שאלה

roei88

New member
שאלה

איפה אפשר לקנות ipaq? (חוץ מהאינטרנט) וזה יעלה יותר ממה שבאינטרנט?

roei88

New member
אה ועוד משהו

כתוב שיש 64mb זיכרון ram, אז זה כאילו זיכרון לאיכסון?

castroman

New member
חיובי, לרוב ניתן גם להרחיב את

הזכרון ע"י כרטיס הרחבה.

mikeoreli

New member
לא רק

64 מ"ב בRAM משמשים לאחסון תוכנות ולהרצת תוכניות (כמו בPC). בנוסף, תלוי איזה מכשיר אתה הולך לקנות, יש כאלה שכותבים שיש להם 64 מ"ב אבל בתכלס יש להם 56 מ"ב כי מערכת ההפעלה "גונבת" חלק מהם בשבילה.

castroman

New member
תשובה

איפה אפשר לקנות חוץ מהאינטרנט
-בהנדי בדיזנגוף סנטר - חנות מעולה (אבל טיפה יקרה), או לחלופין בעידן 2000 (ככה קוראים לה נכון
) בהרצליה, כמו כן ישנם חנויות מחשבים שמחזיקות PPC וניתן למצוא גם באופיס דיפו. יעלה יותר מהאינטרנט
אכן כן, לרוב בכל מקרה, מומלץ לקנות מהאינטרנט.

mikeoreli

New member
בא נתחיל אחרת

מה הצרכים (למה אתה רוצה לקנות מחשב כך יד) ? מה התקציב (כמה כסף אתה מוכן להשקיע בכל העסק, חוץ מקניית המכשיר יש עוד דברים חיוניים שעולים עוד כסף לא מעט) ? אפשרויות קנייה (אינטרנט, בחו"ל ע"י מכר, לא זה ולא זה) ? לגבי המחירים, באינטרנט המחירים נמוכים משמעותית מאשר בחנויות והמחירים בארה"ב (לפני המע"מ הישראלי) נמוכים עוד יותר.

amirpaz

New member
גם אני מתלבט אבל

אבל בין 2210 ל4150 ויש לי אפשרות לקנות בסינגפור מה שאני צריך זה את רוב המסמכים שלי ואדואל שלי וגם גישה לאינטרנט והתקציב $500 אז על מה ללכת?

roei88

New member
אממ

כבר שאלתי פה מה עדיף מכמה מכשירים.. אני רוצה מחשב כף יד בעיקר למשחקים ואינטרנט, אולי גם קצת לצילום ומסמכים. התקציב הוא עד 1400-1600, חשבתי לקנות את ipaq 1930 ואולי גם כרטיס זיכרון של 128 מחול לא יתנו לי לקנות, ומהאינטרנט גם לא בטוח, בגלל זה שאלתי..

2cookie

New member
מה כוונתך לאינטרנט? איך אתה מתכוון

לגלוש? ואל תצפה להרבה ממחשב כף יד בתחום הזה...

roei88

New member
למתי שאני לא בבית

לפעמים לגלוש לפורומים או סתם לקרוא דברים ברשת

2cookie

New member
אתה לא יכול סתם לגלוש באינטרנט

נסה לקחת את המחשב שלך למדבר עם גנרטור ודווח לי עם הוא מתחבר לאינטרנט
, מזכיר לי חצי עולם- כשכולם רואים את המחשב הנייד אז הם שואלים אותי, יש בזה אינטרנט? ואז אני כמובן עונה שצריך לחבר אותו למחשב בבית... ואז הם מעקמים פרצוף ואומרים "לא שווה", ואז אני שואל אותם אם הם טורחים לחבר את המחשב לשקע טלפון כדי לגלוש או לא

AYELET1

New member
התשובה איננה מדוייקת

לאינטרנט ניתן לגשת מחוץ לבית בעזרת טלפון סלולארי וחיבור איתו עם כבל/IR/BT (כידוע לך היטב)

2cookie

New member
הוא לא הזכיר את זה

נראה לי שהוא חשב שהוא יכול לגלוש סתם באינטרנט...

mikeoreli

New member
יש לך בעיה

אם כל התקציב שלך זה 1600 ₪ מקסימום, אז צר לי להגיד לך שזה לא מספיק. חוץ מהמכשיר, שהכי זול עולה 1400 ₪ באינטרנט, יש לך עוד להשקיע בדברים הבאים (המחירים הם מהאינטרנט, בחנויות תצטרך להוסיף עוד כ 20%-50% יותר): 1. עברית – המחיר המינימאלי שאנו מצאנו זה כ 250 ₪ (תדפדף בדף זה ובקודם) 2. נרתיק – הנרתיק המסופק עם המכשיר מחייב אותך לקנות נרתיק אחר נורמאלי, שהמחיר הכי נמוך שקיים הוא כ 100 ₪. 3. כרטיס זיכרון – עבור 128 מ"ב המינימום שתמצא הוא 300 ₪ (לא כולל קנייה דרך EBAY) 4. מגן מסך – פה מומלץ שלא לחסוך, עולה בהנדי כ60 ₪. לגבי חיבור לאינטרנט מהמכשיר תחרוג בגדול מאוד מהתקציב שכן על מנת לעשות זאת, הדרך הכי זולה היא אם יש לך טלפון עם אינפרא אדום וכך לגלוש עם הפוקט פיסי דרכו, דרך זו ממש לא נוחה. דרכים אחרות הרבה יותר נוחות עולות הרבה יותר כסף.

roei88

New member
טוב אז

עברית אולי יביאו לי, מקסימום אני יסתדר בלי עד שאני יחסוך מספיק כדי לקנות. כרטיס של 128 ראיתי ב230 או 240. נרתיק ומגן מסך ממש נחוצים או שאפשר להסתדר בלי? מה זה בדיוק כרטיס wifi? וכמה זה עולה? אפשר לגלוש דרכו כמו במחשב ואם כן באיזה מהירות? דרך אינפרה אדום זה לwap? יש דרכים אחרות? ועוד שתי דברים עד איזה קצב פריימים הפוקטפיסי תומך? המשחקים בו רצים חלק? מצטער על כל השאלות..

למעלה