלמידים. תכנית הלימוד בדוקה, מוכחת, ומניבה פירות בתחום העיוני והמעשי – ביצועי. הספר ינחה אותך שלב אחר שלב, החל מהבנת מושגי היסוד התיאורטיים ועד לביטוי עצמי באלתור. הספר והתקליטור המצורף מהווים ערכת לימוד נוחה ויעילה. הלימוד פשוט וקל, וההתקדמות - מהירה ומהנה. לפרטים נוספים והזמנות: רז יצחקי – 668-448-066 (668-448-6-054) [email protected]

למעלה