שאלה.....

chen7

New member
שאלה.....

למי שלא יודע ... חן ,20 ,סטודנט שאלה... מה אתם חושבים על תאר שני במינהל עסקים -התמחות בשווק? שווה משהו? יש אלטרנטיבות? תו ד ה מ ר א ש

yos3221

New member
תשובה

בזבוז זמן מוחלט. נקודה. האלטרנטיבה : לך לעבוד או רד מהארץ

לא מסכימה איתך!

אמנם לרדת מהארץ זו האלטרנטיבה הכי שווה, בייחוד לניו זילנד או אוסטרליה, אבל אם כבר נשארים ורוצים להתקדמם בעולם הפירסום- אז תואר שני במנהל עסקים ו/או שיווק.

johny_abola

New member
יוס, למה אתה מדכא אותו?

תואר שני במנע"ס הוא כיום כמעט דרישה בסיסית לניהול שיווק / פלנינג.

chen7

New member
בהדעה של יוס...

לא ממש ראויה מכיוון שהוא לא נותן לי קבלות לדעה שלו. האמת שגם בשרשור הגדול ההוא .. אני לא זוכר שזכינו באמת לשמוע מיהו יוס...(למרות שיש לי הערכה מסוימת אלו) אגב הבעייה שלי עכשו זה להתחמק מהקבע בצבא ובגיל 24 לצאת כבר לתאר שני

yos3221

New member
תראה

יש לי תואר שני - אולי הכי יוקרתי בארץ ואני יכול לומר לך מניסיון שזה חרטה בארטה אבל תעשה מה שאתה מבין

chen7

New member
ה"ניסיון" שלך נבנה באיזשהוא מקום

על סינכרון בין התאורטי והקיים (כמובן מכיוון שהיה לך בסיס תאורטי)

chen7

New member
בגלל ש..

אני בן 20 , מסיים תאר ראשון (נו זה קל...)

חן טי

New member
תשובה מפורטת

ישנם מספר מוסדות בהם MBA נותן לך ערך מוסף על התואר הראשון במנע"ס שיווק: 1. הטכניון- תואר שני המיועד בעירק לבוגרי הנדסה אך במקרים יוצאי דופן הם מקבלים גם ממדעי החברה. 2. בוסטון- יש ל הם שתי שלוחות, האחת בב"ש והשניה ברמת אביב. התואר ברמה גבוהה מאד, אולי הגבוהה ביותר בארץ. הלימודים באנגלית בלבד ותואר שווה באופן מוחלט, עד לרמת הנושא הספציפי בכל שיעור, לתואר הנלמד בבוסטון בארה"ב. מדובר על 6 סימסטרים רצופים (!) 4-5 ימים בשבוע, כאשר בשלושת הסימסטרים הראשונים הלימודים נמשכים עד אחה"צ- כ- 80,000 ש"ח לכל התואר. 3. רקאנטי- executive MBA - מכובד ואיכותי ביותר. אומירם על המסלול שאתה לומד יותר מהסטודנטים שלומדים איתך, לרוב בעלי תפקידים בכירים במשק, מאשר מהמרצים. נחשב התואר היוקרתי ביותר בארץ. ככל הידוע לי מתקבלים רק סטודנטים הנשלחים ע"י חברות, אך אולי השתנו התנאים מאז הבדיקה. * המכללה למנהל- אם סיימת מנהל עסקים במגמת שיווק בתוארך הראשון, אין לך מה לחפש שם. מספר סטודנטים ספרו לי שהרמה שם היא נמוכה מזו הנלמדת בתואר הראשון. אגב, מניסיוני, אם יש לך שני תארים אך ללא ניסיון, אין משמעות לתואר השני. כל האלמנטים המרכיבים את התמהיל השיווקי דורשים ניסיון בשטח על מנת לקבל או "להטיל חוצץ" על נושאים המועלים בקורסים ע"י אנשי אקדמיה. לכן מומלץ לעבוד שנתיים שלוש לפחות לפני תחילת הלימודים לתואר שני.

למעלה