שאלה:

Hammerfall

New member
שאלה:

קראתי באיזה ספר של מו"ד (אני כבר לא זוכרת כל כך איזה) שנשים קוסמות\כוהנות\מכשפות\דרואידיות בקיצור שמשתמשות בקסמים או בכשפים או משהו כזה מאבדות חלק גדול מהעוצמה שלהם בזמן שהן מקבלות מחזור. עכשיו לשאלה: האם זה נכון? איפה זה כתוב בדיוק? האם יש שהמ"ים שבאמת מתייחסים לזה בזמן משחק? כאילו פעם בחודש של המשחק השה"מ אומר "טוב, את במחזור הכוחות שלך מקבלים מינוסים" וכאלה? איך בכלל אפשר להיות במעקב אחרי זה? אם שה"מים מתיחסים לזה אז הם גם מתיחסים לעוד כל מיני דברים שנגררים ממחזור כמו כאבים והורדת נק"פ זמנית או משהו כזה? כל מידע שתוכלו לספק לי ממש יעזור לי אני מאוד סקרנית לגבי הנושא...

Eye Of Ra

New member
זאת באמת שאלה טובה...

אבל לא נראה לי שכל השה"מים מתייחסים לזה כי זאת דיי אפליה...

ננסק

New member
אין שום דבר רע באפליה

זה עושה דברים מעניינים. אבל זה נשמע כמו סתם טרחה, לא עוקבים אחרי דברים כאלו. זה כמו שאתם לא עוקבים אחרי מספר הפעמים ביום שהדמויות הולכות לשירותים, ואם יש ל"גונזול המופלא" עצירות והוא מקבל 1- לגלגולי התקפה בגלל זה. זה לא מספיק חשוב לסיפור. אם התייחסות למחזור תביא עניין כלשהו, כמו למשל משחק אחר של הדמות כשהיא מלאת הורמונים, אז בהצלחה, have fun. אפשר לקחת את זה רחוק יותר, אולי בעולם הפנטזיה אין הורמונים, והמחזור נובע משינויים קסומים בעולם, שהנשים יותר קשורות אליהם (ולכן הן קוסמות חזקות/חלשות יותר בזמנים מסויימים). אבל אפשר להתייחס ככה לכל דבר, כמו למשל להתחיל לחשוב בכובד ראש על הפטריות שהדמויות אוכלות ולתאר את ההשפעות שלהן, כי פטריות קסומות זה נפוץ בעולם.

ננסק

New member
מה כתוב בספר?

כל מה שהבאתי זה רעיונות. אם אתה מתכוון למה ש-Hammer הביאה, אז כן, גם אני הייתי שמח לשמוע באיזה ספר קראת את הרעיון ההוא.

Hammerfall

New member
קודם כל...

זה לא המר ולא Hammer השם הוא דנה- לכל מי שלא ידע... הכינוי בא משם של להקה שאני אוהבת שהיא בסגנון פאואר מטאל... חוץ מזה ראיתי את העיניין הזה בסדרת מנגה בשם: Slayers שמדובר בה על קוסמת צעירה, צינית וממש ממש מצחיקה- הסדרה מומלצת בחום. והאמת היא ששם זה אכן נראה הגיוני כל העיניין (זאת סדרה על מו"ד). וגם קראתי את זה באיזה ספר על מו"ד אבל כמו שאמרתי אני כבר לא זוכרת איזה ספר(אם אני אזכר אני אודיע לכם). פשוט חשבתי שאם כבר כן משחקים משחק רציני ומעמיק עם כל מיני פרטים כאלה אז כן צריך לדעת מה נסגר עם דברים כאלה... וגם רציתי לדעת אם יש מישהו כאן שכן משחק ככה... וגם רציתי לדעת מה אתם יודעים על העיניין... וגם אם אתם יודעים איפה אפשר למצוא עוד מידע על העיניין... ואם אתם מכירים עוד דברים מוזרים שקשורים למשחקי תפקידים... בקיצור רציתי לדעת כל מיני דברים ואודה על עזרתכם בעיניין סיפוק יצר הסקרנות שלי, בתודה מראש, דנה.

ננסק

New member
אנחנו לא נעשה אאוטינג בפורום,

וחוץ מזה, לא ידענו. סדרה על מו"ד? מה זאת אומרת? אני אומנם שמעתי על הסדרה, אבל אף פעם לא שמעתי שהיא קשורה למו"ד באופן כלשהו. אני אשמח לעוד פרטים. משחק רציני ועמוק לא שווה למשחק מלא פרטים. צריך פשוט להחליט איזה פרטים חשובים, ולהדגיש אותם, זה הכל. ואנחנו כאן לכל שאלת סקרנות שהיא, אנחנו טובים בזה!

Hammerfall

New member
מה זה

אאוטינג? אוקי אין בעיה אבל אם כבר אז לא המר\Hammer זה נשמע קצת טיפשי... ואין בעיה, אז עכשיו אתם יודעים. זאת סדרת מנגה עם דמויות מצויירות וכל מיני מצבים משעשעים שמתנהלת כמו משחק מו"ד... יש קוסמת שיש לה כוחות והיא ממש מצחיקה וצינית וקצת מוזרה שהיא מתחברת עם איזה לוחם גדול ולא חכם במיוחד שמתחיל ללוות אותה, בקיצור צריך לראות כדי להבין בדיוק וכדאי מאוד לראות כי זה ממש מצחיק. ובפרק האחרון שראיתי שנראה לי היה פרק 6 אהו כזה מסופר שהכוחות שלה ממש נחלשים כי זה "הזמן הזה בחודש" ואז נזכרתי שגם קראתי את זה באיזה ספר ופתאום עיניין אותי. אם אתה רוצה עוד פרטים תהיה יותר ספציפי בשאלה אבל עדיף לך להוריד כמה פרקים מקאזה לראות וזהו. זה אכן נכון, גם כל מיני פרטים עודפים סתם מבזבזים זמן והנאה ועדיף בלעדיהם. כמו שאמרו עם הקטע של השירותים והאכילה ועוד כל מיני שאם היו מזכירים כל אחד ומתעכבים יותר מידי על כל אחד מהם אז זה היה יכול להיות קצת מעייף ומעיק. אני שמתי לב שאתם טובים בזה, בגלל זה אני כל הזמן שואלת עוד ועוד שאלות אני כל כך שמחה שאתם קיימים, הסקרנות שלי אף פעם לא הייתה מרוצה יותר... תודה לכולכם, אפילו רק על זה שאתם חיים ונמצאים כאן ועונים לשאלות שלי, אני כל כך מאושרת

ננסק

New member
אין בעד מה, באמת

אישית אני מאוד שמח שאני חי, אחרת היה יכול להיות כל כך משעמם לי. אני אוריד כמה פרקים, בהמלצתך, ונראה. אאוטינג זה לחשוף את השם של מישהו בפורום, בניגוד לרצונו. זה נחשב מעשה מאוד לא אתי ברוב הפורומים ברשת.

DDN

New member
אבל אבל אבל

אם בכרטיס שלך רשום השם, האם לקרוא לך בשמך בפורום זה אאוטינג? וכו' וכו' וכו'

ננסק

New member
כן, בהחלט

ולדעתי האיסור על אאוטינג מופיע גם בחוקים של פורומי תפוז. זה שהשם שלך מופיע באפשרות שתיאורטית פתוחה לכולם כנראה שלא מהווה נקודה מספקת. יש המוני אנשים שבכלל לא בודקים את הכרטיס של מי שהם מדברים איתו, והמונים נוספים שלא יודעים שהוא קיים. שלא לדבר על כך שאתה יכול לכתוב שם שטויות גמורות, איזה שם שבראש שלך.

Hammerfall

New member
נסלח לך הפעם...

אבל תשתדל שזה לא יקרה שוב, מי יודע אולי בפעם הבאה אני לא אהיה כזאת סלחנית...

l o r e

New member
אפשר להשתמש בשיטה של דרגונלנס

באופן עקרוני אפשר להשתמש בהמון פקטורים לקביעת עוצמת מטיל לחש. הרעיון הבסיסי קובע שבהתרחש אירוע מסויים (מחזור, ירח מלא, עונות שנה וכו'...) מטיל הלחש נהנה/סובל מבונוסים/מינוסים. השינויים הללו יהיו ל-DC של הקסמים שלו בעיקר, אבל יכולים להשפיע על כמות הלחשים בעוצמה הכי גבוהה, יכולות ה-Spellcraft שלו וכו'... בדרגונלנס יש 3 ירחים, כל ירח אחראי על נטייה אחרת של קוסמים (טוב, נייטרלי, רשע) בהתאם למצב של כל ירח בשמיים נקבע כוחו של הקוסם. אם משתמשים במכניקה כזו יש צורך לזכור שני דברים עיקריים: 1. זה דורש מיקרו ניהול, למשל לעקוב אחרי תאריכי המחזור של הדמות. 2. צריך לאזן את תקופת החולשה בתקופת חוזק מקבילה. אני לא מכיר שום ספר מו"ד שנוגע בנושא הזה. ספרי מו"ד של השנים האחרונות משתדלים לפנות למין הנשי, וביטלו כל אפליה (למשל המקס' כוח שדמות נשית יכולה להגיע אליו).

snift

New member
הכל תלוי כמובן ב- GM

ובשיטה שנבחרה למשחק. אם הקסם הוא "כח" פנימי, אז מצבים כאלו בהחלט יכולים להשפיע עליו. לעומת זאת, אם הקסם הוא משהו חיצוני שהקוסם רק מפעיל, אז אני לא רואה סיבה שזה יהיה כך. מעקב אחרי זה עושים בדיוק כפי שעושים מעקב אחרי מצב הירח במשחקים שכוללים ליקנטרופים למיניהם, או כמו במקרה שיש לי עכשיו, מישהו שיש לו כוחות שמושפעים מהירח.

רמץ

New member
מוזר נדמה לי ששמעתי על זה גם

בכל אופן זה לא מאוד מומלץ אלא אם זה ממש תורם למערכה. לפי הרעיון שסניפט הציע אפשר אולי להחיל את זה על מֶכשפות (Sorceresses) ולא על קוסמות.

איתיץ

New member
על מחזור וקסם

באופן כללי אף אחד מחוקי המשחק הרישמיים לא מתייחס למשוואה שכוללת מחזור וקסם. ללא ספק יש איזושהי הרחבה, רישמית או לא רישמית שמדברת על כך. העניין הוא כמובן סובייקטיבי לחלוטין ותלוי באופן ישיר בשה"ם ובעולם המערכה שלו. אתן כמה דוגמאות קיצוניות. במערכת "ממלכת הברזל" (המכיר יכיר) כמעט ולא קיימות "מכשפות", יש "מכשפים", ורוב רובם של מטילי הלחשים הינם גברים. הקסם שזורם מתוכם קשור קשר הדוק וישיר להתנזרות של הקוסם הספציפי, וכך קורה שקוסם אשר מקיים יחסי מין, מאבד הלכה למעשה חלק מכוחו הקסום לפרק זמן מסויים. אם נגלוש קצת, אתה רוצה להיות קוסם טוב, תשמור את הרוכסן סגור. במערכות שבהם הקסם נשאב מהסביבה (עולם הדיסק או השמש השחורה) סביר להניח שלהשפעות ביולגיות של גוף האדם לא תהיה שום השפעה על הטלת הלחשים. בשמש השחורה למשל הקוסם שואב אנרגיית קסם מצמחייה, קשה לי להבין כיצד מחזור יחליש את הפעולה הזאת. עם זאת, אם השה"ם מחליט שבעולם המערכה הספיציפי שלו, הקסם קשור לאיזושהי אנרגייה המשתחררת כתוצאה מזרימת דם מוגברת בגוף (נניח העלאת לחץ הדם לרמה כזו שהוא פולט סוג של אנרגיה המסוגלת להיות מתומרנת רק ע"י מעטים), אזי ישנה איזושהי חשיבות לדמויות במחזור - אגב לאו דווקא לכיוון השלילי. שה"ם במערכה כזאת יכול להחליט שדמות במחזור פועלת בסיכוי של 50% להגברה או להחלשת כוח הקסם שלה, זה רק נראה הוגן. מקווה שעזרתי לשפוך אור על המקרה:)

למעלה