שאלה...

סוזן50020

New member
שאלה...

האם לימודי אדריכלות משלבים לימודי עיצוב המוצר?
במקרה ולומדים מקצוע ספציפי, נגיד מתוך הבאים: 1)תכשיטנות 2)עיצוב אופנה 3)אומנות 4)אדריכלות 5)עיצוב הפנים 6)עיצוב המוצר יכול להתפתח דווקא בתחום אחר מהנ"ל בהצלחה רבה? (בבקשה, תיזכרו במרק ניוסון שלמד תכשיטנות והצליח מאד דווקא בעיצוב המוצר, בהמשך דרכו הוא אף קיבל בקשות להיות אדריכל של כמה פרוייקטים והצליח מאד גם באדריכלות ללא שום השכלה בזה.) נקודתי העיקרית היא, שלא משנה באיזה מקצוע תבחר מהנ"ל, העיקר שתצבור מומחיות בעיצוב מסויים וגם שיהיה לך דמיון עשיר. בהמשך, עלייך רק לחשוב וליצור. יש תגובות?

סוזן50020

New member
רגע...

יש שאלה למעלה שהיא ממש חשובה לי ואשמח אם מישהו יגיב עליה...כי אני ממש בין פטיש לסדן...האם כדאי לי אדריכלות או עיצוב המוצר????

R a Z

New member
את שואלת את האנשים הלא נכונים !

את צריכה לשאול את עצמך. את הרי נמצאת כאן בפורום עיצוב אז ברור שכולם יגידו עיצוב. תטיילי בעיר ותסתכלי על מבנים , זה מושך אותך לתכנן אותם ? תטיילי בחוניות ותסתכלי על מוצרים , נו מה עכשיו ? מעניין ? בהצלחה לך !

סוזן50020

New member
אבל מה יקרה אם הכול מעניין אותך?...

לפני שנה למשל, הייתי בטוחה ב100% שאלמד אדריכלות. אך בשנה האחרונה גיליתי שמדובר במקצוע לא ריווחי(וזאת ללא התייחסות לכישרון או שם טוב בתחום) ומה שיותר ריווחי זה עיצוב מוצר... בכל מקרה אני ממש בתוך אדריכלות וגם בעיצוב...בקיצור הכול באומנות מושך אותי.

LeonardoDV

New member
אה! זה פשוט

אם את רוצה מקצוע ריווחי, תלמדי ראיית חשבון. עכשיו ברצינות. מי סיפר לך את השטות הזאת על ריווחיות? וגם אם זה נכון (וזה לא) את יודעת מה יקרה בעוד 4 שנים, כשתסיימי ללמוד? יש לך גם בילבול קטן במושגים "בקיצור הכול באומנות מושך אותי." עיצוב וארכיקטורה הם לא דיסיפלינות באומנות. אם את נמשכת לאמנות תלמדי אמנות פלאסטית. הייתי אומר בהקצנה שהקשר העיקרי בין אומן למעצב הוא, ששניהם אוחזים בעיפרון מידי פעם.

סוזן50020

New member
בחיים לא!! שונאת מתימטיקה !

בקשר לאומנות פלאסטית, זה דווקא כלל לא מושך אותי בהקשר של מקצוע לעתיד(רק כתחביב!). אתה כלל לא מכיר אותי אישית, אז למה שתרשה לעצמך לקבוע לי איזה מקצוע ללכת?...לא שאני כועסת עלייך או משהו, פשוט שתבין אילו גבולות חצית... חוץ מזה, אדריכלות ועיצוב המוצר הם הכי מושכים אותי(תאמין לי שאני יודעת יותר משני דברים על מקצועות הללו..), ובעצמי עברתי בחינת מיון באדריכלות בטכניון וקיבלתי עליה ציון 88. מה שמראה שיש לי התאמה גבוהה למקצוע הזה. אני מעוניינת במקצוע שיספק אותי מבחינת יצירתיות ובו זמנית גם כספית. מה רע בזה? בנוסף...אני לרוב אוחזת בעיפרונות ..טושים..צבעי פסטל...צבעי אקריליק..פעם קומיקס..פעם שירטטתי בית...או שציירתי זוג מאהבים...הכול מבחינתי זה אומנות, כי כרוך בזה יצירתיות+דימיון+ראייה ויזואלית...ההבדל העיקרי בין אומנות למעצב זה שבאומנות משתוללים עם דימיון ואילו בעיצוב יש מגבלות לדימיון כמו יצירת סביבה הרמונית או התאמה לסביבה. מקווה שהבנת את כוונתי...

LeonardoDV

New member
סליחה

לא התכוונתי לקבוע לך משהו וגם לא הבנתי איך הגעת למסקנה, שאני מנסה לקבוע משהו למישהו. אני אנסח מחדש, אולי תביני עכשיו. 1 אין הבדלי שכר בין מעצבי מוצר לארכיטקטים. ואם יש הם בטח לא לטובת מעצבי מוצר. 2 השימוש שלך במושג אומנות הוא שגוי ומוטעה. את זה כבר תלמדי בבית-ספר לעיצוב, ואז תביני את ההבדל קצת יותר לעומק. אני ממליץ לך לבחור בתחום שמושך אותך או כזה שיש לך סיכוי להיצטיין בו מאוד ולהתבלט מעל עשרות הבוגרים שיסיימו איתך את הלימודים. גם אם נדמה לך שהתחום הזה פחות רווחי.

סוזן50020

New member
אה אוקיי...

אולי בסוף אחליט על מסלול דו כיווני בארכיטקטורה ועיצוב תעשייתי. אני מקווה שיאפשרו לי...

ganooov

New member
אממממ.. ../images/Emo13.gif

1. לא שאני יודע. חוצמזה, תמיד אפשר לקחת קורס בעיצוב מוצר. 2. החבר'ה מפה שלומדים בארץ, ייתכן ששמעו על קורצויילד. הוא מלמד במכללת הדסה שרטוט (בעיצוב תעשייתי), בבצלאל צורפות, ולימד שירטוט גם במכללת אמונה. כמו כן הוא יודע אינספור מקצועות שקשורים לזה, ולימד רבים וטובים ממורי ומעצבי ישראל
. מה שאני רוצה לומר, זה שהחיים מספיק ארוכים כדי ללמוד הכל, ללמד הכל, ולהצליח בהכל. סתם ככה, אני תופס את עיצוב מוצר כמקצוע היותר מעניין מבין האפשרויות הלימודיות באומנות. למה? כי זה בעצם מסכם הכל
.

R a Z

New member
קורצוויל חמממממממממממממממוד

וגם קצת משוגע , אבל מורה חמוד ומעניין ( יחסית לתחום היבש שהוא מלמד...)

talitakumi

New member
גם אני מכירה אותו

למדתי במכון הטכנולוגי בחולון והוא לימד גרפיקה הנדסית. הוא גדול, מצחיק, חמוד ופדנט כמו שצריך, חבל שהוא כבר לא מלמד שם

למעלה