שאלה;

שאלה;

מה זה אירגון IPA (ארגון בולאי כלשהו), איפה הוא נמצא, איך אפשר להצטרף אליו, ושאר פרטים חשובים. אודה לכל מי שיענה בהקדם, אני זקוק מאוד למידע בנושא. תודה

1עדיקקל

New member
ipa

אני יודע שלארגון השוטרים הבין לאומי יש שם כזה.. או אולי יש שם עוד איזו אות

צטערת, אתה בטוח?

למיטב ידיעתי אין ארגון בולאי שאלו ראשי התיבות שלו. איך הגעת דווקא לזה? מה בדיוק אתה מחפש? הארגון היחיד שעליו חשבתי הוא International Philatelic Association הידוע בכינויו FIP. זה הארגון הבולאי העולמי, אך החברות בו רק למדינות, ואם לא הוכרזת עדיין כמדינה לא תוכל להיות חבר. ארגון נוסף הוא American Topical Associatio והוא ארגון האספנים התימאטיים הגדול בעולם. נמצא בארה"ב, כמובן. אם תסביר מה אתה צריך, אולי נוכל לעזור יותר טוב.

Sanchez

Member
תיקון טעות !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IPA ISRAELI POSTAL AUTHORITY עכשיו אני רגוע, ויכול להמשיך לישון בשקט.

טוב, אז ככה;

קודם כל, אני מאוד מצטער שלא הצגתי את עצמי קודם. אני מעדיף לא לחשוף שם, כתובת, טלפון וכו' (אני בטוח שרובכם כבר שמעתם על לא מעט מקרים מצערים בהקשר לחשיפת הזהות האמיתית באינטרנט). אני אוסף בולים מגיל צעיר, אך רק לפני כמה שנים חזרתי לטפח את האוסף שישב זרוק בבוידם (בוא נגיד שאני לא בולאי מקצוען). אני מתעניין בעיקר בישראל, ובבולי אישים. במונח IPA נתקלתי באחד ממכתבי עם אספן אחר - ואין מקום טוב יותר לדעתי לחפש מונחים שכאלה אם לא בפורום אספנות (עם כל הכבוד לפורום וואלה, לדעתי אין מה להשוות). נאמר לי שחברים באירגון זה (אולי הכוונה הייתה באמת ל-International Philatelic Association) יכולים / עשויים / רשאים לקבל / לקנות בולים לפני תאריך הנפקתם. זהו, תודה על התגובות, אני מקווה שהבהרתי את העניין קצת יותר.

קודם כל, להוריד את הכובע בפני

סנצ'ז. מרוב לחשוב רחוק, לא הסתכלתי מתחת לאף. כמובן שאלו ראשי התיבות של התאחדות הבולאים הישראלית. איך אני מרגיש טמבל! ועכשיו לעניין: אם אתה רוצה לקנות בולים לפי תאריכי ההנפקה, כל שעליך לעשות הוא מנוי בשרות הבולאי. אתר רשות הדואר יספק לך את כל הפרטים, ואני מצרף קישור. אם חפצת בבולי מדינה אחרת, תוכל בדרך כלל לעשות מנוי לשרות הבולאי שלהם. אם תכתוב לנו אילו מדינות מעניינות אותך, נוכל לתת פרטים נוספים. לגבי קנית בולים מהשרות הבולאי יש כמה גישות: חלק גורסים שהכי כדאי לעשות מנוי, וחל גורסים שהכי כדאי לקנות את הבולים בסניף הדואר, ולא להוציא כסף מיותר על פריטים שאולי לא תרצה, כמו מעטפות יום ראשון. מכל מקום, אין קשר בין ארגונים בולאיים לרכישת בולים חדשים: רכישת בולים נעשית רק על ידי הגוף המנפיק בכל מדינה, וזה השרות הבולאי. וכשאתה כותב אישים, למה אתה מתכוון? יהודים? פוליטיקאים? סופרים ומשוררים? אישים על בולי ישראל או אישים על בולי העולם?

תודה לאבא של נועם ולסנצ'ז

שפיענחו את ראשי התיבות. שנית, כמובן שאני מנוי בשירות הבולאי כבר מספר שנים טובות, אבל המתכתב שלי אמר שהוא יכול לקבל את הבולים לפני תאריך הנפקתם. אולי זו הטבה למנויים ותיקים, ואולי הוא סתם מקשקש, אבל בכל אופן, הוא מציע באיביי למכירה פריטים שיצאו רק ב-24 לחודש. שנית, ראיתי באיביי ובחנויות בולים שונות פריטים שהונפקו כביכול ע"י השירות הבולאי, כמו קפילים מהודרים, מעטפות לאירועים מיוחדים (כמו למשל מעטפה של השירות הבולאי בנושא התרסקות קולומביה), גליונות לא מנוקבבים וכו'. הבעיה היא שפריטים אלו לא מוצעים ע"י השירות הבולאי למנויים. הייתי שמח לשמוע עיצה בנושא מהבולאים הוותיקים והמלומדים יותר. ושוב פעם, תודה לסנצ'ז, לאבא של נועם ולכל המגיבים.

תמיר1991

New member
שלום לך אחרון האחרונים!

שמי תמיר, ואני אספן בולי ישראל וחלל בן 13 מת"א. למרות גילי הצעיר, אני יכול להעיד על עצמי שאני לא בור בנושאי בולים. מעטפות אלו מונפקים ע"י אגודת סוחרי הבולים, באישור של השירות הבולאי. אלו לא פריטים של השירות הבולאי, ולכן לא נמכרים על ידיהם, אלא בחנויות הסוחרים. מקווה שעניתי, תמיר.

שלום תמיר

תודה על העזרה. האם יש אפשרות לעשות מנוי לאגודת סוחרי הבולים, או לקנות את הפריטים דרך האגודה עצמה? לצערי בולי חלל רבים אין לי, אבל אם יש לך נושאי איסוף נוספים אשמח לחפש לך באוספי.

תמיר1991

New member
לא ניתן לעשות אליהם מנוי,

אבל אתה יכול לשאול בחנויות, אולי ניתן לעשות דרכם מנוי. אני אוסף בעיקר ישראל וחלל (בישראל לא נראה לי שתוכל לעזור, חסר לי כממעט רק השנים הנדירות) ואני גם אוגר לעצמי את בולי הנסיכה דיאנה והנסיך צקארלס. יש לך משהו? תמיר.

kipod2

New member
שלום

גם אני אוסף בולים ישראליים ובולי אישים. אתה מחפש משהו מיוחד?

למעלה