שאלה

mikeoreli

New member
כמה הבהרות

מה זה ניקרא יביאו לך עברית ? את העברית צריך לקנות מPDAC או אירון. אם יש לך תוכניות אחרות אז תשכח מהן כי העברית צמודה למכשיר. לגבי נרתיק, עוד אפשר להתפשר למרות שזה ממש לא נוח. על מגן מסך ממש לא כדאי. העלות של מסך חדש יקרה להחריד. למעשה הנרתיק והמגן מסך הם אמצעי הגנה על המכשיר הנייד והשביר וקראו לא מעט מקרים שאנשים שאלו מה אפשר לעשות לאחר שבטעות המכשיר נפל והמסך נסדר או נשבר או נשרט. כרטיס WIFI הוא כרטיס שמאשפר להתחבר לרשת אלחוטית איפה שהיא קיימת ובארץ היא קיימת במקומות ממש מועטים. כרטיס כזה בארץ עולה הרבה כסף. מהירות הגלישה היא די סבירה, הבעיה היא שהPIE לא הכי מהיר ואין הרבה אתרים שמתאימים לפורמט של פוקט פיסי (תחשוב על זה שהמסך הרבה יותר קטן). אינפרא אדום זה לא WAP. אינפרא אדום זו צורה להעביר מידע. אם יש לך בטלפון הסלולארי גם אינפרא אדום וגם GPRS אז תוכל לגלוש במהירות קצת יותר איטית ממודם רגיל. לגבי דרכים אחרות, הם הרבה יותר יקרות מהתקציב שלך שכבר ציינת שהוא לא מספיק (אפילו לא לפאלם נורמאלי), החל מלקנות איפק 1940 וטלפון עם BT ו GPRS עד לקניית XDA (אמרת רק בארץ, רק שתדע שהמחיר שלו בארץ הוא כ 4500 ₪) לגבי קצב הפריימים – אם אתה מתכוון לראות סרטים, אז לרוב אין ממש בעיה רק תלוי איך הדגימה של הסרט ואיזה סוג דחיסה. לגבי משחקים – אין בעיה, רק שתדע שהמשחקים הם לא אותו דבר כמו בPC. יש משחקים המיועדים לפוקט פיסי וכולם רצים בלי שום בעיות אפילו על הקסיופיאה שלי, כך שלא נראה שאם תקנה אפילו דגם פשוט יהיו לך בעיות. לגבי הכרטיס שמצאת, אל תקנה את ההכי זול. תקנה כרטיס טוב, להלן יצרנים מומלצים : Lexer, Sandisk, SimpleTech, Toshiba ויש עוד כמה שאני לא זוכר כרגע. לדעתי, הכי טוב בשבילך זה לקנות איפק 1910 יד שנייה שתתחבר באמצעות האינפרא אדום לאינטרנט. את המכשיר עם כל הציוד הנוסף של נרתיק, מגן מסך, עברית וכרטיס 128 מ"ב SD תוכל להשיג בכ1500 ₪ לכל היותר. כשתבין קצת יותר מה זה פוקט פיסי (בלי להעליב) תקנה דגם יותר חדש ויותר משוכלל.

roei88

New member
מה ההבדל בין 1910 ל1930

חוץ מהזיכרון והמעבד? כתבו שהוא קצת איתי זה לא ישפיע על משחקים?

mikeoreli

New member
ההבדלים הם:

מערכת הפעלה של 1910 היא PPC2002 מול WM2003 ב1930 ההבדלים הגדולים ביניהן – מהירות, יציבות וקישוריות . ה1910 כולל כניסת כרטיס SD מול SDIO ב1930 ההבדלים ביניהם – ניתן לחבר דרך SDIO מכשירים כמו מצלמות, כרטיסי BT, WIFI כלומר כרטיסים נוספים חוץ מכרטיסי זיכרון. ה1910 כולל פחות זיכרון ROM מה שמצריך התקנה של תוכנות מסוימות על זיכרון הRAM או כרטיס זיכרון כאשר ב1930 תוכנות אלו כבר נמצאות בROM. לגבי המעבד, 2 המעבדים עובדים באותם המה"צים. אבל... המעבד של ה1930 נותן ביצועים יותר טובים יחסית למעבדים אחרים בעלי אותו מספר מה"ץ. המעבד של ה1910 ניתן להאיץ למהירות של 300 מה"ץ באמצעות תוכנה שכן ההאצה מובנת בתוך מעבד הXSCALE. לגבי משחקים, אתה שואל יותר מדי עליהם לדעתי ועליך להבין שהמשחקים הם כדרך אגב ולא המטרה. אם אתה רוצה משחקים קנה את אחת הקונסולות שהמומלצת היא ה GameBoy Advanced SP שכן להם יש יותר משחקים וגם עולה הרבה פחות כסף. לפי דעתי המשחקים יעבדו בסדר גמור גם ב1910 למרות שזהו מכשיר יחסית מיושן, בקסיופיאה שלי הם עובדים בסדר גמור. בכל אופן, אם אתה לא יכול להתפשר על התקציב, תתפשר על המוצר. לדעתי הסכום המינימאלי להשקעה בפוקט פיסי בארץ הוא 1800 ₪ שכולל פוקט פיסי חדש הכי פשוט, מגן מסך ועברית. אתה תמיד יכול אח"כ לקנות כרטיס זיכרון ונרתיק ועוד דברים יותר מאוחר (כך אני עשיתי בהתחלה).

boazwebb

New member
נצל"ש - כמה עולה ה4150 ???

בארץ לא מצאתי באתרי האינטרנט לפחות לא באלו שאני ביקרתי בהם... והמחיר שלו בארה"ב בממוצע 400 $ ... אז.. כמה הוא עולה כאן? Thanks

lebovitz

New member
ב-NNN

נדמה לי שראיתי אותו באתר שם באיזור ה-2400 ש"ח בכל אופן תמיד טוב לבדוק ב-ZAP.

למעלה