שאלה???

בוגי מן

New member
שאלה???

בתאריך ה-16 כתבתי כאן הודעה, לגבי המלצות לגידול תוכים כמו שביקש ממני מישתמש בשם turtin. איך שהבנתי ההודעה נימחקה רציתי לדעת למה לא היו בהודעה שום קללות או משהו בסיגנון? turtin אם אתה לא היספקת להוסיף אני יכול לכתוב כאן את ההודעה עוד פעם אם אתה רוצה תיכתוב לי כאן.

barakbl

New member
המלצות לגידול תוכים../images/Emo35.gif

יש איזו שהיא המלצה לזה?

turtin

New member
כן,

מקווה שלא יהיה לך קשה לכתוב את כל זה מחדש (בפעם הבאה שלך לי מסר במקרה ולא אתקל בהודעה שלך)

בוגי מן

New member
הנה ההמלצות שוב

אני לא יודע לישלוח מסרים אז כתבתי את זה כאן. כמו שכתבתי ההמלצות האלה הן רק המלצות מנסיון ומדיבורים עם אנשים מיקצוע אבל לפחות החשובות שבן אלו ממש חובה. ההמלצות האלו הן די בסיסיות אז בשביל עוד מידע ניתן להיתיעץ עם וטרינרים מיתמחים בציפורים. 1.הדבר הכי חשוב שיש לעשות אם כבר החלטתם ליקנות תוכי הוא לוודא חד משמעית כי התוכי גודל בשבי ואיינו ניתפס בטבע. תעשיית המסחר בציפורי בר מוגנות היא אחת הזוועתיות שיש. כל שנה אלפים מתים משיטות התפיסה ותנאי ההובלה הקשים, ואוכלוסיות הבר ניכחדות. תוכי שנלכד בטבע יסבול בחיי השבי כיוון שלפני לא היה רגיל לבני אדם ולתנאי שבי כמו כן תוכים כאלה חיים מעט זמן בגלל מחלות גופניות שונות ודיכאון. מסיבה זאת מאוד חשוב ליבדוק שהתוכי הזה גודל בשבי ולא הובא מהטבע. כמו כן יש ליבדוק אם לחווה שממנו אתה (או החנות) קנית את התוכי יש רישיון גידול מסודר (צריך גם ליזכור שתוכים מחווה לא חוקית יכולים להיות חולים). 2. אם מחזיקים תוכים בכלוב ישנה חשיבות גדולה לגודלו של הכלוב. על הכלוב להיות כמה שיותר גדול. הגודל המינימלי שכלוב צריך להיות בו הוא שכאשר התוכי יעמוד בו עם כנפיים פרושות קצוות כנפיו וזנבו לא יגעו בדפנות הכלוב. ניתן לגדל תוכים גדולים חופשיים בבית אם מקצצים להם את הכנפיים אבל רק ווטרינר מומחה יכול לבצע את התהליך בצורה שאיינה תכאיב או תזיק לתוכי. במידה שמקצצים לו את הכנפיים התוכי יכול להיתרגל למצב, אבל יש לעשות זאת רק אם תוכלו להקדיש לו מספיק תשומת לב בבית. 3. חובה שתהיה לתוכי גישה לאוכל ולמים כל הזמן (במיוחד אם זה תוכי קטן). את המזון והמים יש להחליף לפחות פעם ביום ואם הם היזדהמו מלשלשת אז יש להחליפם מייד. 4. תוכים ניזונים בדרך כלל מתערובת גרעינים שונים. הקטנים ניזונים מתערובת הנקראת דוחן ומורכבת מסוגים שונים של זרעים. גם הגדולים יותר ניזונים מזרעים אבל מסוגים שונים כמו חמניות (למידע מפורט על תזונת תוכים גדולים יש להיתייעץ עם וטרינר). חשוב מאוד להוסיף לתוכים תוספי מזון הנימכרים בחנויות אלו חיוניים לבריאותם ומאריכים את תוחלת חייהם. ניתן לקבל מיידע בחנויות לגבי תוספי מזון שונים. 5. מומלץ גם להביא לתוכי לאכול מזונות שונים, מזון מגוון טוב להם בשביל הבריאות והגיוון והם גם נהנים לשחק איתם. מניסיון אני יודע שהם אוהבים חסה, שמיר, תפוחים, ענבים, בננות, פילפל (מתוק) ובעיקרון כל סוג של פירות וירקות. למרות זאת תוכים יאכלו כל דבר שיתנו להם אפילו בשר ולכן יש להיזהר לא לתת להם דברים מלוחים או שומניים מדי. 6. שני מזונות אשר בשום פנים ואופן אסור לתת לתוכי אלו הם שוקולד ואבוקדו שני המאכלים האלו הם רעילים לתוכים ויכולים בקלות לסכן אותם ולכן כדי למנוע בעיות פשוט לא לתת אותם. 7. מומלץ לשים לתוכי בכלוב מקלות מעץ ולא מפלסטיק או חומר אחר העץ יותר נעים לעמידה ומונע מהתוכים בעיות ברגליים. כמו כן כדי שיהייה לתוכי נוח חשוב להתאים את עובי המקלות לגול הרגליים שלו כדי שהוא יוכל לילפות אותם כמו ענפים. 8. את הכלוב של התוכים מומלץ לנקות כל יום מצואה וליכלוך שמיצטברים על הדפנות והריצפה. מומלץ ליקנות כלוב שניתן להוציא את התחתית ממנו לניקיון קל שלו. את התחתית יש לרפד בנייר או עיתון שיספוג את הליכלוך הרב שתוכי מסוגל לייצר ביום. 9.תוכים רגישים למחלות בדרכי הנשימה (חלק מהזנים יותר רגישים מאחרים) ולכן מאוד מומלץ להרחיק את הכלוב ממוקומות בהם ישנה רוחות חזקה ורוח פרצים. כמו כן מומלץ לשים את הכלוב במקום מואר אבל שלא יהייה באור חזק מדיי (כמו מול מנורה חזקה). עוד חשוב לשים את הכלוב במקום כמה שיותר מרכזי בבית ויהיו לידו אנשים כמה שיותר זמן במשך היום הדבר חשוב בשביל התוכי בשביל התשומת לב הרבה שהם צריכים. 10.במידה ושמים את הכלוב על אדן החלון יש להשגיח עליו, במקום כזה התוכים יכולים להיות חשופים לטורפים (כמו בזים) ולא אחת קרה שתוכים מצאו את מותם בצורה כזאת. המשך בהודעה הבאה..

בוגי מן

New member
המשך ההמלצות

11.עוד המלצה חשובה: מחבטות טפלון הן סכנת מוות בשביל תוכים בפרט וציעפורים בכלל. האדים שעולים מהן בזמן בישול וגם לאחריו הם רעילים ביותר לתוכים ולסוגי עופות אחרים ולכן חשוב להרחיק את התוכי מהן כך הזמן ומולץ לא להישתמש בהן אם מגדלים ציפור בבית. אם כבר אתם מישתמשים בהן יש לידאוג שהאדים לא יגיעו בשום צורה לתוכי. מיקרה עצוב קרה כאשר לאישה אחת מתו הרבה תוכים כאשר היא בישלה בחצר והאדים עלו לקומה השנייה, כך שצריך להיזהר בנושא הזה. 12.תוכים רגישים למחלות שונים ביינהן מחלות הנשימה. הסימנים בתוכי שחולה יכולים להיות ניפוח הנוצות, או ישיבה לאורך זמן רב בחוסר פעילות (ליפעמים על ריצפת הכלוב). גם תוכי שאיינו אוכל הרבה זמן בהחלט יכול להעיד על מחלה, במיקרים שמיתגלים סימפטומים כאלו יש לרוץ כמה שיותר מהר לווטרינר במיקרה הזה מהירות יכולה להציל חיים. 13.חשוב לשים אצל התוכי צעצועים שונים בכלוב, הוא הצעצועים האלו משמשים אותו לשעשוע ומישחק כאשר אין אנשים ליידו הם חשובים במיוחד להעשרה סביבתית (במיוחד אם זה תוכי יחיד). הצעצועים האלו נימכרים בחנוית אלו יכולים להיות נדנדות פעמונים ועוד דברים שונים. חשוב רק שהם לא יכילו עופרת או צבעים רעילים אחרים ולא יהיו בהם חלקים קטנים שתוכי יכול ליתלוש וליבלוע. אפשר גם להכין לבד צעצועים כאלו כמו למשל לשים לו קרטון של נייר טואלט שהוא יוכל לילעוס אותו או להכין לו מעין "גם מישחקים" של סולמות ונדנדות על גג הכלוב. חשוב לציין שהמישחקים האלו איינם באים כתחליף לתשומת הלב שיש להעניק לתוכים. 14. מומלץ גם לספק לתוכים אבן גיר שנימכרת בחנויות לחיות עליה הם יוכלו להשחיז את מקורם. למרות זאת לא כל התוכים מישתמשים בה, מומלץ לנסות בכל מיקרה. 15. ניתן לגדל תוכים כיחידים זוגות או אפילו להקות קטנות כולם כמובן בהתאם לתנאים מספקים להם. במידה שמגדלים תוכים בלהקה קטנה יש ליבדוק אם הם יוכלו להיסתדר ביחד. ציפורי אהבה לדוגמא לא יקבלו אלייהם כל ציפור ויכולים ליתקוף אותה וליפצוע קשה. בכל מיקרה יש להקדיש לתוכים תשומת לב רבה גם לזוגות אבל במיוחד לתוכי אשר מגדלים ביחידות, ניתן לשחק עם תוכי לדבר איתו ואפילו ללמד אותו לדבר. במידה ומגדלים תוכי יחיד ניתן לקנות תוכי האכלת יד תוכים אלו ידידותיים לגמרי וחושבים שהם אנשים אך לאלה יש להקדיש הכי הרבה תשומת לב. ניתן גם ליקנות תוכים פראיים (גודלו בשבי ע"י תוכים ולא בני אדם) אבל צריך להרגיל אותם באיטיות, למרות זאת אני יכול להגיד מניסיון שגם תוכים פראיים יכולים להפוך למיתלטפים וידידותיים ולשמש חיית מחמד ניפלאה. כמו כן אין להשאיר כל סוג של תוכי לבדו במשך כל היום וכמובן לא יותר מיום. 16. יש הרבה סוגים של תוכים ועל כן חשוב ליבחור את הסוג המתאים לך. במידה ואתה מגדל מתחיל מאוד מומלץ ליבחור תוכי שיתאים לכך כלומר סוג קטן של תוכי שיותר קל לגדלו. תןכי גדולים כמו ארות קקדו או ג'אקו הם תובעניים דורשים תשומת לב רבה כל הזמן זקוקים למקום ומרחב רב (לא כלוב רגיל מחנות) וכמובן יש להם אינטיליגנציה רבה. תוכים כאלה יכולים בקלות להוציא מגדל מתחיל מדעתו הם חיים ליפעמים 75 שנה וצורכים תשומת לב של ילד. ולכן מומלץ לחשוב טוב לפני שקונים תוכי כזה ואם אפילו משהו אחד לא מתאים אז לא ליקנות. אצל תוכים כאלו יש גם יותר סיכוי שהם הגיעו מהטבע. 17. תוכים שמגדלים בכלוב מומלץ להוציא כמה שאפשר לעוף בבית (כמובן עם חלונות סגורים) זהו זמן טוב לשחק איתם ליגרום להם להיקשר אליך. זה גם חשוב שיהייה להם מספיק גיוון בזמן שהם בבית ולכן ניתן אפילו לתת להם ליראות טלויזיה לישמוע מוזיקה ועוד. תוכים נהנים מדברים כאלה (כל תוכי ממה שהוא רוצה) וזה חשוב בשביל רמת חיים גבוהה בשבילם. כמו כן זה חשוב לתוכים לעוף בבית ולישרוף אנרגיה במיוחד אלו שאוכלים הרבה וזה כדי שלא ישמינו. אלו כל ההמלצות אם יש לכם עוד שאלות אשמח לענות.

barakbl

New member
והמלצה שלי.

לקחת את המגדל, להכניס אותו לתוך כלוב (כמה שיותר קטן, יותר נחמד), ולשחק איתו משחקים כשאנחנו מחוץ לכלוב כאילו היה צעצוע.

בוגי מן

New member
איזה מצחיק......

אתה יכול להגיד מה שתירצה אבל העובדה היא שאנשים מגדלים בבית ציפורים וכניראה ימשיכו בזה עוד זמן רב ולא אתה ולא אני לא נוכל לשנות את זה. אז לפחות שהתוכים האלו יקבלו את איכות החיים שמגיעה להם ואם מישהו יקרא את ההמלצות האלו ויישם אותם אז הנה עזרת לבעל חיים. וחוץ מזה אני יודע שבטח לא תאמין לי אבל הייתי מוציא את התוכון שלי מהכלוב כש הוא היה צעיר יותר והחלונות היו פתוחים והוא מעולם לא ברח לשום מקום הייתי משאיר אותו בחוץ עד שהוא היה עף לבד לכלוב.

barakbl

New member
סיפורי אלף לילה ולילה.

תוכי זה ציפור, וציפור לא צריכה לחיות בתוך כלוב. זה לא צעצוע, זה בעל חיים.

האפי לי

New member
תוספות קוטנות

למי שלא רוצה לחיות בבית חנוק אפשר לקלות לרכוש רשת (חזקה) לחלון וכך להשחרר את התוכי ולשמור על תחלופת אויר בבית בלי לחשוש שהוא יעוף וימות גרעינים לתוכים גדולים- עדיף גרעינים גדולים מהשוק, ולא הקטנים שנמכרים בחנויות חיות משום שהם עתירים בשמן לא טוב לתוכי לאכול יותר מ4-5 בוטנים ביום חוץ מהירקות והפירות שהזכרת תוכים חולים על ענבים בניגוד לגרעינים, פירות עם חרצנים כמו שסק חשוב לתת ללא הגרעין עצמו חוץ מהתוכים היותר תובעניים שהזכרת לכל תוכי יש אופי מסויים, יש מינים שנוהגים לצרוח ממש, באופן כללי תוכי הוא בע"ח שעושה המון רעש- מתוכון אוסטרלי ועד ארה לכל אחד יש רעש אחר מי שלא מתאים לו רעש או שהבאת תוכי עלולה לעלות לו ביחסים עם שכנים רגזנים ובמלחמות עזות שישקול טוב טוב אם זה מה שהוא רוצה

ליעד3

New member
התוכים והכלובים:

האם התוכים הקטנים חיים גם כציפורים חופשיות באפריקה, או שזה זן שנולד וגדל בשבי? האם הם מנסים לצאת מהכלוב ולעופף לחצר? קראתי משהו על "קיצוץ נוצות תעופה". מה זה? לי קצת קשה לראות ציפור בכלוב, אבל מעולם לא גידלתי ציפור בכלוב. אצלנו יש דרורים, חוחיות, צופיות ויונים, כולן מעופפות חופשיות בטבע. האם תוכל להתייחס גם לנושא הכלובים והשבי? ליעד

בוגי מן

New member
בקשר לזני התוכים

התוכים הקטנים הכי נפוצים הם התוכונים והקוקטלים אלו הגיעו מאוסטרליה והם מבוייתים הכי הרבה זמן. התוכים האלו כבר עברו תהליך ביות חלקי וכבר יש כמה זנים שהרבו אותם והם שונים מאלו שבטבע. גם תוכים אחרים ואפילו גדולים עוברים ביות אבל כמו שכתבתי הם עדיין בשלבים מתחילים. בעיקרון גם אני היתלבטתי הרבה בשאלה של הכלובים אבל אחרי ששקלתי זאת היגעתי למסקנה שכל עוד התוכי מטופל באמת כמו שצריך ניתן לגדל אותו אפילו בכלוב. ואני לא חושב שהתוכון שחי אצלי כבר כמעט 9 שנים היה מקבל תנאים כאלו בחנות וכניראה גם לא בטבע ולפחות בקשר אליו אני יכול לדעת שהוא מאושר אצלי במיוחד כאשר אני קורא לו ואז הוא עף מהכלוב מתיישב לי על הכתף ומתחיל "לילחוש" לי כל מניי דברים לאוזן. כש הוא היה צעיר יותר וגרנו בקומה נמוכה היינו מוציאים אותו לעוף עם חלונות פתוחים והוא לא ניסה לצאת החוצה אפילו פעם אחת. מלבד זאת גידול תוכים בשבי חשוב מאוד לימנוע צייד של האוכלוסיה הטיבעית כי מה לעשות יש אנשים שתמיד ירצו לגדל משהו יקר ואקזוטי אז לפחות שיעשו את זה נכון. ובקשר לכל השאר התייחסתי בהמלצות

למעלה