שאלה?

yanbrmic

New member
שאלה?

איך אפשר הבדיל בין קאטה טובה לבין קאטה גרועה

mapopo

New member
ברור שאפשר ../images/Emo6.gif

יש מדדים רבים לקאטה גרועה ולקראטה טובה: 1. חדות התנועה. 2. עמידות נכונות, לדוגמה רגל אחורית ישרה בז´נקצו שאצבעות הרגל לכוון היריב... 180 מעלות... 3. לאחר נתינת האגרוף יש להשהות שניה בכדי שיראו שהמכה חדה, ולא להזיז אותו. 4. תנועות מהירות שצריך לפי קצב נכון... ותנועות איטיות שצריך, הכל בהתאם לקאטה 5. מבטים לפני כל תנועה יש להסתכל לכוון התנועה לפני שמבצעים אותה.. 6. תיאום של שני הידים.. לדוגמה שנותנים אגרוף היד השניה צריכה במקביל ללכת למותן. 7. כאשר מבצעים צעדים בקאטה יש לשמור על גובה נכון, כאלו יש לך קיר נמוך מעליך שאם תתרומם תקבל מכה בראש... זהו בערך.... MAPOPO לחימה משולבת

קוזושי

New member
אתה מדבר על אומנות הלחימה שלך

אבל בצורה כללית הייתי אומר שבכל אומנות לחימה אפשר להבדיל בין קאטה טובה לגרועה כאשר אתה רואה שהמבצע מבין את התנועות שהוא עושה ולא מבצע אותם כריקוד בלבד. בכל קאטה יש כיוון מחשבה מסויים ומטרה להדגים את הסגנון של אומנות הלחימה, מי שעושה את הקאטה ללא שימת לב לכיוונים האלה וללא הבחנה בסגנון של אומנות הלחימה הקאטה שלו תהיה גרועה, ולא משנה באיזו אומנות. אפילו שכל התנועות תהיהנה נכונות. לדוגמה אפשר לקחת את דבריו של mapopo שעוסק בלחימה משולבת, אפשר לעשות תנועה של אגרוף וזה מה שדורשים ממך בקאטה, אך אם תעשה אותה ללא חדות בתנועה ולא תתכון לעשות את זה באמת, הקאטה לא תהיה טובה. או שאם תעשה תנועות בלי לתאם נכון וכשתתן אגרוף היד השנייה לא תלך במקביל למותן זה מראה שאמנם אתה עושה תנועה של אגרוף אך אתה לא מבין שהאגרוף צריך לבוא מהמותן, וכל התנועה שלך היא סתם סוג של ריקוד ולא הדגמה של שיטת לחימה. ובעצם בכל תנועה שתעשה אפשר לראות אם אתה עושה אותה תוך הבנה של התנועה או סתם אתה מושיט את היד קדימה כי כך המאמן עושה. או ניקח דוגמה מהקאטה של ג´ודו, העיקרון הוא (בין השאר) להשתמש בכוחו של בן הזוג, אך אפשר לעשות את התרגילים גם ללא זה, חלק חשוב מאד בקאטה הראשונה מדגיש את הצד הזה, וזה גם בולט בתנועה תוכל לראות אם הוא משתמש בהתקפה של בן הזוג (בג´ודו הקאטה היא בזוגות) או שהוא זורק בכח. ואת זה אני אומר לך ללא צל של מושג מהי לחימה משולבת, מי שיש לו ידע באומנויות לחימה יוכל מיד להבחין בין קאטה טובה וקאטה גרועה. במיוחד אם תראה לו שניים שעושים את הקאטה האחד טוב והשני גרוע.

mapopo

New member
קוזושי שלום

אני מדבר על קאטות של קראטה שאנחנו עושים... קראטה קלאסי רגיל למידי,, אבל בצורה של מגע מלא... MAPOPO

אסף2

New member
טוב

הבעיה בשאלה היא קטה טובה או רעה למה? לאיזה צורך הקטה אמורה להיות טובה?

mapopo

New member
אסף שלום...

אני חושב שהקאטה טובה, כך גם אז האגרוף שאתה נותן בקיון, או סתם בתרגול הוא טוב.. כנ"ל לגבי חדות, עמידות וכו.... אם בקאטה אתה מבצע את הכל בצורה מושלמת אז דייהנו כל מה שתעשה בקראטה או בכל אומנות אחרת לפי דעתי יהיה מושלם!! הקאטה זה דבר מופלא ונהדר כדרך לשפר את כל התנועות שלך.... לכן הקאטה זה דבר חשוב מאוד, ואסור לזלזל בה, כך לדוגמה חניכים שלך במכון בדרגות נמוכות שים לב איך הם מבצעים קאטה, שים לב איך הם בועטים, נותנים אגרוף, זזים, עמידות.... אח"כ תסתכל היטב על החגורות הגבוהות... תסתכל על הקאטה שלהם.. אח"כ תסתכל על העמידות, חדות וכודמה... הקאטה עזרה רבות מאוד לבעלי הדרגות שעכשיו הם גבוהות לשפר, ולחדד את תנועתם. בברכה, MAPOPO

aiki-freak

New member
אתה מודד הכל בסטנדרטים של קראטה

אבל יש סגנונות שבהם הכל "הפוך". בקטה "טובה" התנועה תהייה רכה, עגולה, נטולת זוויות או חדות. למשל באייקידו הרגל האחורית לעולם לא "מתיישרת" אלא תמיד כפופה קמעה. אני חושב שגם בטאי צ´י זה כך. רגל ישרה היא רגל "תקועה" שמיצתה את טווח התנועה שלה. יש קאטות וסגנונות שבכלל לא משתמשים באגרוף או בעיטה. לפעמים תנועה "קהה" עגולה וזורמת, מייצרת יותר עוצמה מתנועה חדה ומהירה. איך תשפוט סגנונות "רכים" ו"פנימיים"?

mapopo

New member
אתה צודק...

אתה צודק בהחלט הנקודות שנתתי מתאימות לקראטה , זה מה שאני מכיר... הוא אמר מה הוא מתאמן??, אז אם בלבלתי אותוו...
אבל מה שלפי נכון ומתאים לכל האומנויות.. הוא שאכן הקאטה היא מדד מצויין לדעת רמתו של מתאמן לא משנה באיזה שיטה.. ומדד מצויין לעזור לאותו מתאמן בתנועות של השיטה שלו.. כי הקאטה שלעצמה מייסמת בצורה הכי טובה את העמידות של השיטה שלו, בתנועות, היציבות.. וכוד... MAPOPO

אסף2

New member
נירא לי שלא הובנתי

השאלה היתה לא למה טובות קאטות באופן כללי את זה אני יודעה אבל בשאלה של yanbrmic היה משהוא שלא ברור לי.מה אמורה הקטה להשיג מראש על מנת שנדעה אם היא טובה או לא? באיחולי צום קל ונעים אסף המבולבל (וכניראה גם מבלבל)

mapopo

New member
היי שוב..

אסף מה אתה מתאמן?????? שוב לא הבנתי את שאלתך אמרת... "היה משהוא שלא ברור לי.מה אמורה הקטה להשיג מראש על מנת שנדעה אם היא טובה או לא?"... לא הצחלתי להבין שוב למה אתה מתכוון... MAPOPO

אסף2

New member
אהם

מה שניסיתי להגיד זה שבשאלה המקורית נישאל כיצד להבדיל בין קטה טובה לרעה. ואני לא חושב שהכוונה היתה לביצועה הקטה אלה לתנועות עצמן.עכשיו בשביל לדעת האם תנועה היא טובה או לא אני צריך לדעת מה היא אמורה להשיג ומיכאן באה שאלתי(אני מקווה שההיתי יותר ברור עכשיו) דרך אגב אני מיתאמן בקונג פו

aiki-freak

New member
אמנם לא אסף

אבל אני חושב שאני מבין אותו. יש איזו עמימות בשאלה. יש קטות שאמורות לפתח כוח מתפרץ יש קטות שאמורות לפתח ריכוז ונשימה. יש קטות שאמורות לפתח תנועה עגולה. אחרות תנועה זויתית וליניארית. יש קטות שמפתחות סיבולת לב-ריאה ע"י תנועה מהירה מאוד. יש קטות שמפתחות לב-ריאה ע"י תנועה איטית מאוד. בקיצור יש אין סוף סוגים של קטות ומטרות לקטות. כדי לחדד את השאלה יש לשאות מהי קטה טובה למטרה כזו או אחרת...

למעלה