שאלה...

moransu

New member
שאלה...

אני מעריצה גדולה(!!) של גאנס אנד רוזאססס...ובמיוחד של הסולן המדהים שלהם אקסל רוז..ולפי מה ששמתי לב בינתיים...הם לא ממש פה ב"אגדות רוק" אף אחד לא אוהב אותם?

hapatis

New member
בטח שכן! אני!!!

אי אפשר לא לאהוב להקה שהזמר הוא אקל רוז והנגן המובל זה סלאש.... בכל מקרה לא היה לי כח לקרוא את כל התקנון אבל זה נשמע לי מטומטם שאגדות רוק הם רק משנת 60 ומשהו עד שנת 1979. גאנס הם בהחלט להקת רוק ובהחלט גם "אגדה". נ.ב אי סי/ די סי גם נוצרו ב1980 לא? אז הם לא אגדת רוק?

melancholy man

New member
תנסה לקרוא שוב

זה לא כזה ארוך... בכל מקרה זה התקנון של הפורום, אם תקדיש לזה קצת מחשבה אולי תגלה שזה לא כל כך מטומטם

OzzzzzY

New member
AC\DC נוסדו בשנת 1976...

ובאמת כדאי שתנסה לקרוא הכל...

Boo9ie

New member
אוווו....אז זה נשמע לך מטומטם?!

hapatis נפלת חזק... כאן יש אנשים מוזרים. וגם מרושעים. נורא רעים... מוזרים כי הם אוהבים לשמוע מוזיקה שתור הזהב היה לפני 30 שנה, וגם לשתף את היתר בחוויותיהם. אתה לא מתאר לך לאיזה אמוציות האנשים המוזרים האלה מגיעים אליהן בדיונים על מוזיקה. מין זן מוזר ונכחד. ואמרתי מרושעים - כי היות והם מוזרים הם דוחים קרימינלים כמוך בבוטות, (כמו שאני עושה כעת) אנשים שבאים לפורום ואומרים שהנושא "מטומטם" ואני לתומי חשבתי שזה הגיוני ביותר... take it or leave it

noosh

New member
כמו שנאמר מעליי...

תנסה לקרוא את התקנון בכל מקרה כמו שנאמר כבר באינספור דיונים - השם הוא לא ערך מוחלט והמושג "אגדה" הוא מושג סובייקטיבי, אבל כדי להחשב כ"אגדה" עליך לעמוד בקריטריון הזמן, שבו "גאנז אנד רוזס" לא עומדת עדיין.

OzzzzzY

New member
נקודה למחשבה../images/Emo62.gif

"גאנז אנד רוזס" ללא ספק לא עומדת בקריטריון של הפורום , ולכן היא לא נחשבת כאגדה...בזה אין ספק , וכל חברי הפורום הקבועים מסכימים עם הקביעה הזאת...ולא מעט פעמים באים לפורום גולשים שקובעים שאקסל רוז סולן מדהים וסלאש הוא הגיטריסט הכי טוב בכל הזמנים
אנחנו כמובן מפנים אותם לתקנון , ואף מנסים לגרום להם לחשוב אחרת... מה שמוזר הוא שאחד האלבומים של "גאנז אנד רוזס" כלולים ב"מאה אלבומי החובה של הפורום"...כן , אני יודע שהבחירה נעשתה בעבר (כמעט שנה עברה מאז) , ובתקופה ההיא כללי הפורום היו קצת שונים , וכן הפורום עדיין לא גיבש החלטה מי נחשבת לאגדת רוק ומי לא... לדעתי זה קצת טיפשי "לגרש" מכאן , מעריצים של גאנז בזמן שאחד מהאלבומים שלהם מצויי ב"מאה אלבומי החובה של הפורום"...מאה האלבומים אמורים לשקף בעצם את הטעם הכללי של חברי הפורום , וכן לספק המלצות לקנייה , אז זה לא הגיוני שהאלבום הזה יהיה מצוי ברשימה הזאת , בזמן שהוא כלל לא עומד בכללי הפורום , ולתפוס מקום של אלבומי מופת שכן עומדים בכללי הפורום ושלא זכו להכנס לרשימה
הנה לכם כמה דוגמאות של אלבומי רוק כבד מעולים שלא זכו להכנס לרשימה: AC\DC - Highway To Hell Aerosmith - Toys In The Attic Black Sabbath - Master Of Reality Deep Purple - Fireball Led Zeppelin - Houses Of The Holy Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd Lynyrd Skynyrd - Second Helping Uriah Heep - Look At Yourself Uriah Heep - The Magician's Birthday לחלק מהאלבומים יש נטייה לפרוג (כמו יוריה היפ) , וחלק הם רוק דרומי (לינרד סקינרד) , אבל כל אחד מהאלבומים האלה נחשבים גם לרוק כבד , ויכולים להכנס לרשימה בכיף... לכן מה שאני מציע זה שנעשה "תיקון" קטן ברשימה , ונכניס במקומו אלבום אחר שייבחר בהצבעה , כפי שנבחרו שאר אלבומי הרשימה... אז מה אתם אומרים?

אני לא בעד

אני לא בעד לשנות את הרשימה, שכן עברו מאז "תיאבון להרס" כבר יותר מ-15 שנה, אם אינני טועה, וזה בהחלט מבחן זמן ראויי. אם חברי הפורום מצאו לנכון להכניס אותו לקטגוריה ההיא, בעוד אלבומים אחרים, מסיבה זו או אחרת וגדולים ככל שיהיו, לא מצאו את דרכם פנימה, כך זה צריך להישאר, בעיני. וסתם שאלה - אם "שירי חג ומועד ונופל" היה יוצא שנתיים אחרי, ב-81 נגיד, לא היית משאיר אותו ברשימה? ועוד סתם שאלה - יש קשר בין שם השיר "טוייז אין ד'ה אטיק" של R.E.M לבין האלבום של ארוסמית' הנושא את אותו השם בדיוק?

OzzzzzY

New member
לא בדיוק...

הפורום עוסק ביוצרים החלו לפעול לפני 1980-1979... ז"א האלבום החדש של אריק קלפטון , כן נחשב למרות שהוא יצא הרבה אחרי השנים הללו... גאנז החלו לפעול בסוף שנות השמונים , ולכן הם לא עומדים בקריטריונים. גאנז גם לא עומדים במבחן הזמן...עברו מאז 15 שנה , אבל זה עדיין לא מספיק (אולי עוד עשר שנים כן
) , ואפילו המנהלת שלנו אומרת שהם לא עומדים במבחן הזמן... אני גם לא חושב שמישהו מהפורום בכלל מעוניין שהם יהיו ברשימה הזאת...

נסה שוב

השאלה אם "מישהו מהפורום בכלל מעוניין שהם יהיו ברשימה הזאת... " כבר הועלתה כאן, ותוצאתה רשומה ברשימת אלבומי החובה. ואני גם לא בדיוק מקבל את ההסבר שלך. למה אלבום של קלפטון שיצא לפני שבוע עומד במבחן הזמן, ואלבום של גאנז מלפני עשור וחצי לא? אני מבין את הצורך בלהגדיר שנים, אבל אני גם מבין את הצורך בלהתגמש, כשהרוב מסכימים על כך. עצם העובדה שהאלבום ההוא שם, אומרת שהרוב מסכימים על כך.

OzzzzzY

New member
כנראה שלא הבנת משהו (אתה לא היחיד)

האלבום הזה נבחר כשעוד לא הייתה חוקה לפורום , לכן אנשים בחרו באלבום הזה...כעת כשיש חוקה לפורום , האלבום הזה לא מתאים! בקשר למבחן הזמן...האלבום לא עבר את מבחן הזמן , אבל האלבום של קלפטון שיצא בשבוע שעבר לא צריך לעבור את מבחן הזמן , כי אלבומים אחרים של קלפטון כן עברו אותו , וקלפטון הוא אמן שהחל לפעול לפני 1979 להוכיח את עצמו לפני כן...לכן חומר חדש שלו לא צריך לעבור את מבחן הזמן (נכון לגבי הפורום הזה כמו שידוע לי)

הבנתי. לא מסכים.

זה שמדברים פה על אלבום חדש של קלפטון (האם אנחנו אומרים את שמו יותר מדי, והדיון כלל לא עליו?) בגלל שקלפטון החל את פעילותו בשנים הרלוונטיות, זה ברור ומובן. אבל להגיד ש-15 שנה זה לא מספיק, זו טעות בעיני. וגם אם לא הייתה ה"חוקה" הזו, אני חושב שיש משהו בדבריך - ואני חושב שכן צריך לרענן את הרשימה כל שנה, נאמר - אלבום שניים (אבל רק אם ממש חייבים, ואם יש דרישה גדולה לזה) - אבל את המסוננים לדעתי אין למחוק פשוט כך, ולכן זה יוצר עוד בעיה. אולי פשוט נשאיר את זה ככה?

OzzzzzY

New member
...

מסתבר ש15 שנה זה לא מספיק בשביל הפורום הזה...ולדעתי כמעט כל אחד מהפורום יגיד לך שהאלבום לא עבר את מבחן הזמן (וכמובן גם האלבום של מוניקה סקס)... לא מעט פעמים נכנס לפורום הזה גולש חדש ומתחיל לספר לנו כמה שהלהקה הזאת גדולה , וכמה שהאלבום הזה הוא גאוני...היו כאלה מלא מקרים...וכל מקרה כזה הסתיים בהבהרה שהפורום לא עוסק בלהקה הזאת , באלבום הזה וכן בשרשור off שנמחק...

melancholy man

New member
אוזי ויוטה

היו לנו בעבר המון שרשורים שניסו להגדיר את מהות הפורום, הניסיון מראה שאין פה הרבה לקוחות לדיונים על להקות משנות השמונים תישעים ואם נבחר אלבום או שניים מהשנים הללו בפרוייקט האלבומים, זה לא משום שהפורום שינה טעמו מאז אלא משום שבפרוייקט באו גם אנשים "מבחוץ" להצביע, זה טבעי ובסדר ולי אישית אין בעיה עם זה. האמת, נראה לי שגם אם נוווש תחליט היום לשנות את החוקים, עדיין לא יהיו יותר מידיי לקוחות לדיונים כאלה, לפחות זו דעתי, אגב, אני לא יודע אם שמתם לב אבל חוץ מההודעה הראשונה בשרשור אף אחד לא אמר שום דבר על G&R גם בשרשור הזה...

meindelbium

New member
יש חוקה בפורום אגדות רוק..נשמע

כ"כ..חח כאילו צריך עכשיו גם איזה פרלמנט וכמה פוליטיקאים מושחתים..חח

melancholy man

New member
עוד נקודה למחשבה

יש בין מאה אלבומי החובה של הפורום אלבום של מוניקה סקס, אני אחזור לאט, בשביל שכולם יעכלו ויפנימו, י ש ש ם א ל ב ו ם ש ל מ ו נ י ק ה ס ק ס, כן כן, ברשימת מאה אלבומי החובה של הפורום הזה יש אלבום של מוניקה סקס, לצד סרג'נט פפר של הביטלס, פט סאודנס של הביץ' בוייז והחלילן של פ"פ נמצא מקום גם ל (טוב הבנתם את העניין). אישית, אני יכול לתת רשימות חלופיות לכל אחד מהקטגוריות, אני גם יכול להוסיך עוד קטגוריה או שניים, אבל הרשימה כמו שהיא היא תוצר של עבודה קשה מצד הרבה אנשים ומרשימה בעיקר בתהליך הבחירה וההסברים של חברי הפורום ולכן לא הייתי מציע לגעת בה. אם כבר הייתי מציע להפוך את זה לארוע שנתי, אבל מאחר ויש לי איזשהו מושג לגבי כמות העבודה שנדרשה בשביל להרים את זה בפעם הראשונה אני בספק גדול אם ניתן לעשות את זה שוב. ואגב קטן, אין שום מצב ש Lynyrd Skynyrd זה רוק כבד (בלי להגיד שום דבר לחיוב או שלילה על הלהקה, זה פשוט לא זה)

OzzzzzY

New member
עוד סיבה מצויינת לעשות את השינוי!

הושקעו מאמצים רבים כדי לעשות את הרשימה , ולכן חשוב שהיא תהיה מושלמת בלי אלבומים שהורסים את העבודה הרבה שהושקעה... חוץ מזה זה בסה"כ אלבום אחד (או שניים , עם האלבום שלך)...זה לא משהו מסובך כ"כ לעשות שתי הצבעות קטנות , ואח"כ לערוך את הרשימה... אז אולי היה עומס , כי זה היה כלול בכל הפרוייקט הענק הזה...אבל להחליף שני אלבומים , זה לא משהו רציני כ"כ.. תחשבו כמה פתטי כל העניין הזה...הפורום בעצם ממליץ על אלבום שאסור לדבר עליו בפורום... לגבי לינרד סקינרד... ברור שהם רוק דרומי...אין על כך ספק , אבל אין גם שום סיבה שהם לא יכולים להכלל גם כרוק כבד (וזה שם כללי מאוד)...חוץ מזה סתם נראה לי שצריך לתת להם ייצוג ברשימה...פשוט "נדחוף" אותם פנימה...

Wonder goat

New member
איפה אתה ייתה בזמן אלבומי החובה?

הרבה בחרו באלבום זה, לאחרונה משמיצים את רובים ושושנים בפורים הזה ובצדק. שאיזה כונפה באה ואומר ראיתם איזה שווה אקסל מה היא רוצה שנגיד לה? או שאומרית שסלאש תותח, אין מה לעשות המערצים של רובים ושושנים לא ירגישו שייכים לפורום זה עם ישמשיכו להציג את הדעות שלהם על הלהקה בצורה כזאת

למעלה