שאלה...

t h e saint

New member
שאלה...

אני לומד איגרוף תאילנדי וחבר שלי התחיל ללמוד איקידו...המורה שלו לאיקידו אמר לו שאיגרוף תאילנדי זה לא אומנות לחימה והיא רק הורסת את הגוף וכו'... ושהתחלתי לחשוב על זה גיליתי שאולי יש משהו בדבריו...כי בסך הכל באיגרוף תאילנדי אתה דיי מזוכיסט ומקבל ונותן מכות כל הזמן ולא לומד משהו עמוק ואת כל המסביב של אומנות לחימה.. רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה... תודה.

איקידו

New member
אוי ווייי

מה זה אמנות לחימה? הוא אמר שאמרו לו שאגרוף תאילנדי זה לא אמנות לחימה... דעתי היא שאפשר להכניס רוח, פילוסופיה והתפתחות רוחנית גם בצביעת קירות ובהליכה לטיול עם כלב. ובאותה מידה אפשר לרוקן את המשמעות העמוקה גם מהאמנויות הכי רוחניות. אפשר להרוס את הגוף אם לא מתאמנים נכון בכל אמנות לחימה. אפשר להשמיץ מהיום עד מחר... מהאינרטרנט תקבל דעות אבל מהליכה למקומות בהם לומדים ומהתנסות אישית תקבל מושג ותחושה מה באמת מתאים לך. מה שאתה אוהב לעשות ואצל מי. איך המורה מלמד, האם הוא והאמנות שהוא מלמד מתאימים לך, האם המיקום והשעות מאפשרים לך באמת להקדיש את עצמך. אלו הם רק חלק מהשיקולים. מה מישהו שמע שמישהו אמר זו בטוח לא הדרך להחליט וללמוד. חווה בעצמך. זאב א.

t h e saint

New member
כן אבל...

מה דעתך על אגרוף תאילנדי יחסית לאיקידו למשל ?!? ואין לי מושג מה הולך באיקידו אז ככה שתסלח לי אם אני משווה בין שני סוגי אומנות שלא קשורים אחד לשני...

איקידו

New member
אין

אין לי דעה על שום דבר יחסית לשום דבר. יש לי דעה רק מה אני אוהב יחסית לדברים אחרים. וזה אישי. אתה רוצה תשובה שתחזק את מה ששמעת? אתה רוצה תשובה שעזור לך להחליט לעזוב או להשאר באגרוף תאילנדי? תקרא שוב בעיון את התשובה הראשונה שנתתי לך פה. יש לך רגליים גוף ועיניים? לך, תראה, תחווה ותחליט! ו... שלא כמו 99% מהאנשים שפונים לכאן בשאלות, אנא חזור לספר מה בסוף קרה !

t h e saint

New member
כמו שציינת...

בורכתי ברגליים גוף עיניים וכו' ואני מתכוון להרזיק בהם כמה שיותר זמן (טפו טפו טפו)... והחלטתי להמשיך בעיסוקי כי אני אוהב אותו.. ושלא כמו 99% מהאנשים שפונים בשאלות ולא חוזרים לספר מה קרה אז מסתבר שיצאתי צדיק!!! :)

zoti

New member
אי אפשר להשוות.

שתי אומנויות לחימה שונות לחלוטין זו מזו.

amir_aikido

New member
שאלה של הגדרה

תסתכל בהגדרה ל"אמנות לחימה" שמוצעת למעלה, בשירשור על מילון לאמנות לחימה. ואח"כ אתה מוזמן גם לחפש בשירשורי הפורום, יש לא מעט שירשורים בנושא. כפי שתוכל לראות מהחיפוש בין כולם. אין הגדרה אחת ומוסכמת של המונח "אמנות לחימה". ובדיוק כפי שהמתאמן באייקידו יכול לטעון. גם אתה יכול להשיב לו כי אייקידו איננו אמנות לחימה, כי בהגדרה שלך לאמנות לחימה, חייבות להיות תחרויות. וכו'. ונקודה שחשוב שתהיה מודע אליה. העומק שמסביב איננו בהכרח סותר אימונים חריפים. ויכול אדם גם להתאמן ולקבל מכות כל הזמן וגם ללמוד את הפילוסופיה שמסביב. ובנוסף - לא ברור לי מדוע אתה סבור שבאימון אייקידו, בהכרח יש פחות נזק לבריאות מבאימון איגרוף תאילנדי. ראשית, גם באימון אייקידו ניתן לחטוף מכות (ולא רק מהידיים, אפשר גם לחטוף אותן ממקלות - את זה אני אומר מניסיון). ובנוסף, הטכניקות של האייקידו לא יעשו טוב למפרקים, אם לא יתרגלו אותן בהרבה מאוד רגש (אצל מתחילים זה אומר מאוד לאט, בעדינות ובלי כוח). אגב, דווקא הנקודה האחרונה היא הסיבה שבאייקידו בד"כ שומרים יותר על הבריאות - יש פוטנציאל גבוה לנזק תמידי. ואני באמת סבור, שתוכל למצוא גם מדריכים לאגרוף תאילנדי שמלמדים כך. ובקיצור, אני אישית, כמתאמן אייקידו, המביע את דעתו הפרטית, לא מסכים עם חברך ודווקא חושב שאגרוף תאילנדי הוא כן אמנות לחימה. ואם תרצה לאפיין אותה יותר - אמנות לחימה ספורטיבית. אמיר

Sham 69

New member
אם כבר מדברים על נזקים מאומנויות

לחימה.. פיזיותרפיסט אחד אמר לי שאומנויות לחימה הן לא בריאות לגב בגלל התנועות החדות והמהירות שהשרירים לא רגילים אליהן.. מה תגידו על זה?

WaveGal

New member
אומן אחד אמר לי את זה על פיזיותרפיה

ולי אמרה פיזיוטרפיסטית

שהופניתי אליה עקב דלקת בפרק כף היד שהיא בהלם מזה שאני עוסק באומנות לחימה שעיקרה נעילות מיפרקים. היא גם היתה בשוק מזה שאני דוחק משקולות בחדר כושר. כנראה (כפי שבודוקאן כתבה) שיש כאלה העוסקים במקצועות רפואיים "שלא יהיו מרוצים מזה שמישהו פעיל יותר מאשר הליכה קלה". רן.

nage

New member
יכול גם להיות שדברי המדריך הוצאו

מהקשר מסוים והובאו ע"י חברך אל תוך הקשר אחר?

t h e saint

New member
יכול להיות...

כמו כל דבר שעובר מאדם לאדם...וכל אדם מוסיף לו את התוכן האישי שלו...אני מאמין שגם התוכן של המורה לא עבר בצורה המדוייקת ביותר על ידי חברי ולקחתי את זה בחשבון.. אבל רק רציתי לדעת את דעתכם בנושא..וקיבלתי תשובה.. תודה.

instr

New member
על מי שטוען

טענות כאלה להוכיח אותן במציאות. בנוגע למכות תלמד לתת ולקבל כמה שפחות. זה בהחלט אומנות. שים לב כי יש הרבה מאוד שטויות, אגדות ופרסומות מסביב מותג "אומנות לחימה".

למעלה