שאלה ...

• פותח הנושא א17
  • פורסם בתאריך

א17

New member
שאלה ...

לפני כמה ימים שאלתי כאן שאלה (האם ניתן ליצור גז קל ממימן) והתגובות היו יפות, מעניינות ונתנו חומר למחשבה. ברשותכם שאלה נוספת : (לא קשורה לשאלה הקודמת בדרך כלשהי) ישנו שדה מגנטי שנוצר בתוך מיכל (נאמר מזכוכית או פלסטיק) לכן חפצים מתכתיים יתמגנטו אל דפנות המיכל (כי פלסטיק וזכוכית לא מפריעים לשדה המגנטי להתפשט מחוץ למיכל) השאלה היא - מאיזה חומר צריך להיות עשוי המיכל בכדי שאינו ימגנט אליו חפצים מתכתיים וישמור את השדה המגנטי בתוך המיכל, האם ישנו חומר כזה שהוא מעיין מבודד משדה מגנטי ?

א17

New member
SpiceMan , תוכל בבקשה

להסביר בקצרה מהו על-מוליך, ויותר חשוב מהי מורכבות הייצור שלו ?

kanetil

New member
קצת על על-מוליך...

אני קצת אדחף ואשתדל להסביר (סתם כי אני פה) מוליכות זה תכונה של חומר, היא תלויה בהרבה דברים ובין השאר בסידור אלקטרונים, רמות ערכיות (ושאר מילים בפיזיקה שעושה לי כאב ראש) אבל גם בטמפרטורה באופן די ברור. על-מוליכות זו תופעה שמתרחשת לרוב בטמפרטורות מאוד מאוד נמוכות (חומר שלי אישית יצא לעובד איתו קיבל את התופעות האלה ב-200- מעלות צלזיוס - קררררררררררררר....) שבה "נשבר" גרף המוליכות כפונקציה של הטמפרטורה וההתנגדות (התכונה ההפוכה למוליכות) יורדת לאפס. לא כל חומר יכול להפוך לעל מוליך, הוא צריך כמה תכונות מאוד ספציפיות) כדי להכין גלולה קטנה (בגודל של סוללה של שעון) היינו צריכים כמה שעות עבודה וכל הזמן לקרר אותה עם חנקן נוזלי, לא כזה פשוט...

אורן51234

New member
אפקט גאוס?

אני חושב שיש חוק שאומר שגלים מגנטיים לא עוברים גוף מתכתי סגור, ורק נשארים בצידו החיצוני. לדוגמא: אין קליטה לפאלפון בתוך מעלית. אני לא מתמצא בנושא מבחינה פיסיקלית אז אם טעיתי, הערות יתקבלו בברכה.

מאיהק

New member
לא פתרון מושלם אבל

כל מיו מטאל יכולה להתאים לא המיסוך לא מוחלט אבל עוזר. http://www.magnetic-shield.com/faq/faq.html

א17

New member
תודה לכם על הקישורים והמידע

למעלה