שאלה.

MAKRIA

New member
שאלה.

היכן אני? בדלת אני יכול להכנס רק בצעדי ריקוד זבקיקו, פלמנקו או קאונטרי. בחדר הראשון אני נתקל באחד חדש שהוא שלושה. (על הראשון מהשלושה אחראי מיודענו שמתכוון להגיע לגובה רב.) לאחר הכניסה קופץ עלי כלב הנובח עלי ב"קול" רם. אני מגיע למסדרון אשר מתפצל למספר חדרים. מה שיש בחדרים האחרים יתואר בהמשך.

MAKRIA

New member
מענה למדענית הגרעין

את יכולה לשלול את האפשרות שמדובר בתחנת החלל "מיר", שניתן לצפות בה אפילו במכשיר אופטי משוכלל.

מענה לטייס החלל המהולל מאקריה...

אתה רחוק??? תעבור ליד הכוכב החופשי אלפטריה...

F a d i

New member
מאקריה שתהיה בריא אתה והחידות שלך

ממש יפה ומעניין...וקשה קשה

orna44

New member
לדעתי אפשר לראות את מיר

גם בעין בלתי מזויינת. לצערי אין לי מושג בחידה היפה.

דביל יו דביל יו דביל יו נקודה

ארבניטאקי נקודה ג'י אר ובלטינית: "ווקס קלאמנטיס אם דזרטום..."כלב מי שלא פותר את זה...

MAKRIA

New member
תיאור החדר הראשון משמאל כמובטח.

לאחר פתיחת הדלת של החדר הראשון משמאל מתגלה לפני לוח שנה רב שנתי. הסדר הכרונולוגי הוא הפוך, כאילו מסע בזמן לאחור. אשתדל לתאר כל שנה אחורה ממה שראיתי שם: שנת 2003- היתה הופעת התיאטרון עם מקי "סכינאי" שנת 2002- היה "מחייה" נפשות לצבוע פלקט בכתום ובסגול ולתלותו בדרך היורדת לפיראוס. שנת 2001- שנת הרדיו והחבר הקפריסאי. שנת 2000- שנת האישה. שנת 1999- מסע קסום לקבוצת איים מערבית לחופי סנגל. שנת 1998- הכי טוב והכי קלאסי שיש. שנת 1997- אוכלים גזר ושאר "שורשים" שנת 1996- עבודה משותפת עם ה"פאפא" שנת 1994 + 1995- מפגש מופלא על הר אררט. שנת 1993- הכל מתחיל בין הערביים. וכך ממשיך עד 1980, שם הכל התחיל עם עידודם של החברים בלהקה. אני נח לקראת ההמשך לחדר הבא.

מאקריה ידידי המלומד!

אני מאוד מקוה שיתר חברי הפורום עוקבים טוב טוב אחרי תהליך ה'בניה' של 'הבית', אחרת...אתה מדבר לקיר! אין ספק שהכוכב שאתה מלמד אותנו עליו, עשה דרך ארוכה ויפה והפך גם לאהוב עלי ... כל הכבוד על הידע והלימודים...

zambeta

New member
מקורית יקירתי וMAKRIA ידידי המלומד

אני חייב לציין שהפכת ל "שיפוצניק" ממש, אנא המשך עם חידותיך המפולפלות והמלומדות תאווה לעיניים, מזמור לאוזניים וחומר מזין לתאים האפורים. שתהיה שבת שלום לכולנו, שבת שקטה ומוסיקלית.

ThaGaPa

New member
יש לי כמה תשובות

הלהקה-אני קצת קשה לי לזכור את שמה זה מתחיל עם OPTH המפגש עם הר אררט ...אממממ..אבל הוא בתורכיה ?לא? לא בארמניה?! פאפא-הוא פאפאדימיטריו החבר הקפריסאי הוא IWANNIDIS ALKINOOS הסכינאי הוא LEURANTIS וזהו.... אבל מה השאלה ?

ובכן מאקריה...

אני רואה שיודעים במה מדובר... הגיע הזמן לפתרון ואנא תתיחס לכל ההודעות בשרשור כדי שיוכלו לעקוב אחרי הרמזים שהוספנו...ואחרי 'הראש' שלך. ואכן...מספיקה רק הברקה אחת בין השורות כדי שכל החידה תסתדר אני אוהבת את החידות שלך שמתחילות עם הגיון אבל בהמשך פותחות דלתות לידע שאף פעם אין לכולם את הכל...

MAKRIA

New member
חסרי סבלנות שכמותכם.....

רציתי לתאר את הבית בפירוט עם שרטוטים, תמונות, פרצלציה, הערת אזהרה ונוסח הטאבו אבל ניתן לכם למצוא לבד ה.....כול! אז על מה חשבתי: http://www.arvanitaki.gr/- כתובת האתר שהיא ה"בית" או כפי שנקרא בשפת האינטרנט "HOME" (העמוד הפותח). (תודה למדענית הגרעין על שפתחה את האתר בפני כולם) אתר זה הוא ביתה הרשמי של אלפטריה ארווניטאקי שנראה כי אוהבים אותה בפורום הזה. בהמשך המלל ישנו תיאור מפורט של האתר: 1. שלוש שפות גלישה: יוונית (זבבקיקו), ספרדית (פלמקו), אנגלית (ריקוד הקאונטרי). לאלפטריה יש קהל מעריצים נרחב ברחבי חצי האי האיברי והיא מרבה להופיע שם. 2.לאחר בחירת השפה נפתח האתר בפרומו של הדיסק החדש שלה "TRIA TRAGOUDIA" (שלושה שירים).שיר מספר 1 שנשמע ברקע שמו:pAO NA PIASO OURANO. (אני הולך לגעת בשמים). על יצירה זו אחראי מיודענו מהחידה הקודמת STAMATIS KRAOUNAKIS. אחד חדש התוך שלושה = השיר הראשון מתוך הדיסק החדש. לאחר הכניסה קופץ עלי כלב הנובח עלי ב"קול" רם.= עם הכניסה לאתר נפתח חלון קטן במסך המפרסם את סידרת ההופעות החדשה של אלפתריה במועדונה אשר נמצא בIREA ODOS מספר 16, אתונה. שם המועדון הוא :VOX= "קול" בלטינית. החלון קופץ ככלב המקדם את באי הבית. 3. הגאונה EMC2 , שכנראה פתרה את כתב החידה מהתחלה, הכניסה רמז : LIMEBYTE.שהיא החברה שעיצבה את האתר. 4. בתשובה ל-FADI רמזתי כי הוא הגיש את תוכנית הרדיו שלו ביום רביעי שעסקה באלפתריה ודאלארס. 5. החדר השמאלי מתייחס לכתובת השמאלית מלמעלה : CHRONOLOGY. הפירוט של הקרירה של אלפטריה. כאן עלתה על הענין THA GA PA (כל הכבוד על הראש הטוב) שנת 2003- היתה הופעת התיאטרון עם מקי "סכינאי"= Lavrentis Maheritsas MACHERI - סכין ביוונית. שנת 2002- היה "מחייה" נפשות לצבוע פלקט בכתום ובסגול ולתלותו בדרך היורדת לפיראוס.= שנת הופעת הדיסק "LIVE" -> מחייה -> חי. הדיסק שיצא בשנה זו מבוסס על ההופעה שרצה בתיאטרון the Gyalino Mousiko Theatre שנמצא בדרך המלך היורדת מסיטגמה מערבה לכיוון פיראוס. כל מי שנסע אז בדרך זו ודאי שם לב לפלקטים הגדולים שפרסמו אז את המופע בצבעי כתום וסגול, שהם גם צבעי הדיסק. שנת 2001- שנת הרדיו והחבר הקפריסאי. הדיסק הנפלא שיצא אז נקרא EKPOBI (תוכנית רדיו). ובו חברה אלפטריה לדואט עם DOLCHE PONTES הפורטוגלית. שיר מספר 8 - FOTIA KAI CHYONI אש ושלג. מי שלא שמע את הדבר הנפלא הזה, החמיץ חוייה גדולה בחייו. כמו כן בשנה זו הופיעה יחד עם ALKINOS YOANIDIS הקפריסאי. שנת 2000- שנת האישה.= שבו אלפטריה השתתפה באלבום הבין לאומי The album "Gifted - Women of the World". שנת 1999- מסע קסום לקבוצת איים מערבית לחופי סנגל.= המפגש הבלתי נשכח בין CESARIA EVORA מ- CAPO VERDE (קבוצת איים באוקיאנוס האלנטי מערבית לסנגל). הופק אז דיסק מיוחד של CESARIA עם אלפטריה בשיר משותף SODAD. שנת 1998- הכי טוב והכי קלאסי שיש.= הדיסק הכפול EKTOS PROGRAMAROS שהוא הקרם דה לה קרם של המוסיקה והשירה היוונית הקלאסית. חובה בכל בית. שנת 1997- אוכלים גזר ושאר "שורשים" = פרסום של אלפטריה במגאזין הבריטי FOLK ROOTS. שנת 1996- עבודה משותפת עם ה"פאפא" = PAPADIMITRIOU המלחין. שנת 1994 + 1995- מפגש מופלא על הר אררט.= אשר התורכיה, קודם ארמניה -> מפגש בין Ara Dinkjian האמריקאי ממוצא ארמני אשר כתב בין השאר את DINATA DINATA. שנת 1993- הכל מתחיל בין הערביים.= דיסק ראשון של הופעה חיה בשם "I Nichta Kateveni" (i.e. "The Night is Descending"), וכך ממשיך עד 1980, שם הכל התחיל עם עידודם של החברים בלהקה.= תחילת הקרירה בלהקה OPISTHODROMIKI KOMPANIA. חברה - נשאר לכם לעיין ולשמוע את קולה המופלא של אלפטריה ארווניטקי. (אם נפלו פה ושם טעויות עמכם הסליחה)

F a d i

New member
אין לי מילים...תודה רבה

אגב הדבר הראשון שעשיתי אחרי שקראתי הוא לבטל את הפירוול (שמונע חלונות קופצים)ולהכנס שוב לאתר של ארוואניטאקי-כדי לראות את "הכלב" בקבלת הפנים אז תמשיך לעניין אותנו בחידות יפות ומעניינות כאלה אחלה סופשבוע לכם

GLGGM

New member
זה מה שעושה ההתכרות לבין האדם

ראו הוזרתם ועוד הא התמכר לאחת בשם תחייה שבת שלום ידידי מי שכבר הימים והלילות

למעלה