שאלה

Hammerfall

New member
שאלה

אוקי, אני סתם רוצה עוד דעות לגבי הסיכסוך בין הדמויות בקבוצה מסויימת שבה אני משחקת את החצי הרפי וחצי מדוזה (למי שרוצה לדעת עוד על הדמות שיסתכל בשרשור של DDN שבו מספרים על הדמויות). בכל מקרה העיניין הוא כזה: ערפד ביקש את עזרתה של הדמות שלי וכגמול היא תקבל אוצרות וכל מה שהיא תמצא, העיניין הוא שהערפד מתיחס אליה לא נחמד במיוחד אבל הוא לא עשה משהו שממש עצבן אותה. בהרפתקאה של אתמול לעומת זאת: נשלחו אליו מתלמדים מהכנסייה של האל שבו הוא מאמין והוא שלח אותם למקום שבו ישבה הדמות שלי ובן ליוויתה האנושי שהיא מטפחת ומלמדת להיות לוחם ואמר להם לא להתיחס ל"תרנגולת" שיושבת שם (הקטע הוא שמזה הדמות שלי לא אמורה להתעצבן כי היא הרי לא יודעת על כך) המתלמדים הגיעו ל"מחנה" שהדמות שלי הקימה ואמרו "אז את התרנגולת שהערפד דיבר עליה" ובכן הדמות שלי התעצבנה אבל לא תקפה אותך אלא הזהירה אותם שלא להעליב אותה או לזלזל בה שוב והם פשוט התעלמו ממנה. היא העדיפה להימנע מעימות מיותר כי היא ידעה שהם עם הערפד ולכן היא שאלה לשמם (כן, כן, למרות הכל) ורק אחד מהם ענה לה כשהיא שאלה את השאר הוא אמר שזה לא מעיניינה או משהו גרוע כזה והיא התעצבנה ופגעה באחד מהם בחרב שלה- הוא כמובן נפל לבירכיים, דימם קצת וריפא את עצמו ברגע שהערפד חזר. הערפד אמר לה לבחור את העונש שלה, היא אמרה לו שלא מגיע לה שום עונש זה היו המתלמדים שלו שהעליבו אותה והיא לא מוכנה ליחס שכזה, הוא בלחש אחד לקח את הלב של הלוחם שלה (עד שסוף סוף הוא הראה סימנים של התקדמות) והלוחם כמובן מת והיא עפה משם (יש לה כנפיים). אחרי כמה דקות של תעופה היא חשבה על זה קצת וחזרה חזרה ועשתה לביניין שבו כולם היו sonic blast והערפד שלח עליה magic missile והליץ' שהיה עם הערפד והיא לא יודעת שהוא ליץ' שלח עליה ברקים. היא ברחה ועכשיו היא מתכננת את מסע הנקמה בערפד. משמע הדמות שלי שונאת את הערפד כרגע. בכל מקרה לאחר שיחה עם השחקן שכל פעם מבהיר לי שהדמות שלו לא אמורה להיות נחמדה אל הדמות שלי וניסיונות שלי להבהיר לו שהוא בכל זאת היה זקוק לעזרה שלה והוא זה שביקש ממנה להצטרף אז המינימום הוא להתיחס אליה בטיפת כבוד או טיפת הערכה- משהו. בכל מקרה זה ממש מתחיל לעצבן אותי כל העיניין הזה ואני רוצה שתעזרו לי ותביעו את הדיעה שלכם על המצב בין הדמויות, בין השחקנים, על המשחק- העיקר שמישהו יועיל לי!!! תודה מראש...

ישנן כמה אפשרויות להסתכל על זה

אחת מהן היא להסתכל על זה במישור השחקנים: יש ריב בין השחקנים שאינו קשור לדמויות והוא בא לידי ביטוי במשחק. אז זה כבר עניין אחד, והוא ייפתר בשיחה בין שניכם. כאן אין לי דרך לעזור. דרך אחרת היא להסתכל על זה במישור הדמויות: הדמויות רבו והשחקנים, שמזדהים עם הדמויות שלהם יתר על המידה, כועסים אחד על השני. במקרה כזה, עצתי לך היא לנסות ולהפריד את הדמות שלך ממך. לדעתי, את אמנם אמורה לשחק אותה באופן אמין ואף לחשוב כמוה, אבל לא להרגיש כמוה. את לא צריכה להיפגע כשהיא נפגעת, לכעוס כשהיא כועסת או אפילו לפחד כשהיא מפחדת. זה רק יזיק לך ויגרע מחווית המשחק. אפשר לחשוב על זה כמו על ספר: כשהדמות הראשית מתה, הקורא לא מתעצבן על הסופר שהוא "הרג" את הדמות האהובה עליו. הוא יכול לבקר את העלילה, לטעון לריסוק השהיית הספק, לטעון לשיעמום וכך הלאה, אבל לא להתלונן על כך שהוא כועס כי הדמות בספר כועסת, רעב כי היא רעבה, וכיוצא בזה. העניין הוא, בקצרה, שהשחקן הוא כמו הקורא במובן הזה: הוא מזדהה עם הדמות, אבל ההנאה שלו באה מהעניין שלו בסיפור ובהתפתחות הדמות ולא מההנאה של הדמות. אני אתן דוגמה כדי להיות בטוח שאני מובן: שה"ם: אתה הולך ברחוב, ואתה רואה מטבע של שקל על המדרכה. שחקן: אני מרים אותו! יש! מצאתי שקל, מצאתי שקל!
שה"ם: סבבה. אני שמח שאתה נהנה מהמשחק. ניגש עליך בן אדם ואומר לך: עשינו בחירות סודיות למלכות העולם ואתה נבחרת. הוא נותן לך תעודה ועליה חתימות של כל ראשי המדינות בעולם. שחקן: מאאאגניב!!!
איזה אחלה משחק! אני מקבל את המינוי, אומר לו תודה ונכנס לרולס רויס החדשה שלי. אני נוסע לסיבוב הופעות בעיר! שה"ם: דקות ספורות אחרי שהתנעת, אתה רואה רכב שחור גדול מאחוריך. שחקן: אני מסתובב לאחור ומנופף להם לשלום! כל כך כיף לי! שה"ם: הרכב מאיץ ונכנס בך מאחורה. ראשך נדפק בהגה. אתה מדמם, אתה חש כאב אדיר בראשך אולם אתה עדין בהכרה. שחקן: מה?! איזה חרא משחק!
שה"ם: לפני שניה אמרת שכיף לך! שחקן: כן, זה היה לפני שכמעט הרגת אותי בתאונת דרכים! שה"ם: אולי כדי שתברר *למה* זה קרה לך במקום ישר להתעצבן ולהאשים אותי? שחקן: נו, טוב. אני יוצר מהרכב ומברר למה הם נכנסו בי. שה"ם: שני גברתנים יוצאים מהרכב השחור. אחד מהם שולף מקלע ו... שחקן: מה?! אני מתחיל לברוח! זה לא פייר!
אמרתי לך שזה משחק גרוע! בקיצור, הנקודה שלי היא שצריך להפריד בין השחקן לדמות. לא כל הנאה של הדמות צריכה להיות גם הנאה של השחקן. מובן מהדוגמה הנ"ל שאמנם בחלק הראשון הדמות נהנתה, אבל אני בתור שחקן לא הייתי נהנה. מצד שני, גם כשהדמות סבלה בחלק השני, השחקן התעצבן וכעס, אבל לא בהכרח אני הייתי סובל. אם הייתי חושב שמה שמתרחש הוא היגיוני ומעניין, הייתי נהנה מהמשחק. אחרי הכל, מי אמר שהחיים קלים? זה רק מה שעושה אותם מעניינים (בעיני).

Hammerfall

New member
אז ככה

דבר ראשון, תודה על התגובה. דבר שני, אממ... זה בכלל לא מה שהתכוונתי. אולי לא הסברתי את עצמי טוב אז אני אנסה שוב: לי ולשחקן שמשחק את הערפד אין שום ריבים ואין לי שום בעיה איתו חוץ מכמה שיטחיות שכאלה שלא קשורות למשחק. העיניין הוא שבמשחק, הדמות שלו היא זאת שביקשה מהדמות שלי עזרה והוא ממש לא מתנהג כאילו הדמות שלו צריכה עזרה, הוא מתנהג כאילו הוא עושה טובה לדמות שלי בכך שהוא נשאר איתה וזה ממש לא ככה וזה גם לא צריך להיות ככה. הוא מתיחס לדמות שלי בזילזול והוא נותן גם לאנשים אחרים את הרושם שיש להתיחס ליה בזילזול וזה ממש לא מקובל עלי. ואני גם לא חושבת שזה צריך להיות ככה.

אני אסביר שוב

אם אין בעיה עם השחקן, זה מקפיץ אותי ישר לאפשרות ב'. לפי אפשרות זו, את לא נהנית מהמשחק כי מזלזלים בדמות שלך וכו'. משמע - את (השחקנית) נפגעת מכך שהדמות שלך נפגעת. זה , לדעתי, מצב לא תקין. תארי לעצמך שכל פעם שהדמות של השחקן הייתה נפצעת בקרב, השחקן היה זועק בכאב ומתרגז על השה"ם ש"גרם לו להיפצע". זה הרי מגוחך. כאב פיזי לא עובר מהדמות לשחקן ולהפך - אם את חולה הדמות שלך לא נעשית חולה בעצמה, מן הסתם. אותו דבר עלבונות ושמחות. אם הדמות נעלבת מהערפד, את לא צריכה להיעלב בתור שחקנית. את, כשחקנית, צריכה ליהנות מהמשחק כמו צופה בסרט - אנשים שצופים בטרגדיות (למשל רומיאו ויוליה) לא מתעצבנים על הבמאי כי רומיאו נעלב. הם נהנים מההצגה *כמו שהיא*. כנ"ל שחקנים ושה"ם - השחקנים לא צריכים להתעצבן על השה"ם (או על שחקנים אחרים) בגלל מה שקרה במשחק. קחי לדוגמה את קיאנו ריבס (מי שמגלם את ניאו בסרט "מטריקס"). נניח שאחרי כל סצינה בסרט מטריקס שניאו חוטף מכות מהסוכנים, קיאנו ריבס היה ניגש לבמאי ומתרגז עליו. (אזעקת ספויילרים) או אחרי שמה-שמו בוגד בהם, קיאנו ריבס היה ניגש לשחקן שמגלם את הבוגד ואומר לו שמה שהוא עושה זה לא בסדר (סוף ספויילר). זה מצב אבסורדי. העלילה טובה כמו שהיא (נשים בצד את הטעם האישי ונניח, לצורך הדוגמה, שהעלילה טובה כמו שהיא), ויש סיבה שהתסריטאי כתב אותה ככה וכלל סצינות בהן ניאו סובל. זה פשוט ככה הכי מעניין לצופים. אותו דבר משחקי תפקידים: לפעמים יש סצינות בהן הדמויות סובלות וזה טוב למשחק, כי זה עושה אותו יותר מעניין. את יודעת מה, לפעמים יש סצינות בהן הדמויות סובלות שלא באשמתן והן לא יכלו לעשות שום דבר נגד זה, וזה עדיין מעניין. החכמה היא לדעת להפיק גם מקטעים כאלה את ההנאה שבהן, ולא להילכד יותר מדי בדמות. ובאותו נושא עם סטייה קלה: לפעמים סצינות שבהן הדמויות נהנות הן לא טובות כי הן משעממות, או כי הן בנאליות, או כי הן קיטשיות, או צפויות מראש, או סתם לא היגיוניות (מרסקות את השהיית הספק). לא כל מה שטוב לדמות טוב לשחקן, ולהפך. אני מקווה שאני יותר ברור עכשיו.

רמץ

New member
מעניין...

אם חושבים על זה ב- In-Play, כל מה שקרה שם היה הגיוני לגמרי - (אחת הסיבות שדמויות מרושעות לא מסתדרות מי יודע מה בחבורות). אבל Metagamingly thinking, נשמע כאילו חירבנת לGM שלך את ההרפתקה. זו לא ממש אשמתך, אבל זה קצת חבל. - הוא ה-GM שלך, נכון? אני במקום ה-GM הייתי מוציא אותך מזה עם אזהרה (כן כן - אפילו בלי ענישה) וכן מתייחס אלייך ביותר כבוד (אחרי הכל - הוא זקוק לך). בקשר למסע הנקמה, שוב - Metagaming, אבל אני יכול כבר להגיד לך שהוא יכשל. הGM שלך אוהב את הערפד הזה. אז אין לי משהו מאוד מועיל להגיד לך - אבל זאת דעתי.

Hammerfall

New member
אבל, אבל...

מה זאת אומרת ני חיברנתי לשה"מ את ההרפתקאה? הוא זה ששיחק את המתלמדים והוא זה שנתן להם להתנהג אלי ככה, הוא הרי לא ציפה שאני פשוט אתעלם מהעלבון או משהו כזה, נכון?! למה מוציא אותי מזה עם אזהרה? מה אני עשיתי שלא הייתי צריכה לעשות? והנה, אתה רואה שאתה מסכים איתי בקשר לקצת יותר כבוד. אני קצת יודעת שהוא יכשל אבל הדמות שלי לא יודעת והיא מתכננת כרגע שוב להצטרף לחבורה של הערפד והליץ' והמתלמדים ולהתנהג כאילו הכל בסדר ולחכות לרגע הנכון לבצע את הנקמה. ואני יודעת שהשה"מ אוהב את הערפד והוא שיחק עם הערפד לפני שהוא שיחק את הדמות שלי אבל הוא עדיין קצת אשם בעיניין.

רמץ

New member
לרגע לא האשמתי אותך

מוציא אותך מזה עם אזהרה כי את לא מצפה שהוא ממש יתנצל... ועוד בפני הילדים... הבעיה היא עם השה"מ. יתכן שלחזור לשם על ארבע, להגיד שהיית ילדה רעה ולחכות לרגע המתאים עם יתד מעץ, מים קדושים, מסור חשמלי ושום יכול לעבוד מהבחינה שתמשיכי בהרפתקה שהשה"מ עמל ותכנן, את תהיני, והוא יהנה. אבל אל תצפי שההתנקשות תעבוד אלא אם תתאמי אותה מראש עם השה"מ. ככה זה עם דב"שים אהובים. לא תקין אבל קורה...

Elven archer

New member
אז ככה.....

קורה הרבה ששחקנים משחקים דמויות מתנשאות מדי וזה לגיטימי. אם השחקן רואה את הדמות שלו כעליונה אין שום סיבה שהוא לא ישחק אותה ככה. אמנם זה יכול להכניס אותו לבעיות מדי פעם אך לא פעם ולא פעמיים שמענו על דמויות כאלה (רייסטלין שהיה זקוק לעזרה מקרמון או הדמות של טיריון משיר של אש ושל קרח). לדעתי את לא אמורה לחשוב על זה יותר מדי. אם היחס שהדמות שלך קיבלה לא מוצא חן בעייני הדמות שלך לדעתי היא צריכה לעשות משהו בנידון, ללא התחשבות בשאר השחקנים או בעלילה של השליט. לדעתי עדיף שתחשבי טוב טוב על אופי הדמות שלך ופשוט תלכי אחרי זה. אם היא דמות שלא תסבול זלזול ממתלמדים נחותים אז שתפעל. ולדעתי הקטע עם העונש שהיית חייבת לבחור לעצמך - אני אישית הייתי או תוקף את הערפד החוצפן ומלמד אותו איזה לקח או שניים או פשוט שולח אותו לחפש עזרה במקום אחר.

Hammerfall

New member
אממ...

העיניין הוא שהדמות שלי לא יכולה לתקוף את הערפד ישירות. הערפד הרבה יותר חזק ממנה, כל מכה שהיא מנחיתה הוא ישר מחלים ממנה (הוא ערפד, הוא מתרפא ממש מהר), הוא יכול בלחש אחד להרוג אותה... בקיצור היא לא במצב שבו היא יכולה להתקיף אותו ולא למות. לשלוח אותו לחפש עזרה במקום אחר, אז זהו שאחרי התקרית הזאת הדמות שלי באמת עזבה בהתחלה ואז היא החליטה לנקום קצת אבל כמעט הרגו אותה אז היא החליטה לנקום.... וגם מעניין אותי אם מישהו בכלל מסכים איתי כאן שהמינימום שהערפד יכול לעשות (אני לא אומרת שהוא צריך להיות נחמד) זה לא לזלזל בדמות שלי, לא להעליב אותה, לא לתת למתלמדים שלו להעליב אותה וכדומה..... וגם השה"מ לפי דעתי צריך איכשהו לשמור שהדמויות יהיו ביחד. אני יודעת שכולם חוץ ממני יש נטייה רעה והם דמויות רעות וקשה לשמור עליהם ביחד אבל זה התפקיד של השה"מ להתאמץ ולשמור על זה.....

רמץ

New member
אוקי - הבנתי עכשיו

עד עכשיו הייתי בטוח שהשה"מ משחק את הערפד. המשחק שלכם די יוצא דופן. תוכלי להרחיב עוד על העלילה?

Hammerfall

New member
אז ככה...

הכל התחיל בשביל הדמות שלי כשהיא והבן אדם שהיא טיפחה להיות לוחם עשו את הדרך לכיוון העיר הקרובה עם הכרכרה והסחורה שהיא הצליחה לגנוב מהשיירה שהיא התנפלה עליה והרגה את כולם. היא ישבה לה ליד המדורה והסתכלה בספר מתכונים שהיא מצאה אצל אחד מהשיירה כשפתאום היא ראתה תנועה חשודה, היא ידעה שבן האדם ישן ולכן היא קמה לבדוק מה קורה. בכל מקרה היא עפה לעץ כדי לראות מה זו התנועה הזאת וגילתה שיש שם עטלף אז בגלל שהיה לה משעמם והיא ראתה בספר איזה מתכון מעניין לעטלף אז היא ניסתה לתפוס אותו. אחרי שסוף סוף הייחה לתפוס אותו, לקשור אותו ולהניח אותו על הרצפה כדי להתפנות להסתכל שוב בבפר מתכונים הוא הפך את עצמו לערפל כזה והיא קמה וניסתה לפגוע בערפל עם החרב והחרב נשמטה לה מהיד והוא הפך לערפד, דמוי האנוש שהוא באמת ותפס לה את החרב. הוא בתמורה לחרב שלה שהיא תעזור לו או שהיא תיתן לו את האדם שלה (אני כבר לא כל כך זוכרת). בכל מקרה בסופו של דבר הוא החזיר לה את החרב, לא הרג את האדם ואמר לה שאם היא תעזור לו אז היא תקבל את כל מה שהיא תמצא מבחינת אוצרות וכאלה, הוא רק רוצה את הדברים שלו שהוא השאיר במקום שבו הוא היה אבל הוא לא יכול לחזור לשם לבד. בכל מקרה היא באה איתו, נכנסה לטירה שהמקום התגלה בתור והיא התחילה לעבור חדר חדר וכל מה שהיא מצאה היא לקחה והיא לא מצאה את הדברים שלו ואז כשהיא התעופפה ליד חלון של חדר שבו בערפד היה הוא העיף לכיוון שלה רגל של מיטה, בלי שום סיבה הגיונית. אז יש פלא שאז כשהיא ראתה שהוא מותקף על ידי כל מיני אנשים היא לא עזרה לו?! בכל מקרה אחר כך הם הגיעו לאיזו פשרה והגיעו לאיזה עיר שבה הם החליטו שאם היא רוצה להצטרף היא תצטרף אליו ואם לא אז לא והיא החליטה להצטרף אליו והם הלכו וזה ונתקלו בשיירה של וסחרים שביקשו ליווי ליעד הבא שלהם והם (היא והערפד) הסכימו בתמורה לחלק ממה שהם הובילו בשיירה. בכל מקרה אין לי כל כך כוח להתחיל באמת לפרט ולספר מה שקרה כי זה דיי ארוך. בכל מקרה אני רק רוצה להבהיר שהדמות שלי לא חייבת לדמות שלו כלום, הדמות שלי לא עשתה לדמות שלו כלום (היא גם לא עזרה לו או משהו כזה כשהוא היה צריך אותה אבל עדיין). בקיצור אין שום סיבה לזלזל בה או להתנהג אליה מגעיל- הוא לא תלית שכולה תכלת וגם היא לא אבל לפחות היא מתנהגת אליו בצורה יותר מכובדת והיא לעולם לא תקרא לו בשמות....

Elven archer

New member
אוקיי, זה מה שאני הייתי עושה...

אוקיי אם הדמות שלך באמת יודעת שהיא לא מסוגלת לפגוע בערפד אז עדיף באמת לא לתקוף אותו. אני לא יודע כמה חזקים הערפדים המתלמדים שהגיעו איתו אך אני משער שלא משהו ואם הם מעליבים אותך אין שום סיבה שתשתקי להם. מה שאת צריכה לעשות זה לחשוב בהגיון. אם מעליבים את הדמות שלך ואת לא אוהבת את זה תפעלי. אם אחת הדמויות חזקה מדי בשבילך את תמיד יכולה פשוט לספוג את העלבונות ולשסף את גרונו בלילה. אני רואה שזה ממש מפריע לך אז לדעתי אולי פשוט תקומי ותעזבי. לפעמים אין ברירה ודמויות מסויימות לא מצליחות להכנס לעלילה. אין טעם לדחוף אותה בכוח, תעזבי. הבעיה שלך היא שאת חושבת יותר מדי בתור שחקנית שמשחקת דמות ולא הדמות באמת. תנסי להכנס לראש של הדמות שלך ופשוט תלכי עם זה, לא משנה לאן זה מוביל. אצלי למשל קרה פעם ששתי דמויות התווכחו על משהו ובסוף הסכסוך הפך לקרב שבסופו אחת הדמויות מתה (או יותר נכון בוטרה לחתיכות קטנות).

Hammerfall

New member
לידיעת חברי הפורום

מה זה התגובות המועטות לשאלה שלי? אין לכם מה להגיב? אין לכם מה להעיר? איך לכם איך להועיל לי? אני מאוד מודה לאלו שהגיבו והם אכן עזרו אבל אני צריכה עוד תגובות עוד רעיונות, אני כתבתי כאן את הדילמה שלי כי אני צריכה כמה שיותר עצות וכמה שיותר תגובות, לאן נעלמתם כולכם? תגידו לי מה אתם חושבים על המצב בין הדמויות, על מי צודק, על איך אתם הייתם נוהגים, מה נראה לכם שיהיה השלב הבא, משהו- העיקר תגיבו איכשהו על הנושא הזה, אני באמת אודה לכם....

Nihau

New member
ניהאו אומרת לי למסור לך

שהדרך בה בחרת הייתה נכונה לחלוטין. היא גם מציעה לך להפגיש את אותו ערפד עם MR & MRS CLAW אבל זו רק דעתה הכנה בנושא. אם הבנתי נכון בעצם יש כאן רק תלונה אחת כלפי המשחק INPLAY וזה כנגד הערפד שהיה אמור לדעתך להתנהג ביותר כבוד כלפי הדמות שלך. טוב INPLAY פתרת את העיניין לפי ראות עינייך וזו של דמותך ולדעתי בצורה טובה. OOC אולי כדאי שתתאמי ציפיות עם שחקן הערפד והשה"מ כדי שהם לא יתחילו לבכות כאשר הם יצטרכו לבנות דמות חדשה... אחרי הכל גם הארפי וגם מדוזה לא נחנות בתכונות סלחניות במיוחד כנגד זכרים טיפשים...

Hammerfall

New member
תודה

הבעיה היחידה היא שהערפד הרבה יותר חזק מהדמות שלי, הוא יכול בלחש אחד להרוג אותה כך שקרב פנים אל פנים אינו בא בחשבון בכל מצב. אם כבר מישהו יצטרך לבנות דמות חדשה זו תהיה אני וממש אין לי כוח לזה. אני יודעת שהיא לא אמורה להיות סלחנית אבל היא קצת מודעת למצבה הנחות מבחינה פיזית ויודעת שהיא לא תביס אותו בכזאת קלות, מצד אחד היא אכן חמדנית ומאוד רוצה את כל האוצרות שהערפד הבטיח לה ומצד שני הסבלנות שלה עומדת להיגמר בהתייחסות לכל ההערות והעקיצות מצידו- היא אכן לא צריכה את כל ההתנהגות המגעילה שלו...

Nika8895

New member
לדעתי

האדם שמשחק את הערפד לא חושב בצורה כל כך נכונה. הדמות שלו אולי חזקה מאוד והוא אכן רע ולא אמור להיות נחמד אבל הוא בכל זאת ביקש מהדמות שלך עזרה משמע, הוא זה שאכן צריך את הדמות שלך. עכשיו אם הוא ביקש מהדמות שלך עזרה זה אומר שהוא חושב שהיא מספיק חזקה או מספיק בעלת יכולת כדי לעזור לו ולכן הוא לא יכול להתיחס אליה בזילזול כי הוא בעצם יסתור את עצמו. אם הוא נותן למתלמדים שלו להתחצף אל חבר למסע שלו אז גם כאן הוא מפגין חוסר בחשיבה לטווח רחוק- כי בעצם המתלמדים אומרים את מה שהם יודעים, את מה שהוא יידע אותם בו וככה הדמות שלך מגלה על הערפד את החוסר הבטחון שלו בכך שהוא צריך לנפח לעצמו את האגו בירידה על אנשים אחרים שבעצם עוזרים לו. הוא מסביר למתלמדים שלו שהוא בעצם מבקש עזרה מיצורים כמוך שהוא מבהיר להם שאת: חסרת יכולה, שאפשר להתנהג אלייך איך שהם רוצים, את לא מסוגלת לעשות שום דבר בעצמך, בקיצור הוא מבהיר למתלמדים שלו כמה שהוא בעצם עלוב ומסכן שהוא צריך שדמויות כמוך יעזרו לו- וזה מראה על טיפשות מסויימת. גם בנוסף לכך, זה שהוא הרג את הלוחם שהדמות שלך טיפחה היה די טיפשי כי גם הלוחם נלחם בעת הצורך ו2 אנשים שעוזרים לו הם הרבה יותר טובים מרק אחד. לדעתי התגובה של הדמות שלך לעלבונות הייתה יותר מבמקום והיא אולי הייתה אפילו רחמנית מעט, תחשבי על זה מישהו פשוט מעליב אותך ללא כל סיבה ואת רק שואלת לשמם? זה לא נראה לי הגיוני בכלל (אבל לא הייתי בסיטואציה הזאת אז אני לא יכולה כל כך להגיד)ואם לדמות שלך יש קצת כבוד עצמי וקצת אכפת לה מעצמה אז היא לא הייתה מוכנה לסבול את התגובות לא מהערפד ולא מהמתלמדים שלו, למה לה? היא לא צריכה אותו והיא הסתדרה טוב מאוד גם בלעדיו, הוא זה שצריך אותה והוא עוד מעז לנהוג בה שלא בכבוד הראוי? אני מזמן הייתי עפה משם. כמובן שיש גם להתחשב בכל הקטע של לשמור על הקבוצה מאוחדת והכל אבל עדיין צריך לשחק משחק דמות, צריך לעשות מה שהדמות הייתה עושה ולא לחשוב מחוץ למשחק יותר מידי. כמו כן, בקשר לשה"מ: לדעתי שה"מ שלוקח על עצמו לשה"מ קבוצה של דמויות רעות מכניס את עצמו למצב הרבה יותר קשה ומסובך מאשר אם הוא היה בוחר לשה"מ בקבוצה של דמויות טובות והוא צריך להיות מודע לכך והוא גם צריך להשקיע יותר ולהתאמץ יותר בשמירה על הדמויות ביחד. ברגע שכל דמות פונה נגד האחרת וברגע שכל דמות עושה מה שהיא רוצה קצת יותר קשה וקצת יותר מסובך לשמור על ההרפתקאה מעניינת לכל הדמויות. אם הוא רוצה לשמור עליכם היחד הוא גם היה צריך לדבר בשם המתלמדים בצורה אחרת וגם אולי להבהיר לערפד את מצבו. מקווה שעזרתי לך, אני יודעת שרצית לשמוע עוד דעות בנושא.

Hammerfall

New member
וואו...

תודה רבה על התגובה, אכן עזרת לי (איפה היית עד עכשיו?!). את חושבת כמעט בדיוק כמוני. בקשר לאיך שהדמות שלי התנהגה במצב עם המתלמדים, מה אני יכולה להגיד חוץ מ: את צודקת! אולי היא הייתה נחמדה מדי, אבל היא ידעה שלא כדאי לה לעשות להם שום דבר כי אכן הערפד לא יקבל את זה בעין יפה מדי והיא ניסתה להימנע מהעימות שהם התעקשו להתחיל בכל זאת. ושוב כמו שאמרתי היא די בדילמה כי מצד אחד הוא מעצבן אותה ומצד שני כל האוצרות שהובטחו לה.... ובקשר ללהבהיר לערפד את מצבו, אמממ.... אני אכן קצת הלשנתי על הערפד ועל האדם שמשחק את הערפד לשה"מ ואני כבר מחכה לראות מה השה"מ יגיד לו....

למעלה