שאלה

Hammerfall

New member
שאלה

אוקי, אני יודעת שזו לא שאלה מיוחדת או משהו כזה אבל אני סתם תוהה: כמה זמן לדעתם צריך להימשך משחק מו"ד (תשובות של "כל הלילה", "כל החיים" וכדומה הן אכן מובנות אבל הן לא נוגעות לשאלה)? כמה הוא המינימום שבטווח שלו עוד שווה בכלל להתחיל את ההרפתקאה? לדעתי האישית זה צריך להיות מינימום 4 שעות- אבל אנשים לא מסכימים איתי, מה דעתכם?

Wild elf

New member
המשחק הכי יפה ששיחקתי אי

היה משחק בעולם פנטזיה אבל בשיטה של "עידן הדלי", הוא נמשך מ11 וחצי בבוקר ונגמר ב10 בערב אותו יום. הצלחתי לחסל עולם. היה כיף. מינימום לדעתי 3-4 שעות. מקסימום לא תלוי בזמן אלא בזמן משחק. כולם מתים מתישהו, הופכים לאלים, מולידים ילדים. הגיל של ההרפתקאות עובר, והגיבור צריך לנוח

DDN

New member
זו דווקא שאלה טובה!

את מתכוונת לפגישת משחק ולא למשחק עצמו. המשחק הרי נמשך כמה פגישות. בכל מקרה, מאז שהעברנו את נוסגות' לפגישות ארוכות ביום שישי או שבת, אנחנו משחקים בערך מ2 בצהריים ועד תשע בערב, פלוס מינוס. שזה 7 שעות. יצא לנו לשחק כבר מ12 בצהריים עד 23 בלילה. וזה כיף. ככה יש רצף, יש עלילה, אפשר לבנות משהו במהלך פגישה אחת, ויש גם מספיק זמן כדי לצאת מרוח משחק, בלי שהפגישה תלך פייפן. אני מסכים איתך על מינימום 4 שעות, שזה מינימום בלבד. בנוגע למקסימום? זה הכל תלוי בסף העייפות שאנשים יכולים להגיע.

המינימום משתנה

לדעתי, שעה וחצי שעתיים זה המינימום. פחות מזה בדר"כ לא כדאי. 4 שעות זה אופטימלי, יותר מ6 שעות זה כבר מתיש.

Hammerfall

New member
אבל...

שעה וחצי שעתיים זה כל כך קצת זמן, זה אפילו לא שווה לי לצאת מהבית בשביל ללכת לשחק.... אם אני כבר יוצאת בקור הזה מהבית, עם הטמפרטורות הנמוכות שיש בארץ הזאת, למסע הארוך אל הבית של אחד השחקנים, לא משנה אם המשחק קרוב או רחוק אני רוצה שיהיה טעם: למצוא בגדים בבלגאן, להתלבש, להתעטף בשכבות של צעיפים ומעילים ומה שיש עוד בבלגאן, לנעול נעליים, למצוא גרביים חמות, להוריד את הנעליים, לגרוב את הגרביים החמות, למצוא גרביונים, לחלוץ את הנעליים ואת הגרביים ולשים גרביונים לגרוב את הגרביים החמות ולנעול שוב את הנעליים, למצוא בבלאגן את קוביות המזל שלי, למצוא את המפתחות הבית, לנעול את הבית, להזכר ששכחתי את הפלאפון ואם אמא לא תתפוס אותי היא תשתגע, לפתוח את הדלת, למצוא את הפלאפון, לגלות שהסוללה התרוקנה, למצוא מטען, לקחת את המטען, לנעול את הדלת, להיכנס למעלית, ללחוץ על הקומת קרקע, לחצתי על הקומה הראשונה, ללחוץ חזה לקומה שלי, לחזור לבדוק האם באמת זכרתי לנעול את הדלת, לנעול אותה שוב, להיכנס למעלית ללחוץ קומת קרקע, יופי נלחץ, לצאת מהמעלית, לבדוק אם יש דואר, תכלס מה זה משנה גם ככה שכחתי את המפתח של תיבת הדואר וללכת לשחק... לכן, כמו שאמרתי המינימום צריך להיות לדעתי 4 שעות, כל דבר שהוא פחות מזה ויותר מידי פעמים של מינימום שעתיים זה פשוט מוציא את החשק כי עד שאתה ממש נכנס לדמות, עד שאתה ממש קולט מה קורה מסביבך, עד שזה נהיה מעניין, בום- נגמר!!! וגם במשחקים הזמן עובר כל כך מהר, אם זה יהיה פחות מ3 שעות אני ארגיש שהתיישבתי והנה אני צריכה שוב ללכת (ואחרי כל מה שעברתי כדי להגיע)... בקיצור, מדכא! אני חושבת שצריך להוציא חוק שהרפתקאה או מפגש או איך שלא תקראו לזה בקיצור פעם אחת שכולם נפגשים צריכה להערך מינום 4 שעות!!! ואני רק רוצה לציין שחוץ מפעם אחת עוד לא שיחקתי יותר מ7 שעות וחבכי דווקא ממש ממש נהניתי אבל אין לי קבוצה אחת שבה כולם פנויים ביום למחרת ויכולים לשחק שעות...מציק ביותר...

Hammerfall

New member
שגיאות כתיב

למקרה שאתם לא שמתם לב חזה=חזרה וחבכי=וחבל כי תודה ולהתראות בשגיאות כתיב הבאות... כן, כן, אני במצב רוח מוזר היום, אז מה?! רוצים להוציא את זה החוצה?!?!?!?!?

tarash

New member
4 שעות

מינימום! אבל אין לי אישית בעיה עם להמשיך את ההרפתקאה כל הלילה (12-13 שעות, הייתי שם) אני אומר: " כל המרבה הרי זה משובח "

עמית ו

New member
לא בהכרח.

משחק שכתבתי לכנס, לסבב של ארבע שעות, התברר כמשחק קצר. שלוש שעות, פלוס מינוס, אחרי מתיחה. למרות זאת, מרבית השחקנים אמרו לי שנהנו. בכנס אייקון רצו משחקי המסיון - משחקים בני שעתיים.

סנדרין

New member
מינמום שעתיים וחצי. ../images/Emo142.gif../images/Emo1.gif

האידיאלי נראה לי 4 שעות, 4.5 - בקיץ שיחקנו שלוש שעות כל פעם, ולשעת הסיום הייתה נטיה לבוא בדיוק רגע-לפני-השיא. מעל 6 נראה לי קצת מעייף מדי, אבל שווה לנסות פעם. (אני? זמן פנוי? 6 שעות ברצף? נו, נדחה את זה לחופש הגדול
)

Miarol

New member
תשובה../images/Emo188.gif

זו באמת שאלה טובה. אבל קיים צורך להתייחס גם להבדל קטן אשר: 1- עם זו פגישה ראשונה של בניית דמויות, אפילו עם אתם מכירים את השיטה, בארבע שאות לא תספיקי גם לבנות אותם וגם לשחק (ועם כן אז מעט מאוד – הייתי שם ולא פעם). 2- עם זו פגישה שנייה והלה אז אני מסכים איתך- 3.5 אד 4 שאות זה מבחינתי המינימום בפחות מזה לא נירא לי שאפשר לבנות משהו בסיפור

backdoorslam

New member
בשבילי 3.5/4 שעות זה די והותר

לצערי אין לי ברזומה את "מפגש המפגשים" שכלל משחק לילי עד עלות השחר.

Hammerfall

New member
בכל מקרה

כן, אני כן מדברת על פגישה רגילה, לא על ראשונה ולא על אחרונה, פגישה שיגרתית ורגילה. אני לא אומרת שצריך לשחק שעות על גבי שעות (למרות שזה אכן מאוד כייף ואם יוצא אז למה לא?!) אבל אני כן אומרת שבפחות מ2 שעות בפגישה רגילה ושגרתית אי אפשר להספיק הרבה. ואם מספיקים הרבה זה אומר, לפי דעתי כמובן, שההרפתקה לא הייתה עמוקה ושזה היה חפיפניקי שכזה, אני יודעת שזה יכול להיות לא נכון בכלל אבל נראה לי שב4 שעות אפשר להספיק הרבה יותר ולהנות הרבה יותר ולהכנס לדמות יותר ולתת לדמות לעשות הרבה יותר מאשר בשעתיים. וגם 3 שעות זה לא משהו כייפי במיוחד, אני פשוט מאוד אוהבת לשחק ו3 שעות זה ממש קצת בשבילי, אני מהאנשים שמחכים למשחקים בקוצר רוח וזה ממש טיזינג שהיום של ההרפתקאה מגיע, אני מגיעה כולי שמחה ומשחקים שלוש שעות ונגמר! זה פשוט מדכא לגמרי. לכן שוב, אני רוצה להדגיש את החשיבות של משחק במקסימום גבול הזמן האפשרי. אני יודעת שיש אנשים עם עבודות, לימודים, חיים שצריכים לקום למחרת מוקדם או משהו כזה, אז תנסו להקדים עד כמה שאפשר את המשחק ולשחק כמה שיותר זמן זה הכי כייף, הכי מספק והכי שווה!!! תודה מראש.

השאלה האמיתית היא..

חשבתי על זה קצת, והגעתי למסקנה שהשאלה האמיתית היא לא "כמה זמן אורכת פגישה אידיאלית?" או "מהו האורך המינימלי של פגישת משחק?" אלא "מהי פגישת משחק?". אני, כמנחה, רואה 2 סוגים של פגישות משחק: פגישה רגילה, שכוללת את כל השחקנים, באה בתדירות קבועה (אחת לשבוע במקרה שלי) ואורכת כשלוש שעות, ופגישת יחיד, שכוללת שחקן ומנחה, באה בתדירות משתנה ואורכת כשעה וחצי לכל היותר. בפגישת יחיד, להבדיל מסגנון "אחד על אחד", השחקן והמנחה לא לבד. ישנם עוד שחקנים וישנן עוד דמויות, הן פשוט לא משתתפות בסיטואציה. השחקנים לא מחכים בחדר אחר ל"תורם" (כבר הסברתי על זה בנושא נפרד), אלא הם בכלל לא שם. בפגישה כזאת, שבדר"כ מתארת סצינה אחת, משחקים אינטראקציה בין הד"ש לדב"שים, או אפילו רק ד"ש לדב"ש, כשההבדל בין המנחה לשחקן הוא אפסי: שניהם משוחחים אחד עם השני כדמויות. המנחה רק "רשאי" לתאר גם את הסביבה ולא רק את מעשי דמותו. פגישות כאלה מיועדות להבהרת נקודה מסוימת בדמות והעמקתה. פגישות עם חברים (דב"שים), למשל, יגזלו זמן יקר מפגישה רגילה ולא יעניינו את שאר השחקנים, והן קלאסיות לפגישות יחיד. קורה גם ששחקן שלא הספיק הרבה ב"תורו" ורוצה "השלמות" פונה אלי בבקשה לפגישת יחיד. זה לא רעיון ממוסד, זה פשוט התחיל באופן ספונטני וזה נמשך. אז נכון, זו לא פגישה רגילה, אבל זו פגישת משחק לכל דבר. המינימום שלה קצר בהרבה ממינימום של פגישת רבים.

Hammerfall

New member
לא הבנתי

אתה בעצם אומר שאם אני רוצה עוד זמן אז אני צריכה לדבר עם השה"מ שיעשה לי פגישת יחיד? לדעתי פשוט יותר לעשות את המשחק עצמו קצת יותר ארוך ואז כולם מספיקים וכולם מקבלים את התור שלהם שבו הם יכולים לפעול כרצונם. אני לא חושבת שיש סיכוי כזה אפילו שאחד מהשה"מים שלי יסכים לעשות לי פגישת יחיד, הפגישה השבועית שלנו (ויש לי אפילו קבוצות שפעם בשבוע זה בלתי אפשרי) זה כל הזמן הפנוי שיש להם וזה כל הזמן שיש להם להיות שה"מים ולכן הם מעדיפים להקדיש אותו לקבוצה ולא לכל אחד ביחידות. כמו כן אני מאוד אוהבת פגישת יחיד אבל לא עם דמות ושה"מ שאיתם אני משחקת גם בקבוצה, כי אז זה קצת יכול לבלבל ואתה לא בדיוק יודע איפה אתה ואתה גם צריך להרגיל את עצמך מיחס כאל דמות ראשית ליחס כאל אחד מהקבוצה. בכל מקרה צריך בתור שה"מ לפי דעתי לתת לכל שחקן את מלוא תשומת הלב כל פעם בתורו ותשומת לב שווה בכל זמן שבו אין תורות וכולם פועלים ביחד. ככל שיש יותר זמן לפגישה יש יותר זמן להעניק לכל דמות באופן אישי ובאופן כללי.

למעלה